Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Forbes: The Richest People In The World 2022

Forbes: η λίστα με τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους 2022

Τη λίστα με τους δέκα πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο για το 2022 δημοσίευσε το περιοδικό Forbes. Σύμφωνα με το περιοδικό, υπάρχουν 2.668 δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο, με αθροιστική αξία πλούτου που φτάνει τα 12,7 τρισ. δολάρια.
Η λίστα των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη φέτος μειώθηκε κατά 87 άτομα, κυρίως λόγω του πολέμου, της πανδημίας, αλλά και της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης, ενώ τα συνολικά πλούτη της κορυφαίας δεκάδας των πλουσιότερων ανθρώπων έπεσαν κατά 400 δισ. δολάρια.

Δείτε τη λίστα:
1) Έλον Μασκ (223,8 δισ. δολάρια)
Ο πήρε τη θέση του Τζεφ Μπέζος από την κορυφή καθώς κατάφερε να αυξήσει κατά 68 δισεκατομμύρια την περιουσία του το περασμένο έτος, λόγω της ανόδου 33% της τιμής της μετοχής της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων του Tesla. Είναι CEO και της SpaceX, ενώ μόλις πριν μερικές ημέρες ολοκλήρωσε και την εξαγορά της Twitter Inc., για την οποία έχει μεγάλα σχέδια.

2) Μπερνάρ Αρνό (156,5 δισ. δολάρια)
Ο Αρνό επιβλέπει τις επιχειρήσεις της LMHV με τα περίπου 70 brands μόδας και καλλυντικών, συμπεριλαμβανομένων των Louis Vuitton και Sephora.

3) Γκόταμ Αντάνι (131,3 δισ. δολάρια)
Ο Γκόταμ Αντάνι, ο Ινδός μεγιστάνας που ανέβηκε πολύ γρήγορα φέτος τις βαθμίδες της κατάταξης με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, υποσκέλισε τον Τζεφ Μπέζος και πήρε την τρίτη θέση.

4) Τζεφ Μπέζος (126,9 δισ. δολάρια)
Στη θέση νο.4 για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, λόγω της πτώσης της μετοχής της Amazon κατά 3% και της αύξησης της φιλανθρωπικής προσφοράς του που «εξαφάνισε» 6 δισεκατομμύρια δολάρια από την καθαρή του περιουσία.

5) Γουόρεν Μπάφετ (104,5 δισ. δολάρια)
Ο Γουόρεν Μπάφετ είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές όλων των εποχών.

6) Μπιλ Γκέιτς (102,9 δισ. δολάρια)
O Γκέιτς δημιούργησε την περιουσία του από την Microsoft, ωστόσο πλέον έχει και άλλες πηγές πλούτου, όπως οι επενδύσεις σε ενέργεια μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Μέχρι το 2018 ήταν στη θέση νο.1.

7) Λάρι Έλισον (102,5 δισ. δολάρια)
Ο Έλισον είναι πρόεδρος, επικεφαλής τεχνολογίας και συνιδρυτής του γίγαντα λογισμικού Oracle.

8) Μουκές Αμπάνι (89,2 δισ. δολάρια)
Διοικεί τη Reliance Industries, η οποία έχει συμφέροντα σε πετροχημικά, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, τηλεπικοινωνίες και λιανική.

9) Λάρι Πέιτζ (83,5 δισ. δολάρια)
Ο Πέιτζ ήταν διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, μητρικής της Google μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, που αποχώρησε, αλλά παραμένει μέλος του ΔΣ και μεγαλομέτοχος.

10) Κάρλος Σλιμ Χελού (81,6 δισ. δολάρια)
Ο Κάρλος Σλιμ Χελού είναι Μεξικανός επιχειρηματίας με επενδύσεις σε διάφορους τομείς.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια