Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Aunt and Uncle Day / Ημέρα Θείας και Θείου

Η Εθνική Ημέρα της Θείας και του Θείου είναι, όπως υποδηλώνει το όνομα, μια ημέρα για να γιορτάσετε μια ειδική ομάδα συγγενών - τις θείες και τους θείους σας.

Μάθετε για την Εθνική Ημέρα Θείας και Θείου
«Μόνο μια θεία μπορεί να δίνει αγκαλιές σαν μητέρα, να κρατά μυστικά σαν αδερφή και να μοιράζεται αγάπη σαν φίλη».

Ο αριθμός των θειών και των θείων που έχετε θα διαφέρει από οικογένεια σε οικογένεια. Ωστόσο, συχνά παίζουν καθοριστικό ρόλο σε όλη τη ζωή σας. σας πηγαίνω σε μέρη διασκέδασης, σας φροντίζω όταν οι γονείς σας είναι έξω, σας αγοράζω δώρα γενεθλίων και Χριστουγέννων και σας δίνω σημαντικές συμβουλές και υποστήριξη όταν τη χρειάζεστε περισσότερο. Εξάλλου, υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία απλά δεν νιώθουμε άνετα να μιλήσουμε στους γονείς μας.

Αν λοιπόν αγαπάτε τις θείες και τους θείους σας, γιατί να μην τους τηλεφωνήσετε, να περάσετε τη μέρα μαζί τους ή να τους στείλετε μια κάρτα ή ένα δώρο; Αυτή είναι η μέρα σας για να τους δείξετε πόσο εκτιμάτε όλη την προσπάθεια που έχουν καταβάλει και όλη τη διασκέδαση και το γέλιο που έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια.

Ιστορία της Εθνικής Ημέρας Θείας και Θείου
«Οι θείοι είναι εκεί για να βοηθήσουν το παιδί να μπει σε κακοτοπιές που δεν έχουν σκεφτεί ακόμα».

Οι άνθρωποι γιορτάζουν τα πολύτιμα μέλη της οικογένειάς τους εδώ και πολύ καιρό. Τελικά, δεν χρειαζόμαστε όλοι μια μέρα για να αγαπήσουμε και να εκτιμήσουμε τις θείες και τους θείους μας, σωστά;

Όσον αφορά την ιστορία των ίδιων των λέξεων, η λέξη θείος προέρχεται από τη γαλλική λέξη «oncle» και η λέξη θεία προέρχεται από το «tante», που τυχαίνει να είναι επίσης γαλλικό. Αυτές οι γαλλικές λέξεις μπορούν στη συνέχεια να εντοπιστούν ακόμη πιο πίσω στην ιστορία, προερχόμενες από τις λατινικές λέξεις avunculus και amita αντίστοιχα.

Στις ανθρώπινες κοινωνίες, οι θείες και οι θείοι έχουν πολλούς διαφορετικούς ρόλους. Για παράδειγμα, στη φυλή των Ασάντι της Γκάνας, δίνεται ελεύθερος βασιλιάς τόσο στους θείους όσο και στις θείες για να μεγαλώσουν τα παιδιά των αδελφών τους και να τα πειθαρχήσουν. Θεωρούνται ότι είναι ένα δεύτερο σύνολο γονέων, και έτσι η οικογένεια ουσιαστικά μεγαλώνει μαζί. Στον δυτικό κόσμο, αν η θεία ή ο θείος σας επρόκειτο να σας πειθαρχήσουν, μπορεί να φανεί λίγο περίεργο και ακόμη και ακατάλληλο. Ωστόσο, σε ορισμένες οικογένειες, αυτό θεωρείται ο κανόνας.

Σε πολλούς πολυνησιακούς πολιτισμούς, όποιος θεωρείται μεγαλύτερος από εσάς μπορεί να αποκαλείται θείος ή θεία. Αυτό συμβαίνει γιατί θεωρείται όρος αγάπης και σεβασμού.

Είδαμε επίσης ότι οι θείοι και οι θείες έχουν σημαντική θέση στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα σήμερα. Υπάρχουν πολλά διάσημα παραδείγματα θειών και θείων στον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και την τηλεόραση. Το πιο προφανές παράδειγμα θα ήταν ο Fresh Prince of Bel Air, όπου ο θείος Phil θεωρείται ως γονική φιγούρα για τον ανιψιό του που υποδύεται ο Will Smith, καθώς και τα δικά του παιδιά. Αυτό δείχνει πώς οι θείες και οι θείοι μπορούν να θεωρηθούν ως έμπιστα και σοφά μέλη της οικογένειας. Γιατί να μην γιορτάσετε αυτή την ημερομηνία παρακολουθώντας μερικά επεισόδια αυτής της εκπομπής; Είναι βέβαιο ότι θα σας κάνει να γελάσετε!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια