Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Fajitas

.
Συστατικά
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά τσίλι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
500 γρ. μοσχάρι, κιλότο
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τη μαρινάδα
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. κύμινο, σε σπόρους
1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κύμινο, σε σκόνη
1/2 κ.γ. κόλιανδρο, σε σκόνη
πιπέρι
αλάτι
Για τη σάλτσα ντομάτας
2 ντομάτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 ματσάκι κόλιανδρο, φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
Για το σερβίρισμα
6 τορτίγιες
φέτες λάιμ
κόλιανδρο, φρέσκο
150 γρ. mix τυριών, τριμμένων
Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε τις πιπεριές και την πιπεριά τσίλι σε λεπτές λωρίδες. Αν δεν έχουμε πιπεριά τσίλι μπορούμε να βάλουμε 1 κ.γ. μπούκοβο.
Προσθέτουμε τις πιπεριές στο καυτό τηγάνι, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Αφαιρούμε από το τηγάνι και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Τοποθετούμε το τηγάνι πάλι στη φωτιά.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι το κιλότο σε λεπτές λωρίδες και το βάζουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, βάζουμε τις πιπεριές στο ίδιο τηγάνι, βάζουμε τον χυμό από το lime και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κύμινο, τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Για τη σάλτσα ντομάτας
Κόβουμε τη σάρκα από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το βάζουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φύλλα από τον μισό κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι, χυμό και ξύσμα από το lime και ανακατεύουμε.
Για τη σύνθεση
Βάζουμε τις τορτίγιες σε μία πετσέτα και τις ραντίζουμε με λίγες σταγόνες νερό. Τυλίγουμε και τις βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων  για 30 δευτερόλεπτα στα 800 Watt.
Παίρνουμε μία τορτίγια και βάζουμε 2 κ.σ. από το κρέας με τις πιπεριές, 2 κ.σ. από τη σάλτσα γιαουρτιού, λίγο τυρί τριμμένο, 1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας και τυλίγουμε.
Μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής, κόβουμε φέτες από το lime και σερβίρουμε με τον υπόλοιπο φρέσκο κόλιανδρο.
petretzikis

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια