Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Kitten Day/ Ημέρα για τα Γατάκια

Σύμφωνα με πρόσφατες καταγραφές, πιστεύεται ότι οι γάτες και τα γατάκια έχουν εξημερωθεί για σχεδόν 10.000 χρόνια - ή πιθανώς και περισσότερα. Ένας μακροχρόνιος σύντροφος των ανθρώπων, των γατών και των αξιολάτρευτων γατιών τους, εκείνων που αφορούν αυτή τη μέρα, κατέχουν μια μοναδική θέση στο σπίτι και στον πολιτισμό. 
Ορισμένοι αρχαίοι πολιτισμοί, όπως η Αρχαία Αίγυπτος, τιμούσαν τις γάτες και τα γατάκια. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι φίλοι των αιλουροειδών ήταν τόσο αγαπημένοι που συχνά θάβονταν με τους ανθρώπους τους για να μπορέσουν να επανενωθούν στη μετά θάνατον ζωή. Μερικές φορές, όταν πέθαινε μια γάτα ή ένα γατάκι, η ανθρώπινη οικογένεια θρηνούσε την απώλεια ξυρίζοντας τα φρύδια της για να δείξει τη θλίψη της.

Στη σύγχρονη εποχή, τα γατάκια και οι γάτες συνεχίζουν να φέρνουν χαρά και απόλαυση σε άτομα, οικογένειες και λάτρεις των γατών όλων των ηλικιών! Με τη χνουδωτή γούνα και τα μικροσκοπικά μυτερά αυτιά τους, δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι τα ερωτεύονται. Ακόμη και όταν μεγαλώσουν και συμπεριφέρονται λίγο σαν να κυβερνούν τον κόσμο, εξακολουθούν να είναι πολύτιμα και αγαπημένα μέλη της οικογένειας.

Αν και κάποιοι θα έλεγαν ότι τα σκυλιά είναι «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», άλλοι θα υποστήριζαν ότι τα γατάκια και οι γάτες διεκδικούν αυτόν τον τίτλο! Και αυτός είναι μέρος του λόγου για να γιορτάσουμε την Εθνική Ημέρα Γατάκια!

Η Colleen Paige, λάτρης των κατοικίδιων, συμπεριφορίστρια ζώων, συγγραφέας και συγγραφέας, ίδρυσε την National Kitten Day το 2012. Σκοπός της ημέρας είναι να ευαισθητοποιήσει για τα δεινά των γατών και των γατών που πρέπει να διασωθούν κάθε χρόνο. Πολλοί ακτιβιστές θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την ημέρα για να συγκεντρώσουν κεφάλαια για φιλανθρωπικές οργανώσεις που βοηθούν γατάκια και γάτες, ειδικά εκείνους που στειρώνουν και στειρώνουν άγριες γάτες, βοηθώντας στην ελαχιστοποίηση του πληθυσμού και διασφαλίζοντας ότι ο κόσμος δεν έχει περισσότερα γατάκια από όσα μπορεί να φροντίσει !

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια