Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Harry Potter Birthday / Η γενέθλια ημέρα του Χάρι Πότερ

Οι θαυμαστές των περιπετειών του Χάρι Πότερ γιορτάζουν κάθε χρόνο στις 31 Ιουλίου τα γενέθλια του χαρισματικού νεαρού μάγου, που δημιούργησε η φαντασία της αγγλίδας συγγραφέως Τζόαν Ρόουλινγκ. 
Σύμφωνα με τη Ρόουλινγκ, ο Χάρι Τζέιμς Πότερ γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου 1980 από τους μάγους Τζέιμς και Λίλη Πότερ. Τρεις μήνες αργότερα, οι γονείς του σκοτώθηκαν από τον κακό μάγο Λόρδο Βόλντεμορτ και ο μικρός Χάρι μεγάλωσε ως ένα συνηθισμένο αγόρι με τον θείο και τη θεία του. 
Ο Χάρι συνάντησε τον μισογίγαντα Χάγκριντ στις 31 Ιουλίου 1991, στα ενδέκατα γενέθλια του, όταν αυτός του έφερε ένα γράμμα από το Χόγκουαρτς, ένα σχολείο διαφορετικό από τ’ άλλα. Εκεί ο Χάρι θα μάθει ασυνήθιστα πράγματα, θα κερδίσει πολύτιμους φίλους και θα προσπαθήσει να προστατέψει τον κόσμο από τον κίνδυνο που τον απειλεί. 
Η σειρά βιβλίων με ήρωα τον Χάρι Πότερ είναι ένα από τα πιο διάσημα σύγχρονα μπεστ σέλερ. Τις ιστορίες και τις περιπέτειες του νεαρού μάγου αγαπούν τόσο τα παιδιά, όσο και οι ενήλικες. 
Πολλοί θαυμαστές του γιορτάζουν τα γενέθλιά του, διοργανώνοντας θεματικά πάρτι και άλλες παρεμφερείς εκδηλώσεις. Ακόμα κι αν κάποιος δεν είναι λάτρης αυτών των δραστηριοτήτων, μπορεί απλώς να διαβάσει ξανά τα βιβλία της σειράς ή να δει όλες τις ταινίες του Χάρι Πότερ. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια