Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Leonardo Del Vecchio 1935-2022 πατέρας των Ray Ban

Leonardo Del Vecchio 1935-2022 πατέρας των Ray Ban
22 May 1935 – 27 June 2022

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο Λεονάρντο Ντελ Βέκιο, ο πρόεδρος της εταιρείας οπτικών EssilorLuxottica και ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες στην Ιταλία.

«Η EssilorLuxottica ανακοινώνει σήμερα με θλίψη τον θάνατο του προέδρου της», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας όπου προστίθεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει για να «καθορίσει τα επόμενα βήματα».
Ο Ντελ Βέκιο μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο και έφθασε στο σημείο να συγκεντρώσει μια περιουσία δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ σε ένα από τα πιο γνωστά success stories στη μεταπολεμική οικονομική ανάκαμψη της Ιταλίας.
«Ο Ντελ Βέκιο ήταν ένας σπουδαίος Ιταλός. Η ιστορία της ζωής του--από το ορφανοτροφείο στην ηγεσία μιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας, μοιάζει με μια ιστορία βγαλμένη από μια άλλη εποχή. Αλλά είναι ένα παράδειγμα για το σήμερα και το αύριο. Αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψε στο Twitter ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι.
Leonardo Del Vecchio 1935-2022 πατέρας των Ray Ban
Ποιος ήταν ο Λεονάρντο ντελ Βέκιο
Ο ιταλός επιχειρηματίας ίδρυσε την Luxottica το 1961 και οικοδόμησε μια εταιρεία που κατείχε το εμπορικό σήμα Ray-Ban, ενώ το 2018 ένωσε τις δυνάμεις του με τη γαλλική Essilor σε μια μεγάλη συγχώνευση.
Παρέμεινε εκτελεστικός πρόεδρος της EssilorLuxottica μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020, όταν παρέδωσε την εκτελεστική ηγεσία της εταιρείας στον διευθύνοντα σύμβουλο Φραντσέσκο Μιλέρι.
Η επιρροή του Ντελ Βέκιο επεκτάθηκε πέρα από τη δική του επιχείρηση και στα τέλη του 2021 ήταν ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος της Ιταλίας πίσω από τον Τζοβάνι Φερέρο του ομίλου Nutella, σύμφωνα με το Forbes.
 Leonardo Del Vecchio 1935-2022 πατέρας των Ray Ban
Η εταιρεία συμμετοχών του Ντελ Βέκιο, η Delfin, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στον ιταλικό όμιλο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Mediobanca και έχει ποσοστό λίγο λιγότερο από 10% στη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ιταλίας, την Generali. Κατέχει επίσης περίπου το 7% της εταιρείας ακινήτων Covivio, εισηγμένη στο Παρίσι και στο Μιλάνο. 
«Με τον θάνατο του Ντελ Βέκιο, το Μιλάνο χάνει μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της πρόσφατης ιστορίας του», έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος του Μιλάνου Τζουζέπε Σάλα. 
Οι μετοχές της Mediobanca υποχώρησαν περισσότερο από 4% μετά την είδηση του θανάτου του, η Generali υποχώρησε σχεδόν 2,5%, ενώ η EssilorLuxottica παρέμεινε αμετάβλητη στα 148 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια