Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα ενεργειακά μηνύματα του σώματος

Κάθε ασθένεια, πόνος ή δυσφορία στο σώμα είναι ο τρόπος επικοινωνίας του, ένα βαθύτερο μεταφυσικό μήνυμα για εμάς. Οι περισσότεροι αγνοούμε αυτά τα μηνύματα ή απλώς συνηθίζουμε να αισθανόμαστε κάτι πολύ λιγότερο από ¨υπέροχα¨, με αποτέλεσμα να ξεχνάμε ότι αυτός είναι ένας από τους λίγους τρόπους με τους οποίους ο διαισθητικός εαυτός μας μπορεί να μας “μιλήσει” για το τι μας συμβαίνει σε ένα βαθύτερο επίπεδο.
Τα σωματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, δεν είναι μόνο ψυχοσωματικές υπογραφές, είναι και ενεργειακές υπογραφές που θα πρέπει να τις λαμβάνουμε σοβαρά υπ΄ όψιν μας όπως για παράδειγμα:
Δέρμα
Αν έχετε μια πάθηση του δέρματος, όπως έκζεμα, ψωρίαση, υπερβολικά ξηρό δέρμα ή ακμή, είναι πιθανό ότι δεν αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας σε βαθύτερο επίπεδο. Το δέρμα μας αντιπροσωπεύει τον τρόπο που παρουσιάζουμε στον κόσμο τον εαυτό μας. Η εσφαλμένη αυτό-εικόνα σας εκδηλώνετε μέσα από την ποιότητα του δέρματός σας. Αντί να απογοητεύεστε από την εξωτερική αντανάκλαση του τραυματισμένου εσωτερικού σας εαυτού, επικεντρωθείτε περισσότερο στις δυνάμεις σας αντί στις ατέλειές σας. Εστιάστε στην φροντίδα και στην αγάπη του εαυτού. Ο καθοδηγούμενος διαλογισμός ¨Επανασύνδεση με τον Ανώτερο Εαυτό¨, εδώ θα σας βοηθήσει .

Κεφάλι 
Το κεφάλι, η υπόφυση και ο αδένας της επίφυσης διοικούνται από το 7ο τσάκρα που βρίσκεται στην κορυφή του κρανίου. Εάν έχετε πονοκεφάλους, κακή όραση, σκέφτεστε μόνο λογικά, υπερφορτώνετε τον νου με πληροφορίες, έχετε δυσκολίες σύνδεσης με τον διαισθητικό σας εαυτό, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το τσάκρα του στέμματος δεν παίρνει την ενέργεια που χρειάζεται.
Άλλα συμπτώματα που μπορεί να δηλώνουν αποσύνδεση από την πνευματική πηγή σας, είναι συμπτώματα διπολισμού, η απάθεια, η νόσος Alzheimer, το Parkinson’s, η δυσλεξία οι εθισμοί σε ουσίες ή ανθρώπους.

Καρδιά 
Το τσάκρα της καρδιάς κυβερνά τις σχέσεις μας με τους άλλους. ¨Η καρδιά μου ράγισε¨, ακούμε συχνά μετά από την διάλυση μιας σχέσης, διαζύγιο ή τον θάνατο ενός αγαπημένου μας προσώπου. Η καρδιά κυβερνά την ικανότητά μας να δώσουμε και να λάβουμε συμπόνια. Όταν η ενέργεια της καρδιάς είναι ισορροπημένη, μπορούμε να δώσουμε την αγάπη και με ευκολία να την λάβουμε. Όταν η ισορροπία της διαταραχθεί, αισθανόμαστε συγκλονισμένοι, ληθαργικοί, λυπημένοι, καταθλιπτικοί, υποφέρουμε από ζήλια, απληστία ή υπερβολικό θυμό. Σχεδόν όλες οι μορφές καρδιακών νόσων συνδέονται με την έκφραση ή την αποδοχή της αγάπης .
Ένας από τους ευκολότερους τρόπους να εξισορροπηθεί και να θεραπευτεί το τσάκρα της καρδιάς είναι η επαφή και η σύνδεσή μας με τη φύση, της οποίας κυρίαρχο χρώμα είναι το πράσινο. Αυτό είναι και το δονητικό χρώμα της καρδιάς. Δοκιμάστε επίσης την ¨ Χαλάρωση Αγάπης, Ειρήνης κ Φωτός¨, εδώ .

Στόμα, δόντια και ούλα 
Το σώμα αντιλαμβάνεται τα χρήματα ως μια μορφή ενέργειας, ένα είδος τροφής ή θρέψης. Έως ότου επιλυθούν τα ζητήματα των ριζικών τσάκρα σας, τα οποία διευκολύνουν την ελεύθερη ροή όλων των φυσικών σας αναγκών, είναι πιθανό ότι θα πάσχετε από οδοντικές επιπλοκές.

Λαιμός 
Ο λαιμός συχνά παραβλέπετε, αλλά το εύθραυστο νευρικό μας σύστημα συνδέεται με το στέλεχος του εγκεφάλου μέσω του λαιμού. Το εγκεφαλικό στέλεχος περιέχει τον ¨ερπετοειδή εγκέφαλο¨, που θεωρείται ότι είναι η παλαιότερη περιοχή του εγκεφάλου. Κυριαρχεί σε μεγάλο βαθμό τον υποσυνείδητο νου μας και όταν βρίσκετε εκτός ενεργειακής ισορροπίας, έχουμε πονόλαιμο, συχνό βήχα, γινόμαστε υπερβολικά ομιλητικοί ή δυσκολευόμαστε να εκφράσουμε τα αληθινά μας συναισθήματα, μπορεί ακόμη να δυσκολευόμαστε και με την αναπνοή μας. Ο θυρεοειδής, ο παραθυρεοειδής, η τραχεία καθώς και ο φάρυγγας περιλαμβάνονται επίσης σε αυτή την περιοχή του σώματος .
Αυτή η περιοχή που φιλοξενεί την φωνή μας και τα ιδανικά μας, προκαλεί πλήθος φυσικών και συναισθηματικών παθήσεων. Εάν αυτό το τσάκρα δεν είναι ισορροπημένο, είμαστε ανίκανοι για ειλικρινή επικοινωνία.

Αρθρώσεις
Εάν υποφέρετε από αρθρώσεις ή φλεγμονή των αρθρώσεων, όπως αρθρίτιδα, είναι πιθανό να σας δυσαρεστεί η εργασία σας. Αποκτήστε ευελιξία. Συγχωρήστε, συντονιστείτε με το ρεύμα της ζωής, αφεθείτε να σας παρασύρει .

Πόδια και γάμπες
Τα πόδια και οι γάμπες συνδέονται με το τσάκρα της ρίζας, συνδέονται επίσης και με δευτερεύοντα τσάκρα τα οποία μας βοηθούν να γειωνόμαστε με τις ενέργειες της γης. Τα σημάδια αποκλεισμένου ριζικού τσάκρα περιλαμβάνουν την αίσθηση κενού, το αίσθημα αποσύνδεσης από τη γη ή το φυσικό σώμα, κράμπες στα πόδια, σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, μειωμένη κυκλοφορία στα κάτω άκρα, πρησμένα πόδια, ευερεθιστότητα κλπ. Το περπάτημα στο γυμνό χορτάρι, η πεζοπορία και η επαφή με την φύση, ο χορός ή το μασάζ των ποδιών μπορούν να ανοίξουν το ριζικό τσάκρα. Ενδείκνυται επίσης ο ύπνος με την δύση του ηλίου και το ξύπνημα με την ανατολή.

Χέρια
Τα χέρια μαζί με το τσάκρα της καρδιάς μας βοηθήσουν να φτάσουμε αυτό που θέλουμε και να το πιάσουμε. Μεταδίδουν θεραπευτική ενέργεια και λαμβάνουν πληροφορίες ενεργειακά από το Σύμπαν. Τα προβλήματα με τα χέρια θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι δεν μπορείτε να λάβετε θετική ενέργεια διότι αντιμετωπίζετε θέματα προσκόλλησης …

Σεξουαλικά όργανα 
Το ριζικό τσάκρα δεν κυβερνά μόνο την ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε στις βασικότερες ανάγκες μας για επιβίωση όπως την απόκτηση στέγης ή φαγητού, αλλά και τη σεξουαλική μας ενέργεια. Εάν έχετε μπλοκάρει την ριζική ενέργεια, μπορεί να αντιμετωπίζετε σεξουαλική δυσλειτουργία, υπογονιμότητα (εδώ), κλπ.
Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα η γείωση με την μητρική ενέργεια της μάνας γης κρίνετε απαραίτητη. Όταν αποσυνδεόμαστε από τη γη, η θηλυκή μας ενέργεια δεν μπορεί να εκφραστεί. Περάστε περισσότερο χρόνο στη φύση και αφήστε τα γυμνά πόδια σας ή το γυμνό σώμα σας να έρθουν σε επαφή μαζί της.
Παρατηρείστε το σώμα σας. Τους πόνους που εκφράζει στην προσπάθειά του να προσελκύσει την προσοχή σας και να σας ενθαρρύνει να εργαστείτε με τα βαθύτερα συναισθήματά σας. Η πληροφόρηση είναι άπλετη. Καιρός να την μετουσιώσετε σε πράξη.
hypnotherapy4u.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια