Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα ζώδια που είναι πιο πιθανό να έχουν κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι ένα συνηθισμένο και σοβαρό πρόβλημα ψυχικής υγείας που προκαλεί μια επίμονη αίσθηση θλίψης, ανικανότητας, άγχους και απώλειας ενδιαφέροντος για καθημερινές δραστηριότητες. Η κατάθλιψη είναι μια διαταραχή που μπορεί να προκληθεί στον καθένα μας για διάφορους λόγους και επιδρά σημαντικά στην σωματική και ψυχική υγεία μας. Η επίσκεψη σε έναν ειδικό είναι επιβεβλημένη και η καλύτερη επιλογή για να βοηθήσετε τον εαυτό σας. Στο άρθρο σας παρουσιάζουμε την άλλη πλευρά, αυτή της αστρολογίας και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ούτε ιατρική γνωμάτευση αλλά ούτε και επιστημονική τεκμηρίωση που θα πρέπει να τη λάβετε στα σοβαρά, απλώς είναι μια διαφορετική άποψη και οπτική.
Σύμφωνα με τους αστρολόγους λοιπόν, η κατάθλιψη συνδέεται κατά κάποιον τρόπο με το ζώδιο μας και επομένως, κάποια ζώδια είναι πιο επιρρεπή σε αυτή από άλλα. Γενικά, τα πιο συναισθηματικά και διαισθητικά ζώδια είναι πιθανότερο να έχουν κατάθλιψη. Επίσης, συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας όπως η χαμηλή αυτό-εκτίμηση, η απαισιοδοξία ή υπερβολική εξάρτηση από τους άλλους συνδέονται με τα αισθήματα απελπισίας και κατάθλιψης.

Παρακάτω βρίσκονται τα έξι ζώδια που είναι πιο πιθανό να έχουν κατάθλιψη.
Ιχθύς
Ο Ιχθύς είναι το ζώδιο που έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να υποφέρει από κατάθλιψη. Οι Ιχθείς γεννήθηκαν με κατάθλιψη. Είναι πολύ ευγενικοί αλλά μπορούν επίσης να είναι αυτοκαταστροφικοί, εξαρτημένοι, εκτός πραγματικότητας και με αυτό-λύπηση. Συνήθως έχουν μια ονειρεμένη οπτική για την ζωή η οποία όμως δεν είναι ρεαλιστική και γι αυτό πολλές φορές απογοητεύονται.
Όταν οι Ιχθείς έχουν κατάθλιψη, αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν όσο θέλουν την ζωή τους. Ωστόσο, πάντα επιλέγουν να υποφέρουν σιωπηλά και προσπαθούν να χαμογελούν ακόμα και όταν τους είναι πραγματικά δύσκολο επειδή απλώς δεν θέλουν να στεναχωρήσουν τα κοντινά τους πρόσωπα. Για να αποφύγουν την κατάθλιψη πρέπει να αποφεύγουν να θυσιάζουν τον εαυτό τους καθώς και να σταματήσουν να προσπαθούν να τους ευχαριστήσουν όλους.

Καρκίνος
Ο Καρκίνος είναι ακόμα ένα ζώδιο με μεγάλη κλίση προς την κατάθλιψη. Οι Καρκίνοι είναι πολύ ευαίσθητοι, στοργικοί, συμπονετικοί αλλά συχνά νιώθουν πως κανείς δεν ενδιαφέρεται για εκείνους. Δεδομένου ότι ο Καρκίνος θεωρείται η «μητέρα» του ζωδιακού, τα άτομα με αυτό το ζώδιο έχουν την ανάγκη να νιώθουν ότι κάποιος τους χρειάζεται. Θέλουν κάποιος να τους αγαπά. Χρειάζονται την αναγνώριση και την αγάπη για να είναι χαρούμενοι και συναισθηματικά ασφαλείς.
Η κατάθλιψη τους συχνά οφείλεται στο γεγονός ότι εμπλέκονται πολύ στην ζωή των άλλων καθώς και στο ότι δεν μπορούν να ελέγξουν την θλίψη που νιώθουν. Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσουν για τις συναισθηματικές τους ανάγκες και επιθυμίες και γι αυτό επιλέγουν να υποφέρουν σιωπηλά κάτι που φυσικά οδηγεί στην κατάθλιψη. Η θεραπεία για την θλίψη τους είναι να περιβάλλονται από φίλους και οικογένεια που τους υποστηρίζουν και συμπονούν τα συναισθήματα τους.

Σκορπιός
Ο Σκορπιός είναι ένα ζώδιο που αισθάνεται τα πάντα βαθύτερα και έντονα και γι αυτό δεν είναι περίεργο που τα άτομα με αυτό το ζώδιο τείνουν να υποφέρουν από κατάθλιψη. Οι Σκορπιοί επενδύονται πάντα συναισθηματικά στις προσωπικές σχέσεις , κάτι που σημαίνει πως όταν οι σχέσεις τους δεν λειτουργούν αμέσως αγχώνονται και θλίβονται. Γι αυτό, μερικοί λόγοι για την κατάθλιψη τους είναι η μοναξιά, η απώλεια και ο χωρισμός.
Ωστόσο, δεν θα παραδεχτούν ποτέ ότι έχουν κατάθλιψη και ότι είναι ευάλωτοι εξαιτίας του φόβου τους ότι κάποιος θα το χρησιμοποιήσει εναντίον τους. Για να αποφύγουν την θλίψη πρέπει να μάθουν πώς να ελέγχουν τα έντονα συναισθήματα τους. Θα τους βοηθούσε επίσης να έχουν κάποιον καλό φίλο με τον οποίο μπορούν να μοιραστούν τις βαθύτερες σκέψεις και συναισθήματα τους.

Αιγόκερως
Ο Αιγόκερως είναι ένα ακόμα ζώδιο που μπορεί ευκολότερα να έχει κατάθλιψη για διαφορετικούς λόγους. Παρόλο που οι Αιγόκεροι τείνουν να διατηρούν την ηρεμία τους υπό πίεση, όταν δεν εκφράζουν τα συναισθήματα τους μπορούν να γίνουν καταθλιπτικοί. Είναι ζοφεροί και στενόμυαλοι από την φύση τους και είναι συνηθισμένοι σε απελπιστικές καταστάσεις οπότε η κατάθλιψη δεν είναι μεγάλη υπόθεση γι αυτούς.
Συχνά νιώθουν ότι είναι υπεύθυνοι για όλους και για όλα και όταν δεν πραγματοποιούν τις υψηλές προσδοκίες τους, η ενοχή τους οδηγεί γρήγορα στην κατάθλιψη. Χρειάζεται να μάθουν να εμπιστεύονται τον εαυτό τους καθώς και τους άλλους και να επιλέγουν μερικούς στενούς και αξιόπιστους φίλους με τους οποίους μπορούν να μοιράζονται τα συναισθήματα τους όταν είναι λυπημένοι.

Δίδυμος
Οι Δίδυμοι είναι περίπλοκα άτομα, επιρρεπείς στα έντονα συναισθήματα, είτε αυτά είναι καλά είτε κακά. Οι Δίδυμοι, όπως λέει και το όνομα τους έχουν δύο ξεχωριστές πλευρές στην προσωπικότητα τους. Είναι πολύ ευφυείς, δυναμικοί, ομιλητικοί και μπορούν να πέσουν σε κατάθλιψη αν βρεθούν σε μια βαρετή ρουτίνα ή σε μια κατάσταση όπου δεν μπορούν να μιλήσουν και να εκφράσουν ελεύθερα τις ιδέες τους.
Τις περισσότερες φορές, η φαντασία τους τους εμποδίζει από το να βρεθούν σε μια ρουτίνα αλλά ακόμα και το πιο ευφάνταστο και δημιουργικό μυαλό θα κουραστεί και θα σταματήσει κάποια στιγμή. Παρόλο που μερικά ζώδια προτιμούν να υποφέρουν σιωπηλά, οι Δίδυμοι θα προβάλλουν την κατάθλιψη και τα εσωτερικά τους προβλήματα στον έξω κόσμο ή θα επιλέξουν να τα αντιμετωπίσουν με το να είναι ακόμα πιο απασχολημένοι με κάτι ώστε να τους αποσπά την προσοχή.

Ταύρος
Ο Ταύρος είναι επίσης ένα από τα ζώδια που είναι πιθανό να έχουν κατάθλιψη. Στους Ταύρους αρέσει η θαλπωρή του σπιτιού και η οικειότητα της ρουτίνας και της άνεσης στην ζωή. Νιώθουν πιο άνετα όταν βρίσκονται στο σπίτι τους ή όταν περιβάλλονται από τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Όταν έχουν κατάθλιψη κοιμούνται περισσότερο, ξεχνούν να φάνε και θέλουν να μείνουν μόνοι.
Ωστόσο, ακόμα και αν αισθάνονται πολύ θλιμμένοι και απελπισμένοι είναι πολύ προσεκτικοί με τα συναισθήματα τους και έχουν ένα μικρό κύκλο ανθρώπων που εμπιστεύονται. Το να μαγειρέψουν ή οποιαδήποτε άλλη μορφή αρωματοθεραπείας μπορεί εύκολα να φτιάξει την διάθεση τους.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια