Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πότε ένα άτομο πέφτει στο δρόμο λόγω κακής υγείας

 
Οι επιστήμονες έχουν διδάξει ένα νευρωνικό δίκτυο για να προσδιορίζει πότε ένα άτομο πέφτει στο δρόμο λόγω κακής υγείας
Επιστήμονες από τη Σαμάρα δίδαξαν στο νευρωνικό δίκτυο να κατανοεί τα σενάρια ανθρώπων που πέφτουν στο δρόμο που σχετίζονται με απότομη επιδείνωση της υγείας.
Ένα εκπαιδευμένο νευρωνικό δίκτυο θα βοηθήσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να ανταποκριθούν γρήγορα: σε περίπτωση πτώσης ενός ατόμου λόγω κακής υγείας, η ώρα άφιξης του ασθενοφόρου συχνά επηρεάζει άμεσα την πιθανότητα επιβίωσής του.
Η κύρια δυσκολία στην ανάπτυξη της τεχνολογίας ήταν η συλλογή δεδομένων εκπαίδευσης από πραγματικές κάμερες παρακολούθησης, οι οποίες απλά δεν ήταν αρκετές για την εκπαίδευση του νευρωνικού δικτύου. Επομένως, οι ίδιοι οι επιστήμονες παρήγαγαν τέτοια δεδομένα χρησιμοποιώντας το περιβάλλον Unreal Engine 4 3D (μία από τις πιο δημοφιλείς μηχανές που χρησιμοποιούν οι δημιουργοί βιντεοπαιχνιδιών).
Οι δοκιμές έχουν ήδη επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα του νευρωνικού δικτύου, το οποίο εντόπισε με επιτυχία το 97,6% των περιστατικών κατά την εργασία με συνθετικά δεδομένα και το 95% κατά την αναγνώριση πραγματικών εγγραφών από κάμερες παρακολούθησης.
Στο μέλλον, αυτή η τεχνολογία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία συστημάτων VR και AR που λαμβάνουν υπόψη την ψυχοφυσική κατάσταση του χρήστη.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια