Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πώς να φάτε με κινέζικα ξυλάκια - chopsticks

Το να τρώτε με ξυλάκια μπορεί να σας φαίνεται τρομακτικό στην αρχή, ειδικά όταν σας έχουν αναθέσει να χρησιμοποιείτε κουτάλια και πιρούνια στο τραπέζι. Αλλά βρήκαμε τον πιο απλό τρόπο χρήσης chopsticks κρατώντας το σωστά και ακολουθώντας κάποια βασική εθιμοτυπία. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα...
Πώς να κρατάτε τα ξυλάκια
Πώς να φάτε με ξυλάκια
1. Κοιτάξτε την παλάμη του δεξιού σας χεριού (ή το αριστερό σας χέρι αν είστε αριστερόχειρας).
2. Πιάστε το πρώτο ξυλάκι σαν στυλό. Θα πρέπει να κρατηθεί κάπου στα τρία πέμπτα της διαδρομής από το στενότερο άκρο.
3. Τώρα τοποθετήστε το δεύτερο chopstick ανάμεσα στο κενό που σχηματίζεται από τη βάση του αντίχειρα και του δείκτη σας.
4. Συνεχίστε να σύρετε το δεύτερο ξυλάκι προς τα πάνω μέχρι να ευθυγραμμιστεί με την επάνω άκρη του ψηλότερου. Στηρίξτε το με το μεσαίο σας δάχτυλο.
Για να κάνετε τα ξυλάκια ομοιόμορφα, χτυπήστε τις άκρες στο τραπέζι.
5. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να μοιάζει με αυτό.
Πώς να φάτε με ξυλάκια
Το πάνω ξυλάκι πρέπει να είναι αυτό που κάνει όλη τη δουλειά. Το κάτω ξυλάκι μοιάζει περισσότερο με άγκυρα, δεν πρέπει να κινείται.
Εξασκηθείτε στο να ανοίγετε και να κλείνετε το πάνω ξυλάκι όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Δεν θα πρέπει να κάνει ένα "Χ", το οποίο θεωρείται ασέβεια - συν, ότι αυτό καθιστά δύσκολο να πάρεις φαγητό.
Μην τοποθετείτε ποτέ τα ξυλάκια σας κάθετα στο μπολ του φαγητού, καθώς θεωρείται κακός οιωνός. Αντίθετα, τοποθετήστε τα ξυλάκια σας οριζόντια στο μπολ του φαγητού, όπως φαίνεται στην εικόνα.
Επίσης, είναι λάθος να μαζεύετε το φαγητό κάθετα από το μπολ. Αντίθετα, μπορείτε απλά να σηκώνετε το φαγητό όπως κάνετε με ένα πιρούνι,  περιστρέφοντας τον καρπό σας με παρόμοιο τρόπο.
Σύμφωνα με την  κινεζική εθιμοτυπία , κάποιος πρέπει πάντα να σηκώνει το μπολ με το ρύζι κοντά στο στόμα με το ένα χέρι και να χρησιμοποιεί ξυλάκια με το άλλο. Αλλά στην  Κορέα , αυτό θεωρείται κακότροπο. Επειδή σε αυτό, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα άτομα με τα οποία τρώτε και να εξοικειωθείτε με τη σωστή εθιμοτυπία.
Ποτέ μην χτυπάτε τα ξυλάκια σας στην άκρη ενός μπολ - αυτό κάνουν οι ζητιάνοι για να τραβήξουν την προσοχή. Εάν τα ξυλάκια σας δεν χρησιμοποιούνται, κρατήστε τα σε ένα στήριγμα ξύλινο.
Ποτέ μην προσπαθήσετε να σηκώσετε, να σπρώξετε ή να τσιμπήσετε με ένα από τα ξυλάκια . Χρησιμοποιείτε πάντα και τα δύο ξυλάκια ταυτόχρονα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια