Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το μαύρο φόρεμα το καλοκαίρι

Το μαύρο φόρεμα έχει γράψει τη δική του σελίδα στην ιστορία της μόδας ως σύμβολο κομψότητας και ακαταμάχητης θηλυκότητας. Η θέση του στη γυναικεία γκαρνταρόμπα θα παραμένει διαχρονική, με τις τάσεις ελάχιστα να μπορούν να παραμερίσουν - έστω προσωρινά- την παρουσία του στο γυναικείο ντύσιμο ή να αμφισβητήσουν την αξία του. Το μαύρο φόρεμα είναι επίσης υπεράνω του χρόνου και των εποχών: μπορεί να φορεθεί κάθε στιγμή της ημέρας, σε διάφορες περιστάσεις και κάθε εποχή του χρόνου.  
Πώς να φορέσετε ένα μαύρο φόρεμα το καλοκαίρι
Μία τις πιο δημοφιλείς στιλιστικές οδηγίες του καλοκαιριού λέει να αποφεύγουμε το μαύρο χρώμα. Ο λόγος, βεβαίως, είναι καθαρά πρακτικός αφού οι σκούρες αποχρώσεις έχουν την τάση να απορροφούν την ακτινοβολία του ήλιο πιο εύκολα και να εγκλωβίζουν τη ζέστη, κάνοντας το ντύσιμο δυσβάστακτο. Η λύση, ωστόσο, για να μπορέσετε να φορέσετε το αγαπημένο σας μαύρο φόρεμα το καλοκαίρι έρχεται μέσα από την επιλογή των υφασμάτων: λινά, βαμβακερά, ελαφριά κροσέτ και μεταξωτά σατέν αποτελούν επιλογές που υπόσχονται να σας κρατήσουν δροσερές. Από την άλλη, οι φαρδιές σιλουέτες έχουν σίγουρα ένα προβάδισμα αν θέλετε να νιώσετε ότι δεν σας καταπιέζει το ρούχο που φοράτε, ωστόσο τα βαμβακερά εφαρμοστά φορέματα, αμάνικα ή με φαρδιές τιράντες, είναι επίσης μία πολύ δημοφιλής επιλογή που προσφέρεται για άνετα καλοκαιρινά outfits. 

Σημειώστε, επίσης, στην fashion ατζέντα σας ότι το μαύρο χρώμα φορέθηκε πολύ στην πιο πρόσφατη Εβδομάδα Μόδας, αυτή της haute couture στο Παρίσι, ενώ κάνει δυναμική εμφάνιση και στις πασαρέλες. Πού σημαίνει ότι αυτή η διαχρονική επιλογή, το μαύρο φόρεμα- και το total black γενικά, φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει τη νέα χρονιά και ως hot τάση. 

Πώς θα το φορέσετε; 
Για να αναδείξετε το μαύρο φόρεμά σας σε μία καλοκαιρινή εμφάνιση, αρκεί να βασιστείτε σε βασικά αξεσουάρ: τα παπούτσια, η τσάντα και τα κοσμήματά σας είναι αυτά που θα αναλάβουν να ολοκληρώσουν το στιλ. Μπορείτε, ασφαλώς, να φορέσετε, ανάλογα με την περίσταση, το φόρεμά μας με κάθε πιθανό ζευγάρι παπουτσιών που έχετε στη ντουλάπα σας: από kitten heels για μία κομψή βραδινή έξοδο μέχρι φλατ σανδάλια, εσπαντρίγιες, αθλητικά και τους πρωταγωνιστές των φετινών shoe trends, τα clogs. Μπορείτε να κρατήσετε από ψάθινες τσάντες και φακέλους μέχρι βραδινά τσαντάκια με λαμπερές υφές ή διακοσμήσεις, και φυσικά, μπορείτε να αναδείξετε το σύνολό σας, ανά περίπτωση, με layering από κολιέ ή/και βραχιόλια, με statement σκουλαρίκια και όποιο άλλο αξεσουάρ (στα μαλλιά, στη μέση, στον λαιμό) πιστεύετε ότι ταιριάζει με το φόρεμα και τη διάθεσή σας. 

Ένα μαύρο φόρεμα σας δίνει τη δυνατότητα να "παίξετε" στιλιστικά με πολλούς συνδυασμούς, κι αυτό είναι ένα από το μεγάλα του προτερήματα που το κάνουν απαραίτητο και το καλοκαίρι. Τα παρακάτω street style looks θα σας χαρίσουν έμπνευση: 

Get the style 
Με φλατ δερμάτινα σανδάλια (και basket bag)Getty Images
Με φλατ δερμάτινα σανδάλια (και basket bag)
Με χρυσά πέδιλα & αξεσουάρGetty Images
Με χρυσά πέδιλα & αξεσουάρ
Με σανδάλια εσπαντρίγιεςGetty Images
Με σανδάλια εσπαντρίγιες
Με dad sandalsGetty Images
Με dad sandals
Με λευκά πέδιλαGetty Images
Με λευκά πέδιλα
Με chunky sandals (και καπέλο)Getty Images
Με chunky sandals (και καπέλο)
Με kitten heelsGetty Images
Με kitten heels
Με sneakersGetty Images
Με sneakers
Κάνοντας layering με κολιέGetty Images
Κάνοντας layering με κολιέ 
Με clogsGetty Images
Με clogs

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια