Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

EU Organic Day / Ημέρα Βιολογικής Παραγωγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ημέρα Βιολογικής Παραγωγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Organic Day) καθιερώθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2021 με κοινή δήλωση του Ευρωκοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Επιτροπής και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Σεπτεμβρίου. 
Κατά την τελετή υπογραφής, ο επίτροπος Γεωργίας, Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, δήλωσε τα εξής: «Σήμερα γιορτάζουμε τη βιολογική παραγωγή, μια βιώσιμη μορφή γεωργίας όπου η παραγωγή των τροφίμων γίνεται σε αρμονία με τη φύση, τη βιοποικιλότητα και την καλή μεταχείριση των ζώων. Η 23η Σεπτεμβρίου είναι επίσης η φθινοπωρινή ισημερία, με την ημέρα και τη νύχτα να είναι εξίσου μεγάλες —ένα σύμβολο ισορροπίας μεταξύ γεωργίας και περιβάλλοντος που ταιριάζει απόλυτα στη βιολογική παραγωγή. Χαίρομαι που, από κοινού με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και τους βασικούς παράγοντες αυτού του τομέα, καθιερώνουμε αυτή την ημέρα βιολογικής παραγωγής της Ε.Ε, η οποία θα διοργανώνεται κάθε χρόνο και η οποία αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για την καλύτερη ενημέρωση σχετικά με τη βιολογική παραγωγή και για την προώθηση του καίριου ρόλου που αυτή διαδραματίζει στη μετάβαση σε βιώσιμα συστήματα τροφίμων».

Η καθιέρωση της Ημέρας Βιολογικής Παραγωγής ακολουθεί την έγκριση από την Επιτροπή του σχεδίου δράσης για την ανάπτυξη της βιολογικής παραγωγής στις 25 Μαρτίου 2021, στο πλαίσιο του οποίου ανακοινώθηκε η δημιουργία μιας τέτοιας ημέρας για την καλύτερη ενημέρωση σχετικά με τη βιολογική παραγωγή.

Ο γενικός στόχος του σχεδίου δράσης για την ανάπτυξη της βιολογικής παραγωγής είναι η ουσιαστική ενίσχυση της παραγωγής και της κατανάλωσης βιολογικών προϊόντων, η οποία θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» και της στρατηγικής για τη βιοποικιλότητα, όπως η μείωση της χρήσης λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων και αντιμικροβιακών ουσιών..

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια