Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

June Brown, η Ντοτ Κότον του EastEnders 1927-2022

Πληροφορίες γέννησης: 16 Φεβρουαρίου 1927 - 3 Απριλίου 2022
Η Τζουν Μπράουν, που υποδύθηκε την αγαπημένη Ντοτ Κότον στη διάσημη βρετανική σαπουνόπερα του BBC «EastEnders» για περισσότερο από τρεις δεκαετίες, πέθανε σε ηλικία 95 ετών. 
Η οικογένειά της είπε ότι ήταν «συντετριμένη» που ανακοινώνουν ότι η «αγαπημένη μητέρα» πέθανε «πολύ ήρεμη» στο σπίτι της, την Κυριακή. 
Η Ντοτ Κότον ήταν μια από τους μακροβιότερους χαρακτήρες της σειράς του BBC και το κοινό την αγαπούσε ιδιαίτερα. Η Μπράουν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σειρά το 1985, τη χρονιά που δημιουργήθηκε το EastEnders. Παρέμεινε μέχρι το 1993 και επέστρεψε για να υποδυθεί τον ίδιο χαρακτήρα από το 1997 μέχρι το 2020. 
Εκπρόσωπος του «EastEnders» είπε: «Δεν υπάρχουν αρκετές λέξεις για να περιγράψω πόσο πολύ αγαπήθηκε και λατρεύτηκε η Τζουν από όλους στο “EastEnders”, η ζεστασιά της, η ευφυία και το ωραίο χιούμορ δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Η Τζουν δημιούργησε μια από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες, την Ντοτ Κότον, όχι μόνο στη σαπουνόπερα αλλά γενικά τη βρετανική τηλεόραση και έχοντας εμφανιστεί σε 2884 επεισόδια, οι αξιοσημείωτες ερμηνείες της δημιούργησαν μερικές από τις καλύτερες στιγμές του EastEnders». 
Η Βρετανίδα ηθοποιός και συγγραφέας με πέντε παιδιά, ήταν λίγο πριν τα 60 όταν ήλθε στη φανταστική Albert Square του EastEnders. Ο ηθοποιός Λέσλι Γκράντχαμ, που υποδύθυκε τον Ντέρτι Ντεν, την πρότεινε για το ρόλο. Μέχρι τότε, η καριέρα της περιλάμβανε εμφανίσεις στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση με συμμετοχές στις σειρές «Coronation Street» και «Doctor Who». 
Μια από τις πιο συγκινητικές και αμφιλεγόμενες στιγμές του χαρακτήρα της Ντοτ ήρθε όταν η κολλητή της φίλη Έθελ, η οποία στο τελευταίο στάδιο ασθένειας, ζήτησε από την Ντοτ να τη βοηθήσει να πάρει υπερβολική δόση μορφίνης για να βάλει τέλος στη ζωή της.
Η Ντοτ πάλεψε με τις χριστιανικές της πεποιθήσεις, αλλά άφησε τα χάπια μορφίνης για να τα χρησιμοποιήσει η Έθελ.
Σε συνέντευξή της σε podcast τον Φεβρουάριο του 2020, η Μπράουν επιβεβαίωσε ότι είχε αφήσει τη σειρά «μια για πάντα». 
BBC

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια