Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ηθοποιός Catherine Spaak 1945-2022

3 Απριλίου 1945 – 17 Απριλίου 2022
Πέθανε η ηθοποιός Κατρίν Σπάακν σε ηλικία 77 ετών - Η «αιώνια έφηβη του ιταλικού σινεμά».
ΗΒελγοϊταλίδα ηθοποιός Κατρίν Σπάακ, ηγερία του ιταλικού μεταπολεμικού σινεμά, πέθανε χθες σε ηλικία 77 ετών, μετέδωσε η Rai.
Η Κατρίν Σπάακ είχε υποστεί εγκεφαλικό το 2020 και έκτοτε βρισκόταν σε νοσοκομείο της Ρώμης.
Κόρη του σεναριογράφου Σαρλ Σπάακ, ανιψιά του Βέλγου πρωθυπουργού Πολ-Ανρί Σπάακ, εκ των πατέρων της Ευρώπης, η Κατρίν Σπάακ γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1945 στη Γαλλία.
Συνεργάσθηκε με τον Ζαν Μπεκέρ («Le trou») πριν φύγει για την Ιταλία, όπου θα εξελισσόταν σε σταρ του σινεμά και της τηλεόρασης.
Ποια ήταν η Κατρίν Σπάακ
Εμφανίσθηκε στις ταινίες «Ο Φανφαρόνος» του Ντίνο Ρίζι, «Η γάτα με τις εννιά ουρές» του Ντάριο Αρτζέντο, «Weekend at Dunkirk, Δουνκέρκη - 2 Ιουνίου) του Ανρί Βερνέιγ, «Scandalo Secreto» της Μόνικα Βίτι.
Ως τραγουδίστρια έγινε γνωστή το 1963 με το «Quelli della mia età», διασκευή του «Tous les garçons et les filles» της Φρανσουάζ Αρντί.
Στο Twitter, ο Πιερ Λεσκίρ, πρόσωπο της γαλλικής τηλεόρασης, χαιρέτησε την «εφηβική και ελεύθερη ομορφιά» της, ενώ ο συγγραφέας Ανρί-Ζαν Σερβά «την αιώνια έφηβη του ιταλικού σινεμά».
Στην Ιταλία, ο υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι αποχαιρέτησε «την εκλεκτική, καλλιεργημένη και εκλεπτυσμένη καλλιτέχνιδα που βρήκε στη χώρα μας το σπίτι που την υποδέχθηκε και αγάπησε». 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια