Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τρουφάκια σοκολάτας με cream cheese

.
Υλικά:
1/2  κούπα κακάο
120 γραμ. μαύρη σοκολάτα
250 γραμ. τυρί-κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
3 ½ κούπες ζάχαρη-άχνη
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κ.γλ. αλάτι 
Εκτέλεση:
Αρχικά, ρίχνουμε το κακάο σε ένα ρηχό ταψί και αφήνουμε στην άκρη-θα το χρειαστούμε στο τέλος. Στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια την σοκολάτα και τη βάζουμε στα μικροκύματα για να λιώσει. Καλό είναι κάθε 30 δευτερόλεπτα να την ελέγχουμε για να αποφύγουμε να ζεσταθεί υπερβολικά.
Αφού λιώσει, την βγάζουμε από το φούρνο μικροκυμάτων και την αφήνουμε στην άκρη για λίγο, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά να είναι ακόμα υγρή.
Έπειτα, στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί-κρέμα και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για 1-2 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα, ώστε να ανακατευτούν καλά. Προσθέτουμε τη σοκολάτα, τη βανίλια και το αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
Μόλις γίνουν μια ενιαία μάζα σταματάμε το χτύπημα, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά μέχρι να σταθεί το μείγμα.
Όταν το μείγμα δέσει (δεν θέλουμε να είναι πολύ σφιχτό) με 1 κουταλάκι του γλυκού ή το scoop του παγωτού, φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και τις γυρνάμε καλά στο κακάο για να γεμίσουν όλες οι πλευρές.  

Extra Tips:
Αντί για κακάο μπορείτε να καλύψετε τα τρουφάκια με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή ακόμα και να τα βουτήξετε σε λευκή ή μαύρη σοκολάτα
Σερβίρετε πάντα σε θερμοκρασία δωματίου
Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα τρουφάκια σε ένα αεροστεγώς κλεισμένο μπολ στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες
Εναλλακτικά, μπορείτε να διατηρήσετε το μείγμα στο ψυγείο και όταν θέλετε να βγάζετε ποσότητα αυτού σε θερμοκρασία δωματίου και να φτιάχνετε τότε τα τρουφάκια με το κακάο

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια