Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δημήτρης ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ -2022

Το ελληνικό τένις, αλλά και η οικογένεια της Αγγελικής Κανελλοπούλου θρηνεί το θάνατο του Δημήτρη Κανελλοπούλου, ενός από τις πιο σημαντικές παρουσίες στην ελληνική αντισφαίριση. 
Ο άνθρωπος που ξεκίνησε από ball-boy το 1947 και στη συνέχεια κατάφερε να γεμίσει την προσωπική του συλλογή με τρόπαια και τίτλους, κυρίως στα διπλά, αλλά και να γίνει ένας εξαιρετικό προπονητής δεν είναι πια μαζί μας. 
Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος αποτέλεσε ένα πολύ σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού τένις και του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών, όπου ξεκίνησε την επαφή του με το τένις ως ball boy το 1948. Ήταν πρώτος στο διπλό αντρών το 1961 και δεύτερος 1957, 1960, 1963 και 1964, πρώτος στο διπλό μεικτό το 1966 και δεύτερος το 1964 και 1965. Είχε συμμετάσχει σε πολλά εγχώρια και ξένα τουρνουά, ενώ είχε συμμετάσχει με την Εθνική ομάδα στο κύπελλο Ντέιβις του 1964. 
Ωστόσο, το μεγαλύτερο “έργο” του ήταν ότι κατάφερε να αναθρέψει ακόμα δύο γενιές σπουδαίων πρωταθλητών όπως την κόρη του Αγγελική Κανελλοπούλου, αλλά και την εγγονή του Μαρία Σάκκαρη την οποία ευτύχησε να τη δει ανάμεσα στις κορυφαίες τενίστριες του κόσμου. 
Μια εμβληματική παρουσία για την ελληνική αντισφαίριση, ένας σπουδαίος πρωταθλητής, αλλά κυρίως άνθρωπος. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια