Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το χειρότερο πράγμα που κάνουν στον εαυτό τους τα ζώδια

Εκείνες οι φορές που αν κι όλα πάνε καλά, εσύ βρίσκεις έναν τρόπο να βάλεις τρικλοποδιά στον εαυτό σου. Δε φταίει το σύμπαν, ούτε ο κύκλος σου, ούτε καν ο ανάδρομος. Ο εαυτός σου τα φταίει που δεν πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει, είτε στον έρωτα, είτε στα επαγγελματικά, είτε και στα πολύ απλά και καθημερινά. Πάμε λοιπόν να δούμε τι είναι αυτό που κάνει κάθε ζώδιο και προκαλεί το ίδιο στον εαυτό του την ήττα, στον τομέα που θέλει τη νίκη όσο τίποτα! 
Κριός
Ως Κριός θεωρείς πως είσαι γεννημένος νικητής. Κι όταν κάπου δεν τα καταφέρνεις, πάντα κάποιος ή κάτι φταίει για ό, τι έχεις ή δεν έχεις, για ό, τι νιώθεις ή δε νιώθεις. Εσύ ποτέ. Θα πετύχαινες σίγουρα αν είχες περισσότερο χρόνο, περισσότερη τύχη, καλύτερη υποστήριξη από τους άλλους ή αν δεν έβρεχε. Όμως, με το να ψάχνεις να ρίξεις κάπου το φταίξιμο για τις τρικλοποδιές που σου βάζει η ζωή, απλώς ποντάρεις σε λάθος άλογο. Και έτσι δεν προχωράς. Αντίθετα, παίρνοντας την ευθύνη για τις όποιες αποτυχίες σου, ερευνάς πού έσφαλες και με ποιο τρόπο δε θα τις επαναλάβεις.

Ταύρος
Ο Ταύρος δε βιάζεται να σχηματίσει άποψη για πρόσωπα και πράγματα. Το σκέφτεσαι από δω, το μετράς από εκεί, ώσπου τελικά να καταλήξεις σε μια γνώμη. Και τότε βάζεις μια ταμπελίτσα, «καλό-κακό, επιθυμητό-ανεπιθύμητο, σωστό-λάθος» και δεν την αλλάζεις στον αιώνα τον άπαντα. Αυτή η βεβαιότητα σού δίνει και μια πολύτιμη αίσθηση ψυχολογικής ασφάλειας. Μάντεψε όμως, συχνά τα άτομα και οι καταστάσεις αλλάζουν και δεν είναι πια όπως είχες υποθέσει. Άσε που μπορεί εξαρχής να τους είχες βάλει λάθος ταμπέλα. Μη μένεις προσκολλημένος στις απόψεις σου. Κράτα το μυαλό σου ανοιχτό, άλλωστε έτσι θα δουλεύει καλύτερα.

Δίδυμος
Πρέπει να έχεις δίκιο σε όλες τις περιστάσεις. Πρέπει να περνάς την άποψή σου ως την πιο σωστή, να βγαίνεις «λάδι» αν σου προσάπτουν κάτι, να αποστομώνεις και να κολλάς στον τοίχο όποιον πάει να σου τη βγει. Το ξύπνιο μυαλό και η ευγλωττία σου σε βοηθούν τέλεια να το καταφέρνεις. Όμως με την επιμονή σου αυτή κινδυνεύεις να προσβάλεις, να αδικήσεις, ακόμα και να καταστρέψεις σχέσεις. Μερικές φορές αξίζει περισσότερο να υποχωρήσεις, παρά να αποδείξεις πως είχες δίκιο. Άλλωστε, η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση.

Καρκίνος
Η λέξη «παράδοση» είναι ιερή για έναν Καρκίνο. Παράδοση οικογενειακή, κοινωνική, φυλετική. Το παρελθόν είναι ο οδηγός και η ασφάλειά σου. Το ψυχικό σου καταφύγιο. Όμως η ζωή, δυστυχώς για σένα, λειτουργεί διαφορετικά. Τα πάντα αλλάζουν διαρκώς. Όσο κι αν αντιστέκεσαι, όσο κι αν κρατιέσαι στα παλιά και στα γνωστά, στο τέλος θα πρέπει να το δεχτείς. Ωστόσο, η αλλαγή φέρνει πάντα και κάτι καλό στη ζωή σου. Μπορεί να σε φοβίζει, αλλά αν ανοιχτείς, θα ανακαλύψεις ότι σε κάνει να προχωρήσεις και να εξελιχθείς. Αρκεί να έχεις την εμπιστοσύνη πως κάτι καλό θα βγει από μια νέα κατάσταση.

Λέων
Παρ’ όλο που ο Λέων το παίζει ελεύθερος, στην πραγματικότητα είναι από τα ζώδια που έχουν έντονη προσκόλληση. Προσκόλληση σε άτομα, σε αντικείμενα, σε τρόπους ζωής. Δεν είναι εύκολο να απεξαρτηθεί κανείς από αυτού του είδους τις προσκολλήσεις. Η δυσκολία έγκειται κυρίως στο ότι πρέπει να μην «κρέμεσαι» από όλα αυτά, ενώ ταυτόχρονα δεν έχεις πάψει να τα αγαπάς ή να σου αρέσουν. Χαίρεσαι που υπάρχουν στη ζωή σου, αλλά και χωρίς αυτά δε χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Η προσκόλληση κρύβει μέσα της τον φόβο της απώλειας και εμποδίζει να κατακτήσεις την αληθινή, καθαρή, ανώτερη μορφή της αγάπης.

Παρθένος
Η τελειομανία που διακρίνει την Παρθένο σε κάνει να μην είσαι ευχαριστημένος σχεδόν με τίποτα. Και να παραπονιέσαι διαρκώς για ένα σωρό πράγματα, για ανθρώπους, καταστάσεις και γεγονότα που δεν ήταν όπως τα ήθελες και σου δημιουργούν στενοχώρια, δυσαρέσκεια, θυμό. Να ξέρεις όμως ότι καμιά κατάσταση δεν μπορεί να σε κάνει δυστυχισμένο, εκτός αν εσύ ο ίδιος της το επιτρέψεις. Συνήθως, δεν είναι η ίδια η κατάσταση που δημιουργεί αυτά τα συναισθήματα, αλλά ο τρόπος που εσύ επιλέγεις να τη δεις. Αν δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι, άλλαξε την αντιμετώπισή σου. Και ποτέ να μην υποτιμάς τη δύναμη της θετικής σκέψης.

Ζυγός
Για έναν Ζυγό είναι μεγάλο ζήτημα το να μη δυσαρεστεί τους άλλους. Πιστεύεις ότι έτσι πετυχαίνεις ένα ιδανικό αρμονίας. Ωστόσο, συχνά καταλήγεις να ζεις σύμφωνα με εκείνο που οι γύρω σου θεωρούν καλύτερο για σένα. Είναι σαν να ζητάς την έγκριση των γονιών σου, των φίλων σου, των ερωτικών σου συντρόφων, της κοινωνίας ολόκληρης. Και αγνοείς εκείνο που σου λέει η δική σου εσωτερική φωνή, ξεχνάς τι σε κάνει ευτυχισμένο, τι θέλεις και τι χρειάζεσαι. Θα πρέπει να θυμάσαι όμως ότι αυτή η ζωή είναι μόνο δική σου και να μην αφήνεις τις γνώμες των άλλων να σε αποσπούν από τον δρόμο σου.

Σκορπιός
Ο Σκορπιός είναι ένα από τα ζώδια που θέλουν να έχουν τον έλεγχο των πραγμάτων. Είναι η «σκοτεινή πλευρά» του δυναμισμού σου αυτή. Έχεις την ανάγκη να ελέγχεις όλα όσα συμβαίνουν σε εσένα και γύρω από σένα, τις καταστάσεις, τα γεγονότα, τους ανθρώπους. Όποιοι και να είναι αυτοί, αγαπημένα πρόσωπα, συνεργάτες ή απλώς άτομα που γνωρίζεις. Θα πρέπει όμως να αποβάλεις αυτή την τάση σου και απλώς να αφήνεις τα πράγματα και τα πρόσωπα να υπάρχουν, έτσι όπως είναι, χωρίς να επεμβαίνεις. Αν το καταφέρεις, θα δεις πόσο πιο εύκολη θα γίνει η ζωή σου. Αλλά και οι σχέσεις σου, ακόμα περισσότερο.

Τοξότης
Ο Τοξότης είναι το ζώδιο της ειλικρίνειας. Δυστυχώς όμως, δεν ξεφεύγεις πάντα από τα ψέματα, που οι περισσότεροι άνθρωποι λέμε στον εαυτό μας, χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε. Είναι οι γνωστές δικαιολογίες, γιατί δεν κατάφερες το ένα, γιατί δε στάθηκες συνεπής στο άλλο, γιατί έκανες έτσι και όχι διαφορετικά, όπως θα έπρεπε. Όμως οι δικαιολογίες σου απλώς σε περιορίζουν, κάτι που δεν ταιριάζει σε έναν Τοξότη. Γι’ αυτό κάν’ τις πακέτο και πέταξέ τις. Δεν τις χρειάζεσαι. Είναι κρίμα αντί να εξελίσσεις τον εαυτό σου και τη ζωή σου, να κολλάς χρησιμοποιώντας ένα σωρό προφάσεις, που στο 99% των περιπτώσεων δε στέκουν καν.

Αιγόκερως
Παρ’ όλο που ως Αιγόκερως δείχνεις αρκετά μετριοπαθής, κατά βάθος τρελαίνεσαι να εντυπωσιάζεις. Θέλεις να αποσπάς τον θαυμασμό ή ακόμα και τη ζήλια των άλλων για την επιτυχία σου, τα αποκτήματά σου και εν γένει τον καταπληκτικό εαυτό σου. Ακολουθείς την πεπατημένη, αλλά σκοπεύεις να φτάσεις ψηλότερα και μακρύτερα απ’ όλους. Όμως τελικά, το να προσπαθείς να είσαι κάτι που να θαυμάζουν οι άλλοι, σου στερεί τη δυνατότητα να είσαι απλώς ο καταπληκτικός εαυτός σου. Εγκαταλείποντας αυτό το τριπάκι, θα διαπιστώσεις ότι οι άνθρωποι θα σε εκτιμήσουν περισσότερο και μάλιστα για εκείνο που πραγματικά είσαι και όχι γι’ αυτό που προσπαθείς να φανείς.

Υδροχόος
Ο Υδροχόος είναι ο μέγας οραματιστής του ζωδιακού. Η δημιουργική σου φαντασία μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου και τον κόσμο ολόκληρο. Τι γίνεται όμως όταν οι φόβοι σου παίρνουν το πάνω χέρι και σου ψαλιδίζουν τα φτερά; Είναι φυσικό να φοβάσαι, ιδίως απέναντι σε ό, τι φέρνει μια μεγάλη αλλαγή. Όμως αυτά είναι που αξίζουν στη ζωή και το ξέρεις καλύτερα από κάθε άλλο ζώδιο. Αρκεί να θυμάσαι ότι ο φόβος σου ζει μόνο μέσα στο μυαλό σου. Είναι μόνο μια υπόθεση, μια πιθανότητα στις τόσες. Δεν αξίζει να χαραμίζεις τις υπέροχες και μοναδικές προοπτικές σου, για ένα υποθετικό ενδεχόμενο.

Ιχθύς
Ο Ιχθύς μπορεί να θεωρείται διαισθητικό ζώδιο, αλλά συχνά αυτό που περιμένεις είναι μόνο η καταστροφή. Και μέσα σου γίνεται διαρκώς ένας μονόλογος, γεμάτος απαισιόδοξες προβλέψεις, του τύπου: Να δεις που δε θα τα καταφέρω, αποκλείεται να πετύχει, δε θα γίνει, εγώ δεν είμαι γι’ αυτά, και πάει λέγοντας. Προεξοφλείς την ήττα σου πριν καλά-καλά ξεκινήσεις. Αποφάσισε λοιπόν να μη τσιμπάς σε αυτό το ηττοπαθές κομμάτι του εαυτού σου. Το μυαλό μας, αν το αφήσουμε ανεξέλεγκτο, μπορεί να μας παίξει άσχημα παιχνίδια. Όταν αντιλαμβάνεσαι πως άρχισε αυτό το «τροπάρι», απλώς σταμάτησέ το. Μπορείς να τα καταφέρεις. Σε όλα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια