Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Carousel Day / Ημέρα καρουζέλ

Όταν σκεφτόμαστε τα καρουσέλ, σκεφτόμαστε τα όμορφα σχεδιασμένα άλογα, με χρυσούς μεταλλικούς στύλους τοποθετημένους στο κέντρο και συνοδεία μουσικής τσίρκου. Από τις αρχές του 1800, τα καρουζέλ είναι όλα για τα παιδιά, που γελούν καθώς κάνουν το γύρο και το γύρο και αποτελούν ένα τεράστιο μέρος της αμερικανικής ιστορίας.
Ενώ υπάρχουν πολλά σχέδια για καρουσέλ, η ιδέα του καρουζέλ υπήρχε εδώ και αιώνες πριν καν υπάρξει η Αμερική. Έτσι, για να παρατηρήσετε την τελειοποιημένη ιστορία των καρουζέλ, η Ημέρα Καρουζέλ είναι μια μέρα ακριβώς γι' αυτό! Δέστε λοιπόν και απολαύστε τη βόλτα σε μια αμερικανική διασκέδαση. 

Μάθετε για την Ημέρα Καρουζέλ
Ο σκοπός της Ημέρας Καρουζέλ είναι να τιμήσει αυτή την απίστευτη εφεύρεση. Αυτή είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες βόλτες με εκθέσεις και λούνα παρκ. Ένα καρουζέλ, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως γαϊτανάκι, είναι ένα είδος λούνα παρκ, που αποτελείται από μια κυκλική πλατφόρμα που περιστρέφεται και έχει καθίσματα για αναβάτες. Παραδοσιακά, αυτά τα καθίσματα θα ήταν ξύλινα άλογα ή άλλα ζώα. Ωστόσο, έχουμε δει καρουζέλ με διαφορετικά θέματα να αναδύονται σε όλο τον κόσμο.

Μερικά από τα πιο μαγικά καρουζέλ του κόσμου μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση:

Το Musée des Arts Forains στο Pavillons de Bercy στο Παρίσι
Το σπίτι του Ουισκόνσιν στο βράχο
Το καρουζέλ της Τζέιν στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης
Το Stoomcarrousel στο Efteling της Ολλανδίας
Αυτά τα καρουζέλ είναι ιδιαίτερα για διαφορετικούς λόγους. Το Jane's Carousel στεγάζεται σε ένα γυάλινο κουτί, παρέχοντας εκπληκτική αστική θέα στη Νέα Υόρκη. Το Stoomcarrousel, από την άλλη πλευρά, είναι ένα πολύ παλαιότερο καρουζέλ, που γιορτάζει την ισχύ του ατμού. Χτίστηκε το 1895 και ταξίδεψε σε πολλά μέρη μέχρι που το αγόρασε ένα λούνα παρκ στο Efteling το 1956. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα απίστευτα καρουζέλ που μπορείτε να βρείτε σε όλο τον κόσμο, και γι' αυτό σίγουρα σας προτείνουμε να κάνετε λίγο σκάψιμο Σε σύνδεση. Θα εκπλαγείτε από μερικά από τα εκπληκτικά και μαγικά καρουζέλ που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο.

Ιστορία της Ημέρας Καρουζέλ
Για να κατανοήσουμε την ιστορία της Ημέρας Καρουζέλ, πρέπει να κατανοήσουμε την ιστορία του καρουζέλ. Ένα από τα πρώτα εννοιολογικά σχέδια για ένα καρουζέλ ήταν το 500 μ.Χ. στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, το οποίο απεικονίζει καλάθια, που μεταφέρουν αναβάτες, κρεμασμένα από έναν κεντρικό στύλο.

Αυτή ήταν μια δραστηριότητα που χρειαζόταν εξαιρετική ιππασία και δεξιοτεχνία. Στην πραγματικότητα, η λέξη καρουζέλ προέρχεται από τη λέξη «garosello», που είναι ιταλική, και τη λέξη «carosella», που είναι ισπανική. Σημαίνει «μικρή μάχη». Αυτό χρησιμοποιήθηκε από τους σταυροφόρους ως περιγραφή των ασκήσεων και των αγώνων προετοιμασίας μάχης που έπαιζαν οι Άραβες και Τούρκοι ιππείς κατά τον 12ο αιώνα. 

Υπήρχαν καρουζέλ που δημιουργήθηκαν και λειτουργούσαν σε μια σειρά από διαφορετικές συγκεντρώσεις και εκθέσεις στην Αγγλία και την Κεντρική Ευρώπη στις αρχές του 18ου αιώνα. Ωστόσο, μόλις τη δεκαετία του 1840 ο Franz Wiesenoffer δημιούργησε το πρώτο γαϊτανάκι στις Ηνωμένες Πολιτείες στο Hessville του Οχάιο. Δυστυχώς όμως. Δεν κατοχύρωσε το σχέδιο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και έτσι δεν θεωρείται επίσημα ο δημιουργός του.

Στη συνέχεια, η Bette Largent, Πρόεδρος του National Carousel Association, και ο ιστορικός καρουζέλ, Ronald Hopkins ίδρυσαν την National Merry-Go-Round Day το 2014. Ονομάζεται επίσης Ημέρα Carousel, δημιουργήθηκε για να τιμήσει τον William Schneider από το Davenport της Αϊόβα, ο οποίος, λόγω κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας το καρουζέλ το 1871, θεωρείται ο επίσημος εφευρέτης του σύγχρονου καρουζέλ από το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ.

Η National Carousel Association, που λειτουργεί από το 1973, έχει ως στόχο να συνεχίσει να λειτουργούν τα καρουζέλ και να διατηρήσει την ιστορία τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τότε, το NCA παρακολουθεί την ιστορία των καρουζέλ σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες στην απογραφή του. Το NCA είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και δέχεται δωρεές για να κρατήσει ζωντανή την ιστορία του καρουζέλ.

Το NCA διαθέτει επίσης μια απογραφή, μια τεράστια συλλογή δεδομένων από καρουζέλ σε όλη τη Βόρεια Αμερική, παρακολουθώντας vintage και σύγχρονα καρουζέλ, καθώς και επισκευή παλαιών καρουζέλ για να διατηρηθεί η λειτουργία τους. Κάθε χρόνο, το NCA φιλοξενεί ένα συνέδριο που ονομάζεται The New England Carousel Revolution, όπου οι άνθρωποι ταξιδεύουν με λεωφορεία σε όλη την περιοχή της Νέας Αγγλίας για να δουν vintage καρουζέλ σε πάρκα, μουσεία και πεζόδρομους.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια