Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Λήτης / Νικόλαος Σάννος, 1952 - 2022

Ο Λήτης (πραγματικό όνομα: Νικόλαος Σάννος, 1952 - 14 Νοεμβρίου 2022) ήταν Έλληνας μουσικός της ελληνικής ροκ σκηνής.
Ο Λήτης ξεκίνησε τo 1968 με το συγκρότημα The Cannibals στο Χαλάνδρι. Από το 1970 έγραφε τις δικές του μπαλάντες και το 1972 εμφανιζόταν στην Πλάκα (Μαϊμού και 5η Εποχή) και τον Πειραιά (στη Vavel).
Από το 1975 έπαιζε στο ντουέτο Λήτης και Ιζόλδη, τις Μεσαιωνικές Μπαλάντες στο Σπόρτινγκ, στο Κύτταρο και σε κινηματογράφους σε όλη την Αθήνα ενώ το 1981 έκαναν περιοδεία στην Πελοπόννησο μαζί με τους Schmetterling και τους Sharp-ties. Κυκλοφόρησαν ένα single και συμμετείχαν με δυο τραγούδια στην συλλογή Happening '82, μαζί με άλλα συγκροτήματα (Αίολος, Vavoura band, Magic de spell, Heaven and Hell, Tonal Orchestra).
Στη συνέχεια έπαιζε ως Λήτης + Τρύκ και κυκλοφορησε το LP με τίτλο Ποδανό. Τους Τρύκ αποτελούσαν ο Λήτης (φωνή , κιθάρα), ο Αντώνης Τσέτσος (κιθάρα), ο Δημήτρης Κροκίδης (κιθάρα) και ο Παναγιώτης Ζυγούρης (μπάσο).
Το 1988 κυκλοφορησε τον προσωπικό δίσκο Χαρακίρι. Στη συνέχεια δημιούργησε την ΜΟΥ.ΣΥΝ.Κ.Α. (Μουσική Συνεργατική Κίνηση Αθηνών) μαζί με τον Νίκο Γκίνη από τους Σύνδρομο και τον Θεόδωρο Τρύφωνα από τους Αγάπανθος, μια μη κερδοσκοπική επιχείρηση με σκοπό την προώθηση καλλιτεχνικών τάσεων από τον ευρύτερο χώρο της τέχνη". Στο club Ροντέο της πλατείας Βικτωρίας η ΜΟΥ.ΣΥΝ.Κ.Α διοργάνωνε συναυλίες ελληνικών συγκροτημάτων.
Με το νέο συγκρότημα Συνεργείο, έπαιζε μέχρι το 1995.
Το 2005 κυκλοφόρησε το CD Νυχτώνει από την Atlantis Records μαζί με το συγκρότημά του τα Σκιάχτρα.
Απεβίωσε στις 14  Νοεμβρίου 2022 σε ηλικία 70 ετών.


ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια