Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΠΑΟΚ - Αχιλλέας ΣΑΒΒΙΔΗΣ 1938-2022

Μια μεγάλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή.
Την απώλεια ενός εμβληματικού παλαιμάχου του θρηνεί ο ΠΑΟΚ, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Αχιλλέας Σαββίδης πέθανε σήμερα σε ηλικία 84 ετών.
Ως ποδοσφαιριστής έκανε σπουδαία καριέρα με τη φανέλα του «δικεφάλου του βορρά». Αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ από το 1962 μέχρι και το 1965, φεύγοντας για το Κέιπ Τάουν και τη Νότια Αφρική όπου και αγωνίστηκε στο πρωτάθλημά της. Επέστρεψε το 1967 στον ΠΑΟΚ και το 1969 πήγε στο Σίνδεϊ. Έχει πετύχει σύμφωνα με όσους έχουν δει το συγκεκριμένο γκολ, ένα από τα πλέον εντυπωσιακά με ψαλίδι στο Καραϊσκάκη σε Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. 
Αφού κρέμασε τα παπούτσια του, παρέμεινε στην ομάδα και δούλεψε σαν βοηθός προπονητής του Ρίνους Ίσραελ και του Ρομπ Γιάκομπς την δεκαετία του ’80. Στη συνέχεια, εργάστηκε σε πολλές επαρχιακές ομάδες ως προπονητής και διατέλεσε τεχνικός στην Εθνική Γυναικών. 
Ως προπονητής εργάστηκε σε Κιλκισιακό, Μεσολόγγι, Νίκη Βόλου, Εδεσσαϊκό, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Μακεδονικό, Παναιγιάλειο, Καστοριά, Καρδίτσα, Βέροια, Καλαμάτα, Λαμία, Νάουσα, Ηρόδοτο, Ρόδο, Τρίκαλα και Αναγέννηση Άρτας. 
Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, μετά από ένα ατύχημα που είχε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια