Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πως να συμφιλιωθείς με τα 12 ζώδια

Το καθένα έχει το κουμπί του, διάβασε παρακάτω ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος συμπεριφοράς, όταν θέλεις να συμφιλιωθείς μαζί τους.

ΚΡΙΟΣ
Ηρέμησε και δώσε του χώρο και χρόνο
Ο Κριός είναι γνωστός… θερμοκέφαλος και επιρρεπής σε παρορμητικές εξάρσεις θυμού και συναισθημάτων. Δυστυχώς, είναι επίσης γνωστό ότι έχει αρκετά συχνά τη διάθεση να εμπλέκεται σε συγκρούσεις. Μην τον κρίνεις πολύ σκληρά για την παρορμητικότητά του, γιατί, σε κάθε περίπτωση, ο θυμός και τα νεύρα είναι καταστάσεις που τις ξεπερνάει πολύ γρήγορα. Για την ακρίβεια… εξατμίζονται και επανακάμπτει η καλή διάθεση και η ζωντανή του ενέργεια! Αν του δώσεις χώρο να αναπνεύσει μέχρι να ηρεμήσει, το πιο πιθανό είναι ότι θα έχει ήδη ξεχάσει τι ήταν αυτό που τον έκανε να ξεκινήσει τον καυγά εξαρχής. 

ΤΑΥΡΟΣ
Θύμισέ του ότι είσαι εδώ και δεν θα πας πουθενά
Το μόνο που θέλει να ξέρει ένας πιστός Ταύρος είναι ότι νοιάζεσαι αρκετά ώστε να επιλύσεις πραγματικά την σύγκρουση που έχει προκύψει μεταξύ σας. Ακόμα και αν φταις εσύ, ένας Ταύρος είναι πρόθυμος να συγχωρήσει αν μπορείς να αποδείξεις ότι η σχέση που μοιράζεστε είναι για σένα πιο σπουδαίο, απ’ ό,τι το να κερδίσεις τη διαμάχη. Υπενθύμισέ του ότι τον αγαπάς χωρίς όρους και όρια και ο Ταύρος θα βλέπει πάντα τη μεγαλύτερη εικόνα, επιβραβεύοντας πάνω απ’ όλα τη δέσμευση.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Θέλει σταράτες κουβέντες και σεβασμό στη νοημοσύνη του
Αν νομίζεις ότι μπορείς να τελειώσεις γρήγορα και ανώδυνα έναν πόλεμο με Δίδυμο, μάλλον ονειρεύεσαι! Αυτό το ζώδιο του αέρα έχει τέτοια αντίληψη που δεν θα μπορέσεις να ξεφύγεις εύκολα. Στην περίπτωση που δεν είσαι έντιμος μαζί του, ούτε πρόθυμος να κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση, ο Δίδυμος θα συνεχίσει τη ζωή του και χωρίς εσένα. Να ξέρεις πάντως ότι δεν είναι από τα ζώδια που τρέφουν μνησικακίες, οπότε αν μπορείς να ξεπεράσεις την περηφάνια ή τον εγωισμό και να συζητήσεις μαζί του δείχνοντας σεβασμό στη νοημοσύνη του, τότε όλα θα πάνε καλά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Δείξε του ότι νοιάζεσαι για τα συναισθήματά του
Ο Καρκίνος είναι τόσο ευαίσθητος που πάντα πληγώνεται κατά τη διάρκεια ενός καυγά. Ανεξάρτητα από το ποιος φταίει, θα πλημμυρίσει από συναισθήματα πόνου, θλίψης και απογοήτευσης για την κατάσταση που προέκυψε μεταξύ σας. Σε αυτήν τη φάση, έχει μεγάλη ανάγκη να νιώσει συναισθηματική επιβεβαίωση. Εάν του δείξεις ότι κατανοείς απόλυτα σε ποια κατάσταση βρίσκεται το μυαλό και η καρδιά του κι αν είσαι πρόθυμος να τον αντιμετωπίσεις με ευγένεια, να είσαι σίγουρος/η ότι ο Καρκίνος θα ανταποκριθεί με θετικό τρόπο.

ΛΕΩΝ
Προσπάθησε να καταλάβεις την οπτική του
Ο φλογερός Λέων είναι σταθερό ζώδιο, επομένως μπορεί να επιμένει πεισματικά στην άποψή του και να προσκολλάται στη στάση που αποφάσισε να κρατήσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, δυστυχώς, μπορεί να εξαρτάται από σένα το να γεφυρώσεις το χάσμα και να βάλεις τον εαυτό σου στη θέση του. Αν και μπορεί να μην φταις, ένας Λέων θέλει απλώς να ξέρει ότι καταλαβαίνεις από πού προέρχεται ο θυμός του και να σέβεσαι τα συναισθήματά του. Αν του προσφέρεις αυτήν την κατανόηση, θα έχεις κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα για το τέλος της διαμάχης σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Συζήτησε το θέμα με λογική και ορθολογισμό
Ο αναλυτικός Παρθένος δεν ανταποκρίνεται καλά στη συναισθηματική ανωριμότητα και τις χειριστικές τακτικές. Με το να του κρατάς μούτρα και να παίζεις παιχνίδια δεν πρόκειται να κερδίσεις πόντους σε μια διαμάχη μαζί του. Εάν μπορέσεις να του δείξεις τη δική σου πλευρά της κατάστασης και να την υποστηρίξεις με λογικά στοιχεία, τότε ο Παρθένος θα αναγκαστεί να καταθέσει τα όπλα. Όσο έχεις ως «όπλα» στην φαρέτρα σου τα γεγονότα και τις αποδείξεις, τόσο πιο σίγουρο είναι ότι αυτό το λογικό ζώδιο της γης θα εγκαταλείψει την πολεμική διάθεσή του.
 
ΖΥΓΟΣ
Αναζητήστε τη δίκαιη λύση και τον συμβιβασμό
Το πιο σημαντικό πράγμα για τον Ζυγό είναι η δικαιοσύνη. Ανεξάρτητα από το ποιος φταίει, πέρα και πάνω απ’ όλα, η φύση του τον οδηγεί στην ελπίδα ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Είναι ένα ζώδιο που υπηρετεί πιστά το δόγμα «αμοιβαίες υποχωρήσεις», προκειμένου να αποκατασταθεί το ζητούμενο, που είναι πάνω απ’ όλα η ισορροπία δυνάμεων! Εάν, λοιπόν, είσαι πρόθυμος/η να συζητήσεις την κατάσταση μαζί του απ’ όλες τις πλευρές και να καταλήξετε σε έναν διπλωματικό συμβιβασμό, δεν υπάρχει λόγος να μην επιλυθεί η διαμάχη μεταξύ σας. Θυμήσου ότι οι Ζυγοί απεχθάνονται τις συγκρούσεις και το πιο πιθανό είναι να επιθυμούν να σταματήσουν τον «πόλεμο» όσο είσαι κι εσύ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Υιοθέτησε εσύ το ρόλο του ενήλικα
Όταν ένας Σκορπιός έχει μια γνώμη, είτε σωστή είτε λάθος, το να προσπαθήσεις να την αλλάξεις είναι σαν να μετακινείς βουνά. Αν παρόλα αυτά θέλεις να προσπαθήσεις, σου ευχόμαστε καλή τύχη! Ωστόσο, η ευκολότερη επιλογή είναι συνήθως να υιοθετήσεις τη στάση του ενήλικα στην κατάσταση που προέκυψε. Να αγνοήσεις, δηλαδή, τα όποιο δραματικό κλίμα και να δηλώσεις με τη στάση σου ότι κάνεις εσύ πίσω. Εάν είσαι πρόθυμος/η να παραμερίσεις την περηφάνια σου και να συμφωνήσεις με τους όρους που θέτει, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα (αργότερα) ο Σκορπιός να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Μην παίρνεις προσωπικά ό,τι λέει
Κατά τη διάρκεια ενός τσακωμού, ένας Τοξότης συνήθως λέει πολλά πράγματα που οι περισσότεροι θα θεωρούσαν σκληρά ή αγενή. Εντούτοις, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι προσπαθεί να πληγώσει τα συναισθήματά σου. Απλώς, συχνά είναι πολύ ειλικρινής και αυτό τελικά είναι προς τιμήν του. Εάν μπορείς να ξεπεράσεις τον τρόπο που τσακώνεται, θα είναι εκπληκτικά εύκολο να επιλύσεις μια σύγκρουση μαζί του. Δεν είναι υπερευαίσθητος ή υπερβολικά περήφανος, και επιπλέον το πιθανότερο είναι να το έχει ξεπεράσει ήδη!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ζήτησε συγγνώμη και να ελπίζεις ότι θα την δεχτεί
Αν έχεις τσακωθεί με έναν Αιγόκερω, θα ξέρεις ήδη ότι δεν κάνει εύκολα πίσω. Ακόμα κι αν ξέρει ότι τηρεί λάθος στάση, το κάνει επειδή δεν του αρέσει να παίρνει το μέρος κανενός (εκτός από το δικό του). Ωστόσο, αν μπορείς τουλάχιστον να απολογηθείς για τη συμπεριφορά σου κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης μαζί του, ο Αιγόκερως θα νιώσει ότι κατά κάποιον τρόπο έχει κερδίσει αυτήν την κόντρα. Από τη στιγμή που δεν θα αποχωρήσει από το πεδίο της μάχης νιώθοντας νικημένος, είναι πρόθυμος να τηρήσει μια στάση του τύπου «περασμένα, ξεχασμένα».

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Δείξε ότι επιδιώκεις τη συμφιλίωση, αλλά μην βιάζεσαι
Αν και ο Υδροχόος είναι ένα ζώδιο του αέρα που χρειάζεται την επικοινωνία, είναι επίσης γνωστό ότι μπορεί να «εξαφανιστεί» από κάποιες σχέσεις, όταν τα πράγματα δείχνουν να δυσκολεύουν. Ανεξάρτητα από το ποιος φταίει, ένας Υδροχόος, απλώς δεν έχει διάθεση «να λερώσει τα χέρια του» σε έναν καυγά. Επειδή μιλάμε για ένα σταθερό ζώδιο που μπορεί να γίνει πολύ σκληρό και άκαμπτο, μην τον πιέσεις να διαπραγματευτεί την ειρήνη μαζί σου. Δώσε του να καταλάβει ότι επιθυμείς να επιλύσετε την κατάσταση και μετά άφησέ τον να έρθει κοντά σου όταν νιώσει έτοιμος. Ένας Υδροχόος θα κάνει σίγουρα αυτήν την κίνηση, αν τον ενδιαφέρει η συμφιλίωση μαζί σου.

ΙΧΘΥΕΣ
Δήλωσέ του ότι λυπάσαι και δεν θέλεις πια να μαλώνετε
Ακόμα και όταν τσακώνεται, ένας Ιχθύς δεν χάνει ποτέ την απαλή και ευαίσθητη πλευρά του. Εάν μπορείς να τονώσεις αυτήν την πλευρά κατά τη διάρκεια της διαμάχης σας, έχεις ήδη διαπραγματευτεί μια λύση. Όσο μαλώνετε, το συναισθήματά του ξεχειλίζουν και μπορεί να τα εκφράσει με κάθε πιθανό τρόπο. Να ξέρεις όμως, ότι θέλει πολύ περισσότερο από σένα να τελειώσει όλο αυτό. Θυμήσου επίσης, ότι είναι πιθανό να νιώθει ένοχος/η για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, ακόμα κι αν φταις εσύ. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια