Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Avocado Day / Ημέρα Αβοκάντο

Με καταγωγή από το νότιο-κεντρικό Μεξικό, τα αβοκάντο υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά πιθανότατα δεν καλλιεργήθηκαν μέχρι το 500 π.Χ. Ακόμη και τότε, η πρώτη αναφορά αυτού του φρούτου στην αγγλική γλώσσα ήταν μόλις το 1696. 
Μέχρι το 1871, το αβοκάντο είχε εισαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αναπτύχθηκε ιδιαίτερα καλά στην Καλιφόρνια. Όμως χρειάστηκε λίγος χρόνος –πάνω από 100 χρόνια– για να γίνουν δημοφιλείς στις ΗΠΑ. Αυτό ήταν πιθανώς επειδή το φρούτο φαινόταν εξωτικό και οι περισσότεροι άνθρωποι πραγματικά δεν ήξεραν τι να το κάνουν ή πώς να κάνουν τις οικογένειές τους να συμφωνήσουν να το φάνε.

Η βιομηχανία του αβοκάντο είχε δεχθεί μεγάλο χτύπημα μετά την τάση της «διατροφής χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά» της δεκαετίας του 1980 στις ΗΠΑ, έτσι στη δεκαετία του 1990, η βιομηχανία εργάστηκε σκληρά για να εκπαιδεύσει και να κάνει κάποιο δημιουργικό μάρκετινγκ για τον αμερικανικό πληθυσμό. Η ιδέα ήταν να συσχετιστεί το αβοκάντο με λατινικά πιάτα που έφερναν στα φρούτα περισσότερη προσοχή, και η ιδέα λειτούργησε.

Το αβοκάντο που κάποτε θεωρούνταν ένα περίεργο χρώμα, με παράξενο σχήμα, με ανώμαλο φρούτο που οι άνθρωποι δεν ήξεραν πώς να κόψουν, το αβοκάντο παρουσιάστηκε με νέο τρόπο και κανονικοποιήθηκε. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν, οι αξίες των καλλιεργειών αυξήθηκαν και η βιομηχανία αβοκάντο στην Καλιφόρνια αναπτύχθηκε αλματωδώς.

Η Εθνική Ημέρα Αβοκάντο γιορτάζεται την τελευταία ημέρα του Ιουλίου, στην κορύφωση της εποχής του αβοκάντο στην Καλιφόρνια. Αλλά, ευτυχώς, τα αβοκάντο μπορούν συνήθως να βρεθούν στα σούπερ μάρκετ όλο το χρόνο για άτομα που θέλουν να τα φάνε όλες τις εποχές του χρόνου.

Η Εθνική Ημέρα Αβοκάντο ιδρύθηκε το 2017 και γιορτάζεται κάθε χρόνο και κερδίζει δημοτικότητα από τότε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια