Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Michiaki Takahashi 1928-2022 chickenpox vaccine

17.2.1928 - 23.12.2013 Οσάκα, Ιαπωνία
Ο Ιάπωνας ιολόγος, Δρ. Michiaki Takahashi, ήταν εκείνος που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς το 1974 και γεννήθηκε σαν σήμερα το 1928 στην Οσάκα της Ιαπωνίας. 
Πήρε το πτυχίο του ιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα και εντάχθηκε στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Μικροβιακών Νόσων του Πανεπιστημίου της Οσάκα το 1959. Μετά από μελέτη για ιούς ιλαράς και πολιομυελίτιδας, ο Δρ. Takahashi δέχτηκε μια ερευνητική υποτροφία το 1963 στο Baylor College των Ηνωμένων Πολιτειών. 
Εκείνο το διάστημα ο γιος του εμφάνισε μια σοβαρή κρίση ανεμοβλογιάς, με αποτέλεσμα να εφαρμόσει όλη την πείρα του προς την καταπολέμηση της εξαιρετικά μεταδοτικής αυτής ασθένειας.
Ο Δρ. Takahashi επέστρεψε στην Ιαπωνία το 1965 και άρχισε να καλλιεργεί ζωντανούς αλλά εξασθενημένους ιούς της ανεμοβλογιάς σε ζωικό και ανθρώπινο ιστό. 
Μετά από μόλις πέντε χρόνια έρευνας, ήταν έτοιμο για κλινικές δοκιμές. Το 1974, ο Δρ Takahashi είχε αναπτύξει το πρώτο εμβόλιο που στοχεύει τον ιό της ανεμευλογιάς που προκαλεί την ανεμοβλογιά. Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε αυστηρή έρευνα με ανοσοκατασταλμένους ασθενείς και αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό. 
Το 1986, το Ίδρυμα Ερευνών για Μικροβιακές Ασθένειες του Πανεπιστημίου της Οσάκα ξεκίνησε την κυκλοφορία του εμβολίου στην Ιαπωνία ως το μοναδικό εμβόλιο ανεμευλογιάς που εγκρίθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 
Το εμβόλιο του Takahashi έχει έκτοτε χορηγηθεί σε εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο ως αποτελεσματικό μέτρο για την πρόληψη σοβαρών περιπτώσεων της μεταδοτικής ιογενούς νόσου και της μετάδοσής της.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια