Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Ice Cream Day / Ημέρα Παγωτού

 
Μάθετε για την Εθνική Ημέρα Παγωτού
Το παγωτό έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα που απολαμβάνουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Επομένως, είναι σωστό να έχουμε μια ημερομηνία για να γιορτάσουμε αυτή τη γλυκιά απόλαυση και να μπορούμε να φάμε όσο θέλουμε χωρίς να νιώθουμε ενοχές. Λοιπόν, πολλοί από εμάς το κάνουμε αυτό ούτως ή άλλως, και είμαστε περήφανοι για αυτό, σωστά; Τελικά, ποιος δεν θα ήθελε να τρώει παγωτό συνέχεια; Ανεξάρτητα από το αν τρώτε παγωτό κάθε εβδομάδα ή είναι μια σπάνια απόλαυση για εσάς, σας συνιστούμε οπωσδήποτε να επιδοθείτε στην Εθνική Ημέρα Παγωτού! 
Το Ice Cream υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, από την πρώτη φορά που το γάλα και ο πάγος είδαν ο ένας τον άλλον και ερωτεύτηκαν, τόσο καιρό υπάρχει το Ice Cream. Όλα αυτά τα χρόνια έχει κυκλοφορήσει σε κάθε δυνατή γεύση, από την απαλή και αγαπημένη παγκοσμίως βανίλια, μέχρι την ασυνήθιστη γεύση που είναι το παγωτό καβούρι. Σωστά, έτσι είναι εκπληκτικά ευέλικτο το παγωτό, μπορείς κυριολεκτικά να το αρωματίσεις όπως οτιδήποτε!

Λόγω της δυσκολίας απόκτησης χιονιού τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, το παγωτό ήταν πολύ δύσκολο να αποκτηθεί και προοριζόταν μόνο για όσους είχαν πλούτη και νότες. Ευτυχώς, με τις προόδους που έγιναν στην τεχνολογία ψύξης, μπορούμε να έχουμε παγωτό οποιαδήποτε εποχή του χρόνου!

Γι' αυτό απολαμβάνουμε Choco-Tacos το καλοκαίρι, σπαστά μπανάνας το χειμώνα, κέικ παγωτού την άνοιξη και σάντουιτς παγωτού το φθινόπωρο! Σε τι υπέροχο κόσμο ζούμε για να μπορούμε να απολαμβάνουμε αυτή την πλούσια και νόστιμη απόλαυση οποιαδήποτε εποχή του χρόνου!

Φυσικά, αυτές τις μέρες έχουμε και ασυνήθιστες παραλλαγές παγωτού, όπως αυτά που φτιάχνονται στη στιγμή με τη χρήση υγρού αζώτου ή αυτά που σερβίρονται σε ξεχωριστές κατεψυγμένες χάντρες. Τι θαύματα δημιούργησε ο κόσμος για να αγαπήσουμε την Εθνική Ημέρα Παγωτού.

Ιστορία της Εθνικής Ημέρας Παγωτού
Έχουμε τον Πρόεδρο Ρίγκαν να ευχαριστήσουμε για την Εθνική Ημέρα Παγωτού. Ήθελε να τιμήσει τη λιχουδιά που απολαμβάνει περισσότερο από το 90 τοις εκατό του πληθυσμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, και έτσι αποφάσισε ότι θα ορίσει μια ημέρα για παγωτό. Το έκανε το 1984. Κάνοντας αυτό στην πραγματικότητα κατέληξε να εξυμνήσει τη γαλακτοβιομηχανία στις Ηνωμένες Πολιτείες, και έτσι μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη για εσάς να μάθετε ότι οι Αμερικάνοι τρώνε περισσότερα γαλόνια παγωτού ετησίως από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο .

Στην πραγματικότητα, τρώνε 23 γαλόνια ετησίως για την ακρίβεια. Είναι πολύ παγωτό, σωστά; Ο Ρίγκαν δημιούργησε ακόμη και έναν μήνα παγωτού γιατί του άρεσε τόσο πολύ. Το περιέγραψε ως ένα υγιεινό και θρεπτικό φαγητό που αγαπούσε η συντριπτική πλειοψηφία των Ηνωμένων Πολιτειών. Και, δεν είναι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες που αγαπούν το παγωτό τους. Αυτό είναι ένα επιδόρπιο που το απολαμβάνουν σε όλο τον κόσμο.

Πρέπει επίσης να κατανοήσουμε την ιστορία αυτού του απίστευτου γλυκού. Το παγωτό είναι ένα από τα παλαιότερα είδη γλυκών. Πιστεύεται ότι η ιστορία του παγωτού ξεκίνησε πιθανότατα στην Αχαιμενιδική Αυτοκρατορία του Ιράν, περίπου το 500 π.Χ. Τότε συνδυάζονταν διαφορετικές γεύσεις με πάγο για να δημιουργηθούν λιχουδιές για να απολαύσετε τους καλοκαιρινούς μήνες. Τον 400ο C, οι Πέρσες δημιούργησαν ένα ειδικό παγωμένο φαγητό, το οποίο ήταν ένα μείγμα από φιδέ και ροδόνερο, το οποίο σέρβιρε στους Βασιλικούς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο πάγος ανακατεύτηκε με φρούτα, σαφράν και μια σειρά από άλλες γεύσεις. Το Bastani Sonnati είναι πλέον το πιο δημοφιλές είδος περσικού παγωτού. Αυτό είναι ένα είδος ιρανικού παγωτού που παρασκευάζεται από φιστίκια Αιγίνης, βανίλια, σαφράν, ροδόνερο, ζάχαρη, αυγά και γάλα. Συχνά έχει επίσης παγωμένες νιφάδες πηγμένης κρέμας μέσα. Είναι μια πραγματική απόλαυση!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια