Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πρώην αρχηγός ΓΕΑ, Δημήτρης ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ 1934-2022

Ο πτέραρχος εν αποστρατεία της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, πατέρας δύο παιδιών, Δημήτρης Αποστολάκης νοσηλευόταν τις τελευταίες τρεις ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, έπειτα από τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.
Σε ηλικία 88 ετών έφυγε σήμερα Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 από τη ζωή, από πολυοργανική ανεπάρκεια, ο Ηρακλειώτης πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Αποστολάκης. Νοσηλευόταν τις τελευταίες τρεις ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, με προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.
Ο Δημήτριος Αποστολάκης (1934), πατέρας δύο παιδιών, πτέραρχος εν αποστρατεία της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και πολιτικός, διετέλεσε αρχηγός ΓΕΑ, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου και υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στις 25 Σεπτεμβρίου 1996.
Υπήρξε φίλος και συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και επί των ημερών του πραγματοποιήθηκε η περίφημη «αγορά του αιώνα» (40 F-16 από τους Αμερικανούς και 40 Mirage-2000 από τους Γάλλους). Διετέλεσε επίσης ∆ιοικητής της 116 Πτέρυγας Μάχης, ∆ιευθυντής της ∆ιεύθυνσης A1 του ΓΕΑ, ∆ιευθυντής του Α’ Κλάδου του ΓΕΑ, Επιτελάρχης του 28ου Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορικής ∆υνάμεως, ∆ιοικητής της 30ης ∆ιοίκησης, Αεροπορικού Υλικού, Αρχηγός της Τακτικής Αεροπορικής ∆υνάμεως.

Σημειώνεται ότι το 1973 αποτάχθηκε από την Αεροπορία λόγω συμμετοχής του στο Κίνημα του Ναυτικού κατά της δικτατορίας και επανήλθε το 1974 με την αποκατάσταση της ∆ημοκρατίας.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ
Η απώλεια του Δημήτρη Αποστολάκη προκαλεί θλίψη και συγκίνηση και αφήνει ένα μεγάλο κενό στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη.
Πτέραρχος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, αφοσιώθηκε στους αγώνες του ΠΑΣΟΚ μετά την αποστρατεία του, διατελώντας βουλευτής του Κινήματος τις περιόδους 1990-1993 και 1996-2004, αναλαμβάνοντας τη θέση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας από το Σεπτέμβριο του 1996 έως τον Οκτώβριο του 2001.
Η αξιοπρέπεια, ο πατριωτισμός και το ήθος που τον χαρακτήριζαν, αφήνουν μία σπουδαία παρακαταθήκη για την προοδευτική παράταξη.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ
Σήμερα έφυγε από κοντά μας ένας ευπατρίδης της πολιτικής, ένας προοδευτικός δημοκράτης.
Ο Δημήτρης Αποστολάκης υπηρέτησε τα εθνικά συμφέροντα με απαράμιλλο πατριωτισμό ως Πτέραρχος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και αργότερα ως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ευγενικός, λακωνικός και πάντα ουσιώδης στις πολιτικές του παρεμβάσεις.
Τίμησε την ιδιαίτερη πατρίδα μας ως βουλευτής Ηρακλείου, και τη Δημοκρατική Παράταξη με τους αγώνες του για αξιοκρατία, διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη. Για μια καλύτερη Ελλάδα.
Η απώλεια του μας γεμίζει θλίψη. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια