Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Stephen Wilhite, δημιουργός του GIF 1948-2022

3 Μαρτίου 1948 – 14 Μαρτίου 2022
Ο Stephen Wilhite, ο επικεφαλής της ομάδας που δημιούργησε τον τύπο αρχείων GIF, πέθανε στις 14 Μαρτίου σε ηλικία 74 ετών.
Ο Wilhite και οι συνεργάτες του στο CompuServe έκαναν διαθέσιμο το Graphics Interchange Format (GIF) τον Ιούνιο του 1987. Πρόκειται για έναν τύπο αρχείων που θυμίζει μικρό βίντεο, χωρίς ήχο. Από την πρώτη εποχή του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα σύντομα βίντεο κλιπ αποτελούσαν έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο έκφρασης στο διαδίκτυο και χρησιμοποιούνται ευρύτερα σήμερα έναντι των λέξεων. 
Ο Wilhite ήταν επίσης επικεφαλής του σχεδιασμού του δικτύου της America Online (AOL) και έλαβε το βραβείο Webby Lifetime Achievement το 2013. 
«Έβρισκε τη λύση πάντα πρώτα στο κεφάλι του και την προγραμμάτιζε στον υπολογιστή», είπε η σύζυγός του, Kathaleen σε συνέντευξή της στο The Verge. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Wilhite πέθανε από COVID-19.
Παρά τη λαμπρή καριέρα του, ο Wilhite παρέμεινε ένας πολύ ταπεινός, ευγενικός και καλός άνθρωπος, σύμφωνα με τους κοντινούς του ανθρώπους.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια