Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Daiquiri Day / Ημέρα Daiquiri

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εκπλαγούν όταν ανακαλύψουν ότι το Daiquiri είναι ένα από τα παλαιότερα γνωστά κοκτέιλ! Αυτό το δροσιστικό ποτό επινοήθηκε ως επί το πλείστον το 1898 στη μικρή πόλη εξόρυξης Daiquiri κοντά στο Σαντιάγο της Κούβας, όπου ένας Αμερικανός μηχανικός με το όνομα Jennings Stockton Cox δημιούργησε ένα απλό ποτό που ονομάζεται Daiquiri.
Η Cox βρήκε αυτό το παρασκεύασμα σε μια προσπάθεια να δροσιστεί κατά τη διάρκεια των μεγάλων, ζεστών εβδομάδων του καλοκαιριού, χρησιμοποιώντας ένα απλό μείγμα χυμού λάιμ, ζάχαρης και τοπικού ρούμι Bacardi, πάνω από σπασμένο πάγο. Γρήγορα ανακάλυψε ότι αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να τονώσει το ηθικό των εργαζομένων στο ορυχείο κατά τους ζεστούς μήνες της εξαντλητικής εργασίας.

Ήταν τέτοια η επιτυχία του ποτού του Cox, όχι μόνο έλαβε μια γενναιόδωρη αμοιβή από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν, αλλά λάμβανε επίσης ένα μηνιαίο γαλόνι Bacardi για να συνεχίσει να παρέχει το δροσιστικό ποτό!

Από εκεί, η ιστορία λέει ότι το ποτό έγινε ακόμα πιο δημοφιλές όταν, το 1909, ένας αξιωματικός του Ναυτικού των ΗΠΑ δοκίμασε το ποτό και το αγάπησε τόσο πολύ που πήρε την ιδέα πίσω στην Ουάσιγκτον όπου έγινε ακόμα πιο δημοφιλές.

Ενώ μάλλον δεν ξεκίνησε με μια μικρή ομπρέλα κοκτέιλ όταν δρόσιζε τους εργαζόμενους στα ορυχεία, σίγουρα της αξίζει τώρα!

Η Εθνική Ημέρα Daiquiri είναι η τέλεια στιγμή στη μέση του ζεστού καλοκαιριού για να απολαύσετε και να γιορτάσετε όλα όσα σχετίζονται με αυτό το δροσιστικό αλκοολούχο ποτό.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια