Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γήπεδο Αγιά Σοφιά ΑΕΚ OPAP Arena

Προσφυγιά τέλος... Μετά από 19 χρόνια η ΑΕΚ γύρισε σπίτι της! Μέσω μιας φαντασμαγορικής φιέστας γεμάτη από συγκίνηση στην κατάμεστη Opap Arena, η νέα εποχή της Ένωσης είναι γεγονός.
Η ΑΕΚ επέστρεψε στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 19 χρόνια και πέντε μήνες! Σε μια λαμπρή, ιστορική, συγκινητική κι αξέχαστη εκδήλωση το βράδυ της Παρασκευής, η Ένωση εγκαινίασε την OPAP Arena όπως της άξιζε, με σεβασμό στην ιστορία του συλλόγου!
Η Νέα Φιλαδέλφεια ήταν στο... πόδι από το βράδυ της Πέμπτης, με τους «τρελαμένους» φίλους των κιτρινόμαυρων να αδημονούν για τη μεγάλη επιστροφή της ΑΕΚ.
Η Παρασκευή ξημέρωσε και όσο περνούσαν οι ώρες ο κόσμος στην πόλη της Ένωσης και γύρω από την OPAP Arena άρχισε να πυκνώνει όλο και περισσότερο. Οι θύρες της OPAP Arena άνοιξαν ακριβώς στις 17:00 και πρώτα άρχισε να γεμίζει το πέταλο της Original με τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ να αρχίζουν να τραγουδούν τα πρώτα συνθήματα και να κρεμούν τα πρώτα πανό δίνοντας φωνή και χρώμα στις κιτρινόμαυρες εξέδρες.
Την ίδια στιγμή περιμετρικά του γηπέδου άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκινημένοι και χαρούμενοι προσέρχονταν στις πύλες του Ναού για να ζήσουν την επιστροφή της ΑΕΚ στη φυσική της έδρα! Λίγο μετά τις 20:00 ο Μητροπολίτης Γαβιριήλ τέλεσε τον αγιασμό και πέντε λεπτά μετά τις 20:30 τα φώτα έσβησαν για να ξεκινήσει η λαμπρή τελετή, με τα κινητά των οπαδών της ΑΕΚ στις εξέδρες να δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα! Μάλιστα ο Δημήτρης Μελισσανίδης «λύγισε» από συγκίνηση όταν αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης σε αυτόν στον λόγο του.
Οι χορευτές ξεκίνησαν το σόου στο κέντρο του γηπέδου, με ιστορικές ημερομηνίες και στιγμές να περνάνε από τα μάτριξ και στη συνέχεια Ναταλία Δραγούμη και Αντώνης Αντωνίου ξεκίνησαν την παρουσίαση της ιστορικής βραδιάς. Από τα μάτριξ συνέχιζαν να προβάλλονται ένδοξα γεγονότα του παρελθόντος, με τα λόγια του Νεστορίδη, ο οποίος εν συνεχεία μπήκε στο γήπεδο και η ανατριχίλα ήταν το μόνο συναίσθημα που κατέκλυσε όλους καθώς ο 92χρονος μύθος της ΑΕΚ αποθεωνόταν!
Στη συνέχεια, μετά από την παρουσία του... Ρουμπάπα που γύρισε ανάποδα αλλά το γήπεδο έγινε, η Φιλαρμονική Αθηνών και τα Προσφυγικά Σωματεία από όλες τις πόλεις των χαμένων πατρίδων έκαναν την εμφάνισή τους θυμίζοντας τις ρίζες του συλλόγου.
Οι σημαίες της Ελλάδας και της ΑΕΚ τοποθετήθηκαν αριστερά και δεξιά στον αγωνιστικό χώρο, ακούστηκε ο χαιρετισμός του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και στη συνέχεια ο Δημήτρης Μελισσανίδης καταχειροκροτούμενος μπήκε στο γήπεδο για τον λόγο του κόβοντας την κορδέλα. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «απόψε η ΑΕΚ ιδρύεται ξανά» και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Τιμή και Δόξα στην ΑΕΚ! Ζήτω η ΑΕΚ», με το γήπεδο να σείεται!
Από τα μάτριξ ακολούθως άρχισαν να προβάλλονται βίντεο από ένδοξες στιγμές της ιστορίας της ΑΕΚ, με μεγάλες μορφές που τίμησαν την κιτρινόμαυρη φανέλα σε όλες τις δεκαετίες να μιλάνε στην κάμερα.
Έπειτα η συγκίνηση ήταν τεράστια με τα μάτριξ να παίζουν το βίντεο με τους ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή, ενώ εν συνεχεία ακολούθησε η αποθέωση της 23άδας των παλαιμάχων της ΑΕΚ που τίμησαν την κιτρινόμαυρη φανέλα στο «Νίκος Γκούμας» και μπήκαν ένας ένας στον αγωνιστικό χώρο με τον κόσμο να αποθεώνει όλους αυτούς!
Όλο το γήπεδο άρχισε να τραγουδάει τον Ύμνο της Ένωσης και το «ΑΕΚ, ΑΕΚ, ΑΕΚ» δονούσε την ατμόσφαιρα από την εξέδρα και... τρύπαγε τα αυτιά με την ακουστική να συγκλονίζει! Τα τραγούδια του Καζαντζίδη και του Θαλασσινού έβαλαν τη δική τους πινελιά στη βραδιά. Έπειτα στο κέντρου του γηπέδου συγκεντρώθηκαν άνθρωποι συμβολίζοντας τους πρόσφυγες που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους για να χτίσουν μια νέα ζωή στην Ελλάδα, θυμίζοντας την ιστορία και παρουσιάζοντας μια μοναδική χορογραφία που κέρδισε το χειροκρότημα όλων!
Σειρά πήραν οι Πόντιοι χορευτές για τον δικό τους χορό στο κέντρο του γηπέδου ενώ μετά το τέλος του τα βεγγαλικά έκαναν τη νύχτα μέρα για να κλείσει η εκθαμβωτική εκδήλωση με τραγούδια και το πάρτι να συνεχιστεί στη Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι το πρωί! Πριν την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, όταν τα φώτα είχαν πλέον ανάψει, ο αετός «Οδυσσέας» πέταξε και κάθισε πάνω στο βάθρο με επιτυχία!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια