Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Kazuki Takahashi 高橋 一雅 δημιουργός του Yu-Gi-Oh 1961-2022

Kazuki Takahashi 高橋 一雅 δημιουργός του Yu-Gi-Oh 1961-2022
October 4, 1961 – July 6, 2022

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο Kazuki Takahashi, γνωστός ως ο δημιουργός του Yu-Gi-Oh! ενός εκ των διασημότερων manga του κόσμου.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Ιαπωνίας, ο φημισμένος manga καλλιτέχνης βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα περίπου 300 μέτρα μακριά από την ακτή του Nago στην επαρχία της Okinawa, με το ρεπορτάζ να αναφέρει ότι φορούσε καταδυτικό εξοπλισμό.
Η σωρός του άτυχου δημιουργού του Yu-Gi-Oh! αναγνωρίσθηκε από το ιαπωνικό Λιμενικό όταν το σύνδεσαν με ένα λευκό ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, που είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο περίπου 12 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή.
Οι Λιμενικές Αρχές υποστηρίζουν ότι ο Takahashi ταξίδεψε μόνος στην Οκινάουα, ενώ η σωρός του δεν έφερε σημάδια τραυματισμού. Παράλληλα, η έρευνα για τα αίτια του θανάτου του έχει ήδη ξεκινήσει.
Ο Kazuki Takahashi γεννήθηκε στις  4 Οκτωβρίου του 1961 και ξεκίνησε την καριέρα του στα manga το 1982. Η πρώτη του δουλειά το “Tokiō no taka” (Fighting Hawk) εκδόθηκε το 1990, όμως η τεράστια επιτυχία στην καριέρα του ήρθε το 1996 όταν δημιούργησε το γνωστό σε όλους Yu-Gi-Oh!.
Εντός του manga ο Takahashi είχε σχεδιάσει και ένα παιχνίδι με κάρτες που αρχικά το ονόμαζε “Magic & Wizard” και ύστερα μετονομάστηκε σε “Duel Monsters“. Οι αναγνώστες το λάτρεψαν τόσο που το 1999 δημιουργήθηκε το ομώνυμο επιτραπέζιο παιχνίδι καρτών, το οποίο αρχικά εξέδιδε η Bandai και έπειτα η Konami. Η δημοφιλία του Yu-Gi-Oh! TDC είναι, μέχρι και σήμερα, τεράστια ανά τον κόσμο.
Kazuki Takahashi 高橋 一雅 δημιουργός του Yu-Gi-Oh 1961-2022
Η σειρά του Yu-Gi-Oh! και τα διάφορα arcs του προβάλλονταν στην ελληνική τηλεόραση για πολλά χρόνια μέσα από τη συχνότητα του Star, εκεί όπου το ελληνικό κοινό δέθηκε και μια ολόκληρη γενιά μεγάλωσε με αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια