Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νέο είδος δεινοσαύρων ανακαλύφθηκε στην Αργεντινή

Οι παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν τα υπολείμματα ενός νέου είδους δεινοσαύρων στην Αργεντινή και το ονόμασαν Meraxes gigas προς τιμήν του δράκου από τα βιβλία του συγγραφέα George Martin "A Song of Ice and Fire", στο οποίο, παρεμπιπτόντως, το γνωστό γυρίστηκε η σειρά «Game of Thrones» .
Τα υπολείμματα αυτού του είδους γιγάντιων σαρκοφάγων δεινοσαύρων διατηρούνται σχεδόν πλήρως και ανήκουν στην ομάδα των καρχαροδοντοσαυρίδων.
Αυτό που βρέθηκε έφτασε σε μήκος περίπου 11 μέτρα και βάρος περίπου 4 τόνους. Οι επιστήμονες βρήκαν σχεδόν ένα πλήρες κρανίο, αλλά χωρίς σαγόνια, καθώς και μέρος της ουράς, του λαιμού, της πυελικής ζώνης με τα πίσω πόδια και τα μπροστινά πόδια σε καλή κατάσταση. «Ο Meraxes είναι ένας από τους μεγαλύτερους σαρκοφάγους δεινόσαυρους που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα».
Ο δεινόσαυρος είχε μεγάλο κεφάλι (περίπου 127 cm), μικρά μπροστινά πόδια και ισχυρά πόδια με αιχμηρά νύχια. «Αυτό υποδηλώνει ότι χρησιμοποιούσαν ως όπλο όχι μόνο το κεφάλι, αλλά και τα πόδια τους».
Την ώρα του θανάτου, που ανακαλύφθηκε ήταν από 39 έως 53 ετών. Ο δεινόσαυρος έζησε στον πλανήτη, πιθανώς 93-96 εκατομμύρια χρόνια πριν. Τα λείψανά του ανακαλύφθηκαν το 2012 στην επαρχία Neuquen.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια