Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Mark Fleischman του θρυλικού Studio 54 πέθανε με ευθανασία

1.2.1940 - 13.7.2022
Σε ηλικία 82 ετών πέθανε ο πρώην συνιδιοκτήτης του Studio 54, Mark Fleischman, αφού υποβλήθηκε στη διαδικασία της υποβοηθούμενης ευθανασίας στην κλινική Dignitas στη Ζυρίχη της Ελβετίας.  
Ειδικότερα, ο επιχειρηματίας είχε αρρωστήσει το 2016 με ένα νόσημα, το οποίο οι γιατροί δεν μπορούσαν να διαγνώσουν τι ήταν. Ο ίδιος στη συνέχεια δεν μπορούσε να περπατήσει και να κάνει απλά καθημερινά πράγματα, με αποτέλεσμα να μην έχει όρεξη για ζωή. 
Όπως δήλωσε ο συνεργάτης του, "έλαβα ένα μήνυμα από τη σύζυγό του, Mimi, το πρωί για να μου πει πως πέθανε με γενναιότητα. Μαντεύω πως βρισκόταν σε περισσότερο πόνο απ΄όσο γνωρίζαμε".
Οι δυο τους τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιοκτήτες του Century Club στο Λος Άντζελες, στο οποίο ο Fitzgerald είχε οργανώσει μία εκδήλωση προς τιμήν του Fleischman με την ελπίδα πως θα άλλαζε γνώμη για το ταξίδι του στην Ελβετία. "Νόμιζα πως θα τον πείθαμε να μην το κάνει. Κάναμε ένα ωραίο πάρτι για εκείνον και πολλοί φίλοι ήρθαν και όλοι πίστευαν πως θα το ανέβαλε σίγουρα για μήνα και θα έβλεπε μετά τι θα έκανε. Όμως είχε πάρει την απόφασή του να το κάνει", δήλωσε ο συνεργάτης του.
Ο τραγικός επιχειρηματίας είχε εξομολογηθεί στη New York Post τον περασμένο μήνα τα σχέδιά του για το ταξίδι του στην Ελβετία, αποκαλύπτοντας τα προβλήματά του. "Δεν μπορώ να περπατήσω, η ομιλία μου είναι μπερδεμένη και δεν μπορώ να κάνω τίποτα μόνος μου. Η σύζυγός μου με βοηθάει να πέσω στο κρεβάτι και δεν μπορώ να ντυθώ ή να βάλω τα παπούτσια μου", είχε δηλώσει, προσθέτοντας πως "έφτασα στην απόφαση αργά. Δύο χρόνια πριν, αποφάσισα πως δεν άξιζε να ζω".
Όπως προαναφέρθηκε, ο Fleischman ήταν ιδιοκτήτης του Studio 54 τη δεκαετία των 80s αγοράζοντας το θρυλικό nightclub από τους αρχικούς ιδιοκτήτες και ιδρυτές Ian Schrager και Steve Rubell, οι οποίοι είχαν φυλακιστεί για φοροδιαφυγή. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια