Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οστεοπαθητικός: γιατί δεν πρέπει να κάθεστε με σταυρωμένα πόδια

Για πολλούς ανθρώπους το να κάθονται με τα πόδια σταυρωμένα, αποτελεί μια φυσική θέση καθίσματος.
Γιατί δεν πρέπει να κάθεστε με σταυρωμένα πόδια: Ένας οστεοπαθητικός εξηγεί
Ο επαγγελματίας οστεοπαθητικός Brendon Talbot υπογραμμίζει ότι η θέση σταυροπόδι καταπονεί το κυκλοφορικό σύστημα και μπορεί να βλάψει τις φλέβες σας.
«Αποφεύγετε να σταυρώνετε τα πόδια σας όταν κάθεστε. Όλο το αίμα από τα κάτω άκρα ρέει στη μηριαία φλέβα, φλέβα του εν τω βάθει συστήματος στο μηρό, που εκτείνεται κάτω από τη βουβωνική χώρα» σημειώνει. 
Το να σταυρώνετε τα πόδια σας ενώ βρίσκεστε σε θέση καθίσματος έχει επίσης συνδεθεί με αύξηση της αρτηριακής πίεσης, προειδοποιεί ο ειδικός. 
Μια κοινή πεποίθηση είναι ότι το σταύρωμα των ποδιών μπορεί να οδηγήσει σε κιρσούς, αλλά δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να τεκμηριώνουν αυτή την άποψη.
Ο Talbot συμβουλεύει να κάνετε κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής. 
«Να γυμνάζεστε τακτικά για να κινείται διαρκώς το αίμα στις φλέβες σας. Δεν χρειάζεται να κάνετε προπόνηση με αντιστάσεις, αρκεί κάτι τόσο απλό όσο το περπάτημα. Τα πάντα στο σώμα στηρίζονται στην κίνηση, σε κυτταρικό επίπεδο» προσθέτει.
Η διατήρηση του βάρους σας σε χαμηλά επίπεδα μπορεί επίσης να βελτιώσει την υγεία των φλεβών, καθώς μειώνει την πιθανότητα υψηλής αρτηριακής πίεσης και ασκεί λιγότερη πίεση στις φλέβες σας. 
Ο Talbot προσθέτει: «Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να αποδυναμώσει τα τοιχώματα των αγγείων με την πάροδο του χρόνου. Τα εσωτερικό λίπος μπορεί επίσης να ασκήσει πίεση στα κοντινά αγγεία, περιορίζοντας τη ροή του αίματος και αυξάνοντας την πίεση στις φλέβες».
Μπορείτε επίσης να βελτιώσετε την υγεία του κυκλοφορικού σας παραμένοντας δραστήριοι και εν κινήσει, αντί να στέκεστε ή να κάθεστε ακίνητοι για μεγάλες χρονικές περιόδους. 
«Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα των φλεβών είναι οι βαλβίδες, οι οποίες επιτρέπουν τη ροή του αίματος μόνο σε μία κατεύθυνση (από την περιφέρεια προς την καρδιά). Οι μυϊκές συσπάσεις βοηθούν να μετακινηθεί το αίμα μέσω αυτών των βαλβίδων πίσω στην καρδιά», εξηγεί ο Talbot.
Η οστεοπαθητική είναι ένα σύστημα διάγνωσης και θεραπείας μιας ευρείας γκάμας μυοσκελετικών παθήσεων και άλλων προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από αυτές.
Ο οστεοπαθητικός έχει ως στόχο να φέρει το σώμα σε μια κατάσταση ισορροπίας έτσι ώστε να επιτρέψει στους αυτορυθμιστικούς μηχανισμούς του σώματος να δράσουν. Ο τρόπος που το επιτυγχάνει είναι δια μέσου αφής, εξειδικευμένων χειρισμών, κινητοποιήσεων, διατάσεων και μάλαξη μυών με σκοπό την αύξηση τις κινητικότητας τον αρθρώσεων και την χαλάρωση τον μυών. Επίσης, επιτυγχάνεται η μείωση των φλεγμονών μέσω της καλύτερης αιμάτωσης και καλύτερης νευρικής λειτουργίας κάτι που οδηγεί σε μείωση του πόνου. Αφού ο πρωταρχικός σκοπός της μείωσης του πόνου επιτευχθεί, ακολουθεί ο εντοπισμός της αιτίας που οδήγησε στην παρουσίαση του προβλήματος/συμπτώματος και την προσπάθεια απαλοιφής του για την αποφυγή επανεμφάνισης του.
  mirror.co.uk 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια