Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Junk Food Day

Τα πρόχειρα τρόφιμα είναι συνήθως, εξ ορισμού, πλούσια σε λιπαρά, σάκχαρα, αλάτι και θερμίδες. Τις περισσότερες φορές όμως είναι νόστιμα! 
Η ημέρα του πρόχειρου φαγητού είναι η τέλεια μέρα για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας. 

Την Εθνική Ημέρα Junk Food, μπορείτε να φάτε ό,τι θέλετε. Φάτε όσες ποσότητες θέλετε, επίσης. Αύριο, όμως, επιστρέφει σε μια υγιεινή διατροφή. 
 Δεν χρειάζεται να είναι και καραμέλες. Σαν μπέικον; Φάτε τόσο πολύ μπέικον! Όπως τα σκυλιά τυριού τσίλι; Φάτε όσα σκυλιά θέλετε. Δαχτυλίδι κρεμμυδιού, ναι, παρακαλώ. Πίτσα? Φάτε το για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. Η Εθνική Ημέρα Junk Food έχει να κάνει με τα αγαπημένα σας. 

Σημείωση: Το πρόχειρο φαγητό μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία σας. Εξάλλου, η μαμά ξέρει τι είναι καλύτερο για σένα. Κάντε το με δική σας ευθύνη. Αυτός ο κίνδυνος περιλαμβάνει να έχεις πάρα πολλά και η μαμά να λέει: «Σου το είπα!» 
Μάθετε για την Εθνική Ημέρα Junk Food 
Η Εθνική Ημέρα Junk Food είναι μια ημέρα που σας επιτρέπει να τρώτε τα τρόφιμα που συνήθως δεν θα θέλατε. Τα πρόχειρα τρόφιμα, εξ ορισμού τους, τείνουν να περιέχουν πολλές θερμίδες, αλάτι, ζάχαρη και λίπη και προσφέρουν πολύ θρεπτική αξία. Μπορεί να πιστεύετε ότι δεν κάνει τη χάρη σε κανέναν να έχει μια μέρα αφιερωμένη στο πρόχειρο φαγητό. Ωστόσο, εάν ακολουθείτε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να έχετε μια μέρα του χρόνου κατά την οποία μπορείτε να φάτε ό,τι θέλετε. Στην πραγματικότητα, αυτό ενθαρρύνεται, γιατί σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να τρώτε υγιεινά τον υπόλοιπο χρόνο, σωστά; Φυσικά, εξαρτάται από εσάς εάν αποφασίσετε ή όχι να αγκαλιάσετε πλήρως την Εθνική Ημέρα Junk Food, αλλά ξέρουμε ότι θα είμαστε! 
Ιστορία της Εθνικής Ημέρας Junk Food 
Αναζητώντας την ιστορία πίσω από αυτήν την ημέρα γεμάτη φαγητό, δεν βρήκαμε πληροφορίες για την προέλευση αυτής της ημέρας. Πιθανότατα δημιουργήθηκε από ένα άτομο ή μια ομάδα με συνειδητή δίαιτα που επιθυμούσε να τρώει πρόχειρο φαγητό, χωρίς ενοχές, τουλάχιστον μία μέρα το χρόνο, μου φαίνεται υπέροχη ιδέα. Για να γίνει μια «εθνική» ημέρα απαιτείται μια πράξη συνεδρίου. Δεν με πειράζει να το γιορτάσω πάντως. 
Τι γίνεται όμως με το πρόχειρο φαγητό; Πότε άρχισε να μπαίνει αυτό στη ζωή μας; Λοιπόν, αυτό συμπίπτει με την εμφάνιση συσκευασμένων τροφίμων στα τέλη του 1900. Φυσικά, για δεκαετίες, τα σπιτικά μαγειρεμένα γεύματα εξακολουθούσαν να αποτελούν το πρότυπο. Ωστόσο, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το πρόχειρο φαγητό άρχισε πραγματικά να απογειώνεται. Ο πληθυσμός ταξίδευε περισσότερο και έτρωγε περισσότερο έξω, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι αλυσίδες φαστ φουντ και ο διάδρομος του παγωμένου φαγητού να απογειώνονται πραγματικά. Υπήρχαν τόσα πολλά διαφορετικά φαγητά για να διαλέξουν οι άνθρωποι. 
Ωστόσο, μόλις τη δεκαετία του 1970 το πρόχειρο φαγητό άρχισε να γίνεται κακό όνομα. Αυτό ήταν όταν ο μικροβιολόγος, Michael Jacobson, επινόησε πραγματικά τη φράση. Στόχος του ήταν να προσπαθήσει να περιορίσει την όρεξή μας για τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε συντηρητικά, πλούσια σε αλάτι και ζάχαρη, τις οποίες καταναλώναμε με ανησυχητικό ρυθμό. Από τότε, έχουν υπάρξει περισσότερες γνώσεις και πληροφορίες για το πρόχειρο φαγητό και πολλοί κατασκευαστές τροφίμων προσπάθησαν να φτιάξουν υγιεινές εκδοχές του πρόχειρου φαγητού που αγαπάμε περισσότερο! Ωστόσο, εάν έχετε πρόχειρο φαγητό ξανά και ξανά αλλά γενικά διατηρείτε μια υγιεινή διατροφή, δεν πρέπει να σας βλάψει! Σε τελική ανάλυση, όλοι αξίζουμε μια απόλαυση τώρα και ξανά, σωστά;

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια