Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πώς αντιδρά κάθε ζώδιο στα προξενιά

Έρωτας από προξενιό φίλων; 
Γιατί όχι, αν οι φίλοι σας ξέρουν κάποιον που μπορεί να κάνει για σένα.
Κριός
Ο Κριός ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον τι είναι εκείνο που του αρέσει, άρα αποκλείεται να το έχει βρει πρώτος κάποιος άλλος για να του το πλασάρει. Αν κληθεί λοιπόν να σ’ εντυπωσιάσει, είναι ικανός να συμπεριφερθεί εντελώς παρορμητικά και νευρικά από αντίδραση, γιατί θα νιώθει πως του το έχουν επιβάλλει. Θα προσπαθήσει σίγουρα να σου κάνει φιγούρα -ακόμη και με τον λάθος τρόπο- και θα δείξει ξεκάθαρα την αρέσκεια ή τη δυσαρέσκειά του γι’ αυτή τη συνάντηση, χωρίς ενδοιασμούς. Κι αν ο μεσάζων δεν του παρουσιάσει ένα πρόσωπο που όντως του ταιριάζει, θα τ’ ακούσει κι από πάνω.

Ταύρος
Ο Ταύρος δε θα έλεγε «όχι» σ’ ένα προξενιό, ιδίως αν η μοναξιά έχει αρχίσει να του τη δίνει. Αν λοιπόν κανονίζεται μια συνάντηση τέτοιου τύπου, θα προτιμούσε να το ξέρει εκ των προτέρων, για να είναι προετοιμασμένος ψυχολογικά κι εμφανισιακά. Σε περίπτωση που δεν κεραυνοβοληθεί με τη γνωριμία όμως, θα θέλει τον χρόνο του για ν’ αποφασίσει αν θέλει να προχωρήσει ή όχι. Αν τώρα είσαι εσύ η εν λόγω γνωριμία, θα χρειαστεί να δείξεις υπομονή μαζί του και να μη βιαστείς να τον χαρακτηρίσεις «καληνυχτάκια», σε περίπτωση που χωρίζεστε χωρίς να δείξει την παραμικρή ερωτική πρόθεση. Απλώς σε μελετάει.

Δίδυμος
Ο Δίδυμος συνήθως είναι πολύ δεκτικός στα προξενιά, άλλωστε αυτό το σπορ το ασκεί κι ο ίδιος για τους φίλους του. Του αρέσει η ιδέα να γνωρίσει ένα καινούργιο άτομο και να τεστάρει γι’ άλλη μια φορά τη γοητεία του. Για την ακρίβεια, θα δώσει ένα από τ’ αγαπημένα του ρεσιτάλ κι αν του χαρίσεις την προσοχή και τον συγκρατημένο θαυμασμό σου, μαζί με μερικές επιτυχημένες ατάκες και σχόλια, θα περάσετε πολύ ωραία. Αλλά πρόσεξε μην πάρεις τοις μετρητοίς όλα όσα θ’ ακούσεις κι ιδίως το «Μα πού σ’ έκρυβε τόσο καιρό;» -ο κοινός γνωστός σας. Μπορεί το άλλο πρωί να του έχει περάσει.

 Καρκίνος
Μπορεί ο Καρκίνος, λόγω της φυσικής συστολής και της επιφυλακτικότητάς του, να είναι από τα άτομα που θα μπορούσαν να βοηθηθούν -ιδιαίτερα από ένα φίλο- στο θέμα των γνωριμιών. Παρόλα αυτά, θα διστάσει και μάλλον θα κομπλάρει απέναντι σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αν το πρόσωπο που σου συστήνουν ανήκει σ’ αυτό το ζώδιο, θα πρέπει να του δώσεις αρκετή ενθάρρυνση, εφόσον βέβαια σ’ ενδιαφέρει. Μη βιαστείς να πάρεις θάρρος μαζί του γιατί παρεξηγείται εύκολα και πρόσεξε τα σχόλιά σου, γιατί στην παραμικρή προσβολή ή κι υπόνοια αυτής, θα κλειστεί στο καβούκι του και μετά άντε να τον ξετρυπώσεις.

Λέων
Για τον Λέοντα είναι σημαντικό να μη φανεί στον υποψήφιο σύντροφο πως έχει μείνει στ’ αζήτητα. Αν σου συστήσουν ένα Λιοντάρι, καλά θα κάνεις να μην επιμείνεις στην προσωπική του κατάσταση, ούτε καν με τη μορφή κομπλιμέντου -του τύπου «Πώς κι ένα τόσο καταπληκτικό άτομο σαν εσένα είναι μόνο του;». Επίσης, ακόμη κι αν οι διαμεσολαβητές δε σου τον έχουν διαφημίσει κατάλληλα, μην αφήσεις να φανεί πως ακούς για πρώτη φορά τα χαρίσματα ή τα επιτεύγματά του, αλλά άσε να εννοηθεί ότι η φήμη του έχει σκορπιστεί στα πέρατα της οικουμένης. Τουλάχιστον αυτό θα του δημιουργήσει μια άνεση.

 Παρθένος
Ο Παρθένος δεν ξέρει τι του είναι πιο άβολο, να βγει στη γύρα για ν’ αναζητήσει σύντροφο ή να του τον φέρουν έτοιμο στο πιάτο; Η ζυγαριά γέρνει ελαφρώς προς τη δεύτερη περίπτωση γιατί σκέφτεται κι υπεραναλύει συνεχώς «και πού ξέρω εγώ ποιον θα μου προξενέψουν;». Άσε που δε νιώθει άνετα να τον περνάνε από εξετάσεις. Με άλλα λόγια, αν είσαι το πρόσωπο που του συστήνουν, να ξέρεις ότι θα υποβληθείς σ’ ένα πλήρες σκανάρισμα και θ’ αξιολογείσαι καθ όλη τη διάρκεια της συνάντησης, σε κάθε σου λέξη, κίνηση κι ενέργεια. Αλλά εσύ δεν κολλάς σε κάτι τέτοια, ή μήπως όχι;

 Ζυγός
Ο Ζυγός πιστεύει ότι οι άνθρωποι επιβάλλεται να είναι σε ζευγάρια και συνεπώς δεν περιφρονεί κανένα μέσο που θα βοηθήσει στο να επιτευχθεί αυτό. Ιδίως όταν πρόκειται για τον ίδιο. Απλώς, παρακαλάει να του το πουν έγκαιρα ώστε να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα. Πραγματικά, δε θα του άρεσε καθόλου να αιφνιδιαστεί και να τον δει το πιθανό ταίρι απροετοίμαστο, ψυχή τε και σώματι. Αν σου προξενεύουν λοιπόν έναν Ζυγό, τουλάχιστον ξέρεις ότι είναι θετικά διακείμενος προς την όλη ιστορία. Μπορεί βέβαια να του πάρει λίγο χρόνο μέχρι να το αποφασίσει, αλλά αν τον θέλεις, στο χέρι σου είναι να τον κάνεις να ξεπεράσει γρηγορότερα τις επιφυλάξεις του.

Σκορπιός
Ο Σκορπιός είναι περήφανος και μυστικοπαθής, πράγμα που σημαίνει ότι δύσκολα θα δεχθεί βοήθεια, ακόμη κι από τους καλύτερους φίλους του, για να βγει από το status του αδέσμευτου. Θα συμφωνήσει να συναντήσει το υποψήφιο ταίρι, αν πειστεί όμως ότι εκείνο δεν έχει ιδέα για το προξενιό. Αυτό τον βάζει σε θέση υπεροχής -υποτίθεται. Αν λοιπόν σου συστήσουν έναν Σκορπιό, κάνε ότι δεν έχεις ιδέα για το προξενιό. Δείξε έντονα την έκπληξή σου για το ότι η ζωή έφερε μπροστά σου κι εντελώς τυχαία αυτό το υπέροχο άτομο κι αφέσου στο αριστοτεχνικό φλερτ του, μπροστά στο οποίο, λένε οι φήμες, όλες οι αντιστάσεις κλονίζονται.

Τοξότης
Στον Τοξότη δεν αρέσει τίποτα που να είναι στημένο και μάλλον οποιαδήποτε πρόταση για υποβοηθούμενο φλερτ δε θα έχει σπουδαία κατάληξη. Ο μόνος τρόπος να δεχθεί ένα προξενιό είναι εν αγνοία του. Διαφορετικά αν του το πουν, θα το αναβάλει καμιά σαρανταριά φορές μέχρι να συμφωνήσει στη συνάντηση –αν συμφωνήσει. Τώρα, αν εσύ είσαι το πρόσωπο που του προξενεύουν, θα πρέπει ν’ αποδείξεις πως, εκτός από το ότι διαθέτεις γοητεία, δεν είχες και την παραμικρή ιδέα ότι παιζόταν προξενιό. Άντε, και καλή επιτυχία!

 Αιγόκερως
Στον Αιγόκερω δεν αρέσουν οι εκπλήξεις κι αν πάνε να του κάνουν προξενιό ερήμην του θα του κακοφανεί. Θα πρέπει να γίνει με πολύ επιδέξιο τρόπο, για να μην το καταλάβει. Στην περίπτωση πάλι που είναι ενήμερος, θα έχει ζητήσει αναλυτικό βιογραφικό με συνημμένη φωτογραφία του προσώπου που θα του γνωρίσουν. Αν είσαι εσύ αυτό, καλύτερα να μην μπλοφάρεις, παραφουσκώνοντας τα προσόντα και την ιστορία σου, γιατί του είναι γνωστά εκ των προτέρων και θα εκτεθείς. Κι αν εκ πρώτης όψεως σου φανεί λίγο ψυχρός ως χαρακτήρας, μην τον ξεσυνερίζεσαι. Αντιμετωπίζει τη συνάντηση σαν μια συνέντευξη για να βρει δουλειά. Μετά θα χαλαρώσει.

Υδροχόος
Ο Υδροχόος δε δέχεται συνάντηση στα τυφλά με σκοπό το προξενιό. Θέλει να ξέρει περί τίνος πρόκειται, κυρίως σε ιδεολογικό επίπεδο. Τι βιβλία διαβάζει, σε ποιον Θεό πιστεύει, τι θέση παίρνει ως προς τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και πολλά άλλα. Θ’ αποσπάσει λοιπόν από πριν τις αντίστοιχες πληροφορίες. Κι αν είσαι εσύ το πρόσωπο που θα συναντήσει, ενημερώσου αντίστοιχα ως προς εκείνον, γιατί ευκολότερα θα παραβλέψει οτιδήποτε άλλο από το να έχετε ιδεολογικές διαφορές. Εκτός κι αν δείξεις προθυμία στο να σε πείσει για τις απόψεις του. Επίσης, θα σου παραστήσει το προχωρημένο άτομο στον φλέγοντα τομέα, αλλά μη τσιμπάς, για φιγούρα είναι.

Ιχθύς
Ο Ιχθύς είναι πολύ ευαίσθητος για ν’ αντέξει το στρες μιας τέτοιας δοκιμασίας. Κι αν δεν περάσει το τεστ; Κι αν το πρόσωπο που του συστήσουν δεν του αρέσει; Δεν το αφήνουμε καλύτερα; Αν δε, βρεθεί σε μια συνάντηση με σκοπό το προξενιό, μ’ ένα άτομο που τελικά τον ενδιαφέρει, εκεί πραγματικά θα δείξει τι σημαίνει «ψάρι έξω από το νερό». Γι΄ αυτό όσο λιγότερο ξέρει για το στημένο της γνωριμίας τόσο το καλύτερο. Αν σου προξενέψουν έναν Ιχθύ, μπορείς τουλάχιστον να του δώσεις το ελαφρυντικό του κομπλαρίσματος, για όλα τα περίεργα που θα δεις. Με άλλα λόγια, μη βιαστείς να τον κρίνεις.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια