Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

R.I.P. Steve Harris 1949-2022 ιδρυτής της Harris Performance

Ένας μηχανικός και κατασκευαστής πλαισίων που συνδέθηκε άρρηκτα με σπουδαίες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες των Grand Prix και Superbikes έφυγε από τη ζωή στις 15 Ιουνίου.
Ο αυτοδίδακτος Steve Harris έχτισε τη φήμη του δουλεύοντας μαζί με τον μικρότερο αδελφό του, Lester, στην κατασκευή αγωνιστικών πλαισίων και η εταιρεία που ίδρυσε, Harris Performance, είναι πλέον συνώνυμη με πολλούς ιστορικούς αναβάτες και τις μοτοσυκλέτες τους.
Τα πλαίσια του Harris χρησιμοποιήθηκαν από σπουδαίους πρωταθλητές όπως ο Barry Sheene, ενώ η αναγνώριση στην τεχνογνωσία του τον οδήγησε στο να κατασκευάζει πλαίσια για τις δίχρονες Yamaha των GP500, για τη Suzuki και το GSX-R750 του WorldSBK, ενώ έτρεξε και τη δική του ομάδα Harris 500 GP με κινητήρες Yamaha και αναβάτη τον Sean Emmett για μερικά χρόνια στη δεκαετία του 1990.
Η Harris Performance άρχισε να συνεργάζεται με τη Royal Enfield το 2008 κατασκευάζοντας πλαίσια για μοντέλα παραγωγής της, ενώ το 2015 η εταιρεία του πουλήθηκε στο Eicher Group (ιδιοκτήτες της Royal Enfield), καθώς οι αδελφοί Harris συνταξιοδοτήθηκαν και αποσύρθηκαν από το προσκήνιο.
Ο Steve Harris τα τελευταία ταλαιπωρήθηκε από τη νόσο του Πάρκινσον, από την οποία και τελικά νικήθηκε στις 15 Ιουνίου 2022.
Η τελευταία του γνωστή συμμετοχή ήταν στο πλαίσιο της flat track μοτοσυκλέτας της Royal Enfield, FT Racer, το 2020.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια