Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νότιος Δεσμός στα ζώδια

Οι σεληνιακοί δεσμοί λειτουργούν ανά ζεύγος και ο ένας είναι πάντα απέναντι από τον άλλο. Αν θέλετε να τους μελετήσετε θα ήταν καλό να αντιληφθείτε τα 12 ζώδια σαν 6 ζεύγη αντιθέτων: Κριός - Ζυγός,  Ταύρος - Σκορπιός, Δίδυμοι - Τοξότης κτλ. Όπως και το σύμβολο του Γιν Γιανγκ κάθε ζώδιο εμπεριέχει και τη σκιά του απέναντι και συμπληρωματικού ζωδίου. Κάθε Κριός για παράδειγμα έχει μέσα του τον κρυφό πόθο του Ζυγού, να αγαπηθεί δηλαδή και να γίνει αποδεκτός και κάθε Ζυγός κρύβει μια πλευρά που λέει: ''Εγώ πάνω απ’ όλους και όλα''. 
Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στο θέμα του Νότιου Δεσμού μπορούμε να συμβουλευτούμε τη ζωδιακή θέση του πλανήτη που κυβερνά το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο Νότιος Δεσμός μας. Αυτό θα μας παρέχει επιπλέον πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε μέσα από την καρμική επιρροή του Νότιου Δεσμού καθώς και για το πώς μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε την επιρροή αυτή.

Ένα παράδειγμα για να γίνει περισσότερο κατανοητό το παραπάνω: Αν ο Νότιος Δεσμός βρίσκεται στον Ζυγό, ο κυβερνήτης του Ζυγού είναι η Αφροδίτη. Ας υποθέσουμε ότι η Αφροδίτη βρίσκεται στον χάρτη στο ζώδιο του Λέοντα. Λόγω του Νότιου Δεσμού στον Ζυγό το άτομο θα έχει την τάση να φοβάται να σταθεί μόνο του και να χρειάζεται συνεχώς τη βοήθεια και την υποστήριξη από τον σύντροφο ή τον συνεργάτη του μπλέκοντας έτσι σε σχέσεις που έχουν ανισορροπίες και με το στοιχείο της εξάρτησης.

Πώς το κάνει αυτό? Μέσα από ένα λιονταρίσιο στοιχείο υπερηφάνειας, μπορεί δηλαδή να κρατιέται από τη σχέση του και να νοιώθει ευχαρίστηση και υπερηφάνεια ότι τα καταφέρνει να παραμένει πιστό στον σύντροφο ή τον συνεργάτη του, παρότι η σχέση αυτή μπορεί να κάνει στην ουσία το άτομο να υποφέρει από την αστάθεια και τις υποχωρήσεις που κάνει. Αυτό πρέπει να αλλάξει μέσα από τον Βόρειο Δεσμό του ατόμου και την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει το άτομο για να βελτιώσει και να εξελίξει τη σχέση του και τη ζωή του.
Νότιος Δεσμός στον Κριό.
Είναι καλό τα άτομα με νότιο δεσμό στον Κριό να μην αντιμετωπίζουν τη ζωή ολομόναχα και χωρίς βοήθεια. Η έμφυτη τάση τους για ανεξαρτησία μπορει να είναι και επικίνδυνη σε αυτή τη ζωή και χρειάζεται προσοχή και να προσπαθούν συνεχώς να διατηρούν τις ισορροπίες ανάμεσα στον εαυτό τους και στη δύναμη των άλλων. Καλό είναι να ακολουθήσουν μια μέση οδό και να χρησιμοποιήσουν και να καλλιεργήσουν τη διπλωματία τους στις συναναστροφές τους με τους άλλους. Σε αυτή τη διαδικασία θα βοηθηθούν αν κάνουν σχέσεις και συνδεθούν με άτομα που έχουν κοινούς στόχους και κοινή γλώσσα.

Νότιος Δεσμός στον Ταύρο.
Τα άτομα με αυτή τη θέση είναι καλό να αποφεύγουν τα πείσματα και το να βασίζονται μόνο στον εαυτό τους. Φυσιολογικό και καλό είναι να τα βγάζουν πέρα και να πορεύονται μέσα από τις δικές τους δυνάμεις και τα δικά τους οικονομικά αλλά πρέπει να μάθουν να επενδύουν και στη δύναμη των άλλων, ειδικά των πιο στενών, προσωπικών τους σχέσεων. Θα τους κάνει καλό να ανοίγονται και να μοιράζονται πράγματα και συναισθήματα και σκέψεις με τα άτομα που εμπιστεύονται και είναι σημαντικό να ασχοληθούν με την αυτοβελτίωση και το ψάξιμο του εαυτού τους.

Νότιος Δεσμός στον Δίδυμο.
Τα άτομα αυτά πρέπει να αποφεύγουν να χάνονται σε ανούσιες συζητήσεις και κουτσομπολιά. Από τη φύση τους είναι ομιλητικά αλλά θα πρέπει στις συζητήσεις τους να είναι σωστοί και τίμιοι, προβάλλοντας τα πιστεύω τους και περνώντας την ηθική τους στον συνομιλητή τους. Τα άτομα  αυτά δε βασίζονται πολύ στη διαίσθησή τους και θα πρέπει να την αναπτύξουν όπως επίσης περιοδικά να απελευθερώνονται από το υπάρχον δίκτυο επαφών τους και να ανοίγουν καινούργιους ορίζοντες και να κάνουν νέες επαφές.

Νότιος Δεσμός στον Καρκίνο.
Τα άτομα αυτά ελέγχονται από τη διάθεσή τους και τις μεταπτώσεις της ψυχολογίας τους. Καλό είναι να ελέγξουν τις μεταπτώσεις αυτές και τους εσωτερικούς τους δαίμονες και να διατηρούν ένα πιο ψύχραιμο και λογικό βλέμμα επάνω στα πρόσωπα που τους περιβάλλουν και στις καταστάσεις που ζουν. Θα τους βοηθήσει σε αυτό το να χρησιμοποιούν την απλή, κοινή λογική, την ακεραιότητα του χαρακτήρα και να ακολουθούν μέχρι να φέρουν εις πέρας τους στόχους που έχουν βάλει σε αυτή τη ζωή.

Νότιος Δεσμός στον Λέοντα.
Ο νότιος δεσμός στον Λέοντα κάνει τα άτομα που έχουν αυτή τη θέση να συμπεριφέρονται κάπως παιδικά και ανώριμα. Από τη φύση τους είναι βέβαια άτομα  με πάθος και εγκάρδια αλλά αρκετές φορές δε μπορούν να δουν αντικειμενικά τον εαυτό τους, κάτι που χρειάζεται να κάνουν για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Χρειάζεται να κινηθούν βλέποντας τη μεγαλύτερη εικόνα της ζωής και να ασχολούνται με έναν ανώτερο σκοπό που συμπεριλαμβάνει αν είναι δυνατόν ακόμη και την ίδια την ανθρωπότητα.

Νότιος Δεσμός στην Παρθένο.
Με αυτή τη θέση τα άτομα πρέπει να αποφεύγουν να κολλάνε στη ρουτίνα και να μην περιμένουν όλα να γίνονται τέλεια και αψεγάδιαστα σύμφωνα με το πρόγραμμα. Μπορεί από τη φύση τους τα άτομα αυτά να είναι αναλυτικά και οργανωτικά αλλά πρέπει να χαλαρώσουν και να δουν τη μεγαλύτερη εικόνα της ζωής. Θα τους κάνει καλό να παίρνουν τα πράγματα έτσι όπως έρχονται και να μην έχουν φόβο για το άγνωστο που μπορεί να τους ξημερώσει. Θα εξελιχθεί καλύτερα η ζωή τους αν αρχίσουν να διαισθάνονται τα αόρατα ρεύματα που κινούνται πίσω από τα πρόσωπα και να βρουν την κρυμμένη πηγή πίσω από τις καταστάσεις που βιώνουν

Νότιος Δεσμός στον Ζυγό.
Τα άτομα με αυτή τη θέση του νότιου σεληνιακού δεσμού καλό είναι να αποφεύγουν να κολλάνε με τις σχέσεις τους και να περιστρέφονται μόνο και γύρω από το ταίρι τους. Πρέπει να ενδυναμώσουν την προσωπική τους ενέργεια και να αναπτύξουν την προσωπική τους δύναμη και αυτοπεποίθηση. Δεν είναι πάντα καλό γι’ αυτά τα άτομα να αποφεύγουν, όπως κάνουν τις περισσότερες φορές, να έρχονται σε αντιπαράθεση και έντονες συζητήσεις. Η διπλωματία είναι στη φύση τους αλλά δεν τους βοηθάει πάντα να εξελιχθούν και να προχωρήσουν τη ζωή τους

Νότιος Δεσμός στον Σκορπιό.
Τα άτομα με αυτή τη θέση του δεσμού καλό είναι να αποφεύγουν τις κρίσεις και τις εντάσεις και να μην μπαίνουν πολύ βαθιά στην ψυχολογία των άλλων γιατί αυτό μπορεί και να φοβίζει τους άλλους αλλά και δεν τα βοηθάει τα ίδια τα άτομα να εξελιχθούν και να χτίσουν βάσεις για τον εαυτό τους. Πρέπει να μάθουν να εκτιμούν και να αξιοποιούν αυτά που έχουν είτε υλικά είτε συναισθηματικά και να μην ανοίγουν παρτίδες και δουλειές με άτομα που δεν είναι σωστά και κατάλληλα. Είναι άτομα που χρειάζονται ασφάλεια, σταθερότητα και να μπορούν να ικανοποιούν τις προσωπικές τους ανάγκες.

Νότιος Δεσμός στον Τοξότη.
Τα άτομα με αυτή τη θέση σίγουρα κουβαλάνε από το παρελθόν τους γνώση και αντίληψη για τη ζωή και τους ρυθμούς της, πρέπει όμως να ανοίγονται και να συζητάνε και για πιο απλά και καθημερινά θέματα και να μην κλείνονται στον εαυτό τους. Είναι άτομα που χρειάζονται περισπασμούς και ποικιλία στη ζωή τους γιατί διαφορετικά φλερτάρουν με έναν φαύλο κύκλο σκέψεων που θα ανακυκλώνονται και θα γίνουν μια πνευματική τους φυλακή. Θα τους κάνει καλό αν δείξουν ενδιαφέρον στις ιδέες και στις απόψεις των άλλων.

Νότιος Δεσμός στον Αιγόκερω.
Τα άτομα με τον νότιο δεσμό στον Αιγόκερω είναι από τη φύση τους άτομα που θέλουν να καταξιωθούν επαγγελματικά και κοινωνικά . Αυτή τους η φυσική τάση όμως τα φέρνει αντιμέτωπα με πολλές ελλείψεις που έχουν στην προσωπική τους ζωή και καλό είναι να δώσουν έμφαση στο να χτίσουν μια σωστή και λειτουργική σχέση και οικογένεια. Θα τους βοηθήσει αν και οι ίδιοι παραδεχτούν και αποδεχτούν ότι έχουν συναισθήματα και αδυναμίες και αν λειτουργήσουν μέσα από το τσάκρα της καρδιάς τους.

Νότιος Δεσμός στον Υδροχόο.
Τα άτομα με αυτή τη θέση είναι καλό να αποφεύγουν να κρατάνε μια αποστασιοποιημένη στάση και θέση απέναντι στα πρόσωπα και στις καταστάσεις που ζουν και να σταματήσουν να λειτουργούν με απρόβλεπτο τρόπο. Πρέπει να γίνουν περισσότερο συνυπεύθυνα των καταστάσεων και να χρησιμοποιούν περισσότερο τη διαίσθησή τους αλλά και την συναισθαντικότητα τους. Να μη φοβούνται να δηλώσουν το ποιοι είναι και τι θέλουν και να βάζουν σε πρώτη μοίρα τις προσωπικές τους ανάγκες και όχι αυτές τις ομάδας και του συνόλου.

Νότιος Δεσμός στους Ιχθύς.
Τα άτομα με νότιο δεσμό στους Ιχθύς καλό θα ήταν να μη χάνονται μέσα στους λαβυρίνθους της φαντασίας τους και να πατάνε και με τα δύο τους πόδια στη γη και στην απτή πραγματικότητα. Η τάση του αποχωρισμού που έχουν από τα εγκόσμια τα κάνει να χάνουν την επαφή τους με τις καθημερινές δουλειές που πρέπει να γίνουν και δε δίνουν καμία προσοχή σε λεπτομέρειες που όμως έχουν τεράστια σημασία. Πρέπει να γειώνονται και να κινούνται με άξονα την τάξη που πρέπει να βάλουν στη ζωή τους.
 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια