Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι άγνωστες δράσεις της ασπιρίνης

Είναι το πιο δημοφιλές φάρμακο στον πλανήτη και αυτό που πρώτες όλες γνωρίσαμε από μικρά κοριτσάκια.
Ο λόγος για τη διάσημη ασπιρίνη!
Κάθε χρόνο καταναλώνονται περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δισκία ασπιρίνης ενώ το «θαυματουργό» παυσίπονο έχει ταξιδέψει ακόμη και στο Έβερεστ αλλά και στο φεγγάρι ως βασικό χαπάκι μέσα στο φαρμακείο των αποστολών για την κατάκτηση της υψηλότερης κορυφής και του διαστήματος.
Εκτός όμως από τις θεραπευτικές της ιδιότητες η ασπιρίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο μποτέ… Πως; Μάθε 3 μικρά γιατροσόφια με βάση την ασπιρίνη!

Οι άγνωστες δράσεις της ασπιρίνης
* Μπορεί να αντιμετωπίσει την πυτιρίδα: Μια από τις κυριότερες αιτίες εμφάνισης πιτυρίδας είναι η ανάπτυξη του μύκητα Pityrosproum πάνω στο τριχωτό της κεφαλής. Η ασπιρίνη είναι ένα ήπιο φάρμακο κατά των μυκητιάσεων και κατά συνέπεια μπορεί να μειώσει την ανάπτυξη του μύκητα.
Μια δοκιμή θα σε πείσει. Διάλυσε 75 γραμμάρια ασπιρίνης σε λίγο νερό και ανακάτεψέ το με το κοινό σαμπουάν που χρησιμοποιείς. Λούσου με το μείγμα δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα και θα δεις διαφορά.
* Απαλύνει τις φουσκάλες μετά από τσιμπήματα: Ένα δισκίο ασπιρίνης διαλυμένο σε ένα κουταλάκι του γλυκού νερό μπορεί να βοηθήσει να εξαφανιστούν οι ενοχλητικές φουσκάλες που παρουσιάζονται μετά απο τσιμπήματα εντόμων.
Αφησε το μείγμα για δύο λεπτά πάνω στη φουσκάλα και μετά ξέπλυνε με δροσερό νερό. Αυτό μπορεί να επαναληφθεί μετά από τέσσερις ώρες. Προσοχή : Το παραπάνω γιατροσόφι δεν πρέπει να ακολουθείται από άτομα που παρουσιάζουν ακμή. Αν θέλεις να καταπολεμήσεις τα σπυράκια της ακμής καλό θα είναι να επισκεφτείς το γιατρό σου, ο οποίος θα σου συστήσει τα απαραίτητα σκευάσματα για την καταπολέμηση του προβλήματος.
* Απομακρύνει το σκληρό δέρμα, εύκολα και γρήγορα: Η ασπιρίνη μπορεί να μαλακώσει το δέρμα, καθιστώντας εύκολη την επιχείρηση απομάκρυνσης του!
Τρίψε 75mg ασπιρίνης σε μια κουταλιά της σούπας νερό για να δημιουργήσεις ένα φυσικό σκράμπ και στη συνέχεια άπλωσέ το πάνω στο σημείο που θέλεις. Τύλιξέ το με ύφασμα και αφαίρεσε το μετά από 10 λεπτά. Με μια μικρή ελαφρόπετρα τρίψε απαλά το δέρμα και το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν έχεις αλλεργία στην ασπιρίνη ή σε οποιοδήποτε άλλο συστατικό της δεν πρέπει να τη χρησιμοποιήσεις, ακόμη και για τις παραπάνω εξωτερικές χρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια