Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ηθοποιός Μαργαρίτα ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ 1926-2022

Η Μαργαρίτα Λαμπρινού, η πιστή σύζυγος του Σταύρου Ξενίδη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, μετά από μεγάλη ταλαιπωρία με την υγεία της την ίδια μέρα που είχε πεθάνει ο σύζυγός της Σταύρος Ξενίδης
Η σπουδαία ηθοποιός ήταν για πάνω από δέκα χρόνια κατάκοιτη  και με άνοια στο γηροκομείο Αθηνών.
Σύζυγος του αξέχαστου Σταύρου Ξενίδη, η Μαργαρίτα Λαμπρινού δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει τον θάνατό του το 2008 και από τότε βυθίστηκε στην θλίψη
Ζωή σαν παραμύθι
Η Μαργαρίτα Λαμπρινού και ο Σταύρος Ξενίδης παντρεύτηκαν δύο φορές και η ζωή τους μοιάζει με παραμύθι.
Παντρεύτηκαν το 1955, αλλά ένα χρόνο μετά χώρισαν.
Είκοσι  χρόνια αργότερα, τα ξανάσμιξαν και παντρεύτηκαν για δεύτερη φορά και έμειναν μαζί όλη τους τη ζωή.
Τα τελευταία χρόνια, τα πέρασαν μαζί στο Γηροκομείο Αθηνών, καθώς η υγεία του ηθοποιού ήταν επιβαρυμένη λόγω συνεχών εγκεφαλικών επεισοδίων που υπέστη.
Ο Σταύρος Ξενίδης έφυγε από τη ζωή στις 2 Νοεμβρίου του 2008 και η Μαργαρίτα Λαμπρινού ζούσε στον ίδιο δωμάτιο μέχρι το τέλος της ζωής της.
Ποια ήταν η Μαργαρίτα Λαμπρινού
Η Μαργαρίτα Λαμπρινού γεννήθηκε στην Αίγυπτο το 1925, όπου πρωτοεμφανίστηκε σε παραστάσεις της παροικίας. Συνεργάστηκε με το θίασο Μυράτ, με το Πειραματικό θέατρο της Μαριέττας Ριάλδη, με το Αρχαίο Αττικό Θέατρο, την Ελληνική Λαϊκή Σκηνή, τον θίασο Αλίκης (Θεοδωρίδου) κ.α. Ασχολήθηκε αργότερα με τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Έπαιξε σε 9 μόλις ταινίες, από το 1954 («Χαρούμενο ξεκίνημα», Δεσποινίς Δήμητρα) έως το 1984, σε δύο παραγωγές του νέου ελληνικού κινηματογράφου («Λούφα και παραλλαγή» & «Ξαφνικός έρωτας». Έπαιξε περισσότερο στο θέατρο και σε τηλεοπτικές θεατρικές παραγωγές.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια