Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Microsoft λανσάρει τα Windows 95 με Rolling Stones 1995

Ήταν τέλη Αυγούστου του 1995 (και πιο συγκεκριμένα στις  24), όταν η Microsoft λάνσαρε τα Windows 95. Είναι η εποχή των νέων λέξεων, φωνάζουν αυτά, η νέα εποχή των φαξ/μόντεμ, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, του νέου ηλεκτρονικού κόσμου, των εντυπωσιακών παιχνιδιών πολυμέσων και του εκπαιδευτικού λογισμικού. 
Τα Windows 95 διαθέτουν ενσωματωμένη υποστήριξη Internet, δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο μέσω τηλεφώνου και νέες δυνατότητες τοποθέτησης και άμεσης λειτουργίας που διευκολύνουν την εγκατάσταση υλικού και λογισμικού. Το λειτουργικό σύστημα 32 bit (wow!) παρέχει επίσης βελτιωμένες δυνατότητες πολυμέσων, πιο ισχυρές λειτουργίες για χρήση φορητών υπολογιστών και ενσωματωμένη δυνατότητα δικτύωσης. Στα Windows 95 εμφανίζεται για πρώτη φορά η γραμμή εργασιών, τα κουμπιά ελαχιστοποίησης, μεγιστοποίησης και κλεισίματος σε κάθε παράθυρο – ω, τι υπέροχος κόσμος, μπαμπά. Και, βέβαια, το μενού «Έναρξη» – «Start». 
Στο διαφημιστικό βίντεο που δημιουργήθηκε για την προώθησή τους, ακούγονταν οι θρυλικοί Rolling Stones να τραγουδούν -τι άλλο;- «Start Me Up». Για όλο αυτό λέγεται ότι οι «Λίθοι» πήραν από 8 μέχρι 14 εκατομμύρια δολάρια για τα δικαιώματα του τραγουδιού – αλλά ποτέ δεν μάθαμε το ακριβές ποσό.
Το βέβαιο είναι ότι το νέο προϊόν (ξε)πούλησε 7 εκατομμύρια αντίτυπα, μέσα στις πέντε πρώτες εβδομάδες, ενώ πρόκειται για την κυκλοφορία προϊόντος της Microsoft με τη μεγαλύτερη διαφήμιση. Το δελτίο Τύπου ξεκινούσε με τις λέξεις «Είναι εδώ». Από το «εδώ» έχουν περάσει ήδη 23 χρόνια, μια ολόκληρη ζωή, σε μια εποχή όπου όλα φαίνονταν νέα και γενναία. Και, τελικά, ήταν. 
Τα Windows 95 έχουν απεγκατασταθεί, εδώ και πολλά χρόνια, αλλά μας έμεινε η ροκιά των Stones, σε ένα κλασικό, πια, τραγούδι, το οποίο παραλίγο να μην το είχαμε ακούσει ποτέ. Το «Start Me Up» γράφηκε μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου του 1978, αλλά κυκλοφόρησε τρία χρόνια αργότερα. Έτσι, αντί να υπάρχει μέσα στο άλμπουμ «Some Girls», κατέληξε το 1981 στο «Tattoo You». Ευτυχώς… 
Control – Alt – Delete…

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια