Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εμμηνόπαυση: 7 κανόνες για ολοκληρωμένη φροντίδα του δέρματος

Η εμμηνόπαυση αποτελεί μία περίοδος, στην οποία συμβαίνουν πολλές ορμονικές αλλαγές στον οργανισμό μιας γυναίκας. Για αυτό το λόγο, ενδεχομένως να δείτε στην επιδερμίδα σας κηλίδες, πανάδες, ή ρυτίδες να σχηματίζονται στο πρόσωπό σας. Επιπλέον, σταδιακά μπορεί να σχηματιστούν δυσχρωμίες και να δημιουργηθεί χαλάρωση στο περίγραμμα.
Οι απολαυστικές υφές των προϊόντων και οι νέες σειρές που κυκλοφορούν, θα σας βοηθήσουν να δώσετε στον εαυτό σας τη φροντίδα που χρειάζεται. 

7 εύκολες συμβουλές για αποτελεσματική περιποίηση:
Εφαρμόστε καθημερινά το αντηλιακό σας
Ο ήλιος αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες γήρανσης. Η καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας προστατεύει αποτελεσματικά την επιδερμίδα από τη δημιουργία νέων κηλίδων και πανάδων, αλλά και από την ηλιακή ακτινοβολία. 
Αν έχετε συχνά εξάψεις, μπορείτε να επιλέξετε αντηλιακό σε μορφή σπρέι. Μπορείτε να το εφαρμόσετε συχνά, ακόμα και επάνω από το μακιγιάζ σας. To Vichy Ideal Soleil Δροσερό Mist Προσώπου SPF50 75 ml είναι μία πολύ καλή επιλογή, καθώς προστατεύει αποτελεσματικά την επιδερμίδα από τον ήλιο, έχει λεπτόρρευστη υφή και έχει αόρατη, δροσερή υφή.

Καθαρίστε αποτελεσματικά το δέρμα σας
Η επιδερμίδα στη διάρκεια της εμμηνόπαυσης μπορεί να έχει πολύ ξηρή υφή, για αυτό και συχνά παραλείπεται ο καθαρισμός της. Αυτό, όμως, δεν είναι σωστό καθώς η επιδερμίδα θα πρέπει να καθαρίζεται με κάποιο υγρό προϊόν καθαρισμού ή γαλάκτωμα, κάθε πρωί και βράδυ. Ο καθημερινός καθαρισμός βοηθάει την επιδερμίδα, ώστε να είναι απόλυτα καθαρή από υπολείμματα μακιγιάζ, ρύπους της ατμόσφαιρας και σμήγμα.
Το CeraVe Hydrating Foaming Oil Cleanser Λάδι Καθαρισμού Προσώπου & Σώματος 236 ml  είναι η τέλεια επιλογή για την επιδερμίδα στην εμμηνόπαυση, καθώς Συμβάλλει στην αποκατάσταση του δερματικού φραγμού, ενώ καθαρίζει και ενυδατώνει την επιδερμίδα.

Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας
Η ενυδάτωση του δέρματος είναι πολύ σημαντική, ώστε να αισθάνεστε πως είναι απαλή και ελαστική. Πολλές φορές, κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, μπορεί να νιώθετε πως το δέρμα σας είναι υπερβολικά ξηρό και ευαίσθητο, για αυτό και θα πρέπει να επιλέξετε κάποια κρέμα ειδικά σχεδιασμένη για την περίοδο της εμμηνόπαυσης.
Πολλές γυναίκες στη διάρκεια της εμμηνόπαυσης χρησιμοποιούν παχύρευστα έλαια προσώπου ή κρέμες με πολύ πλούσιες υφές, καθώς πιστεύουν πως η συγκεκριμένες υφές θα βοηθήσουν ώστε να μην αισθάνονται τόσο ξηρή την επιδερμίδα τους. Αυτό, όμως, δεν ισχύει πάντα καθώς υπάρχουν σειρές με πιο λεπτόρρευστες υφές, ειδικά σχεδιασμένες για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση. 
Μπορείτε να δοκιμάσετε τη σειρά Korres Λευκή Πεύκη, η οποία είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, επαναφέρει την ελαστικότητα, συσφίγγει, επιδιορθώνει τις βαθιές ρυτίδες, ενισχύει την αντοχή του δέρματος και καταπολεμά τις κηλίδες.

Διεγείρετε τη σύνθεση κολλαγόνου
Η έλλειψη κολλαγόνου μπορεί να κάνει την επιδερμίδα να χάσει την ελαστικότητα και τη φρεσκάδα της, δημιουργώντας ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Επιλέξτε συστατικά που συμβάλλουν στη σύνθεση κολλαγόνου, για νεανική επιδερμίδα. 
Τα συστατικά που βοηθούν στη σύνθεση κολλαγόνου είναι [1]:
  1. Βιταμίνη A (ή ρετινόλη), το απόλυτο συστατικό αντιγήρανσης για νεανική όψη
  2. Νιασιναμίδη, το συστατικό της βιταμίνης B3 που ενισχύει την παραγωγή της σύνθεσης ελαστίνης και κολλαγόνου
  3. Βιταμίνη C, το ισχυρό αντιοξειδωτικό για μοναδική λάμψη
  4. Ρεσβερατρόλη, το αντιοξειδωτικό που αποτρέπει την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης
  5. Γλυκολικό οξύ, ελαχιστοποιεί τις κηλίδες και τις λεπτές γραμμές, προσφέροντας επιφανειακή απολέπιση στην επιδερμίδα
Τρόφιμα που βοηθούν το σώμα να συνθέσει κολλαγόνο [2]:
  1. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C
  2. Αλόη βέρα
  3. Ginseng
  4. Κόλιανδρος
Φροντίστε τις παραμελημένες περιοχές στο δέρμα σας
Εκτός από την επιδερμίδα του προσώπου, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή και στο δέρμα του σώματος, το οποία παρουσιάζει συνήθως έντονη ξηρότητα στην περίοδο της εμμηνόπαυσης. 
Χρησιμοποιήστε μία κρέμα σώματος σε όλο το σώμα και δώστε έμφαση σε περιοχές με ξηρότητα, όπως τα γόνατα, οι αγκώνες και ο λαιμός. Αν χρειάζεστε περισσότερη ενυδάτωση, εφαρμόστε βούτυρο σώματος στις περιοχές που το χρειάζονται. 

Συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας
Κάθε επιδερμίδα έχει ιδιαιτερότητες, για αυτό και μπορείτε να εμπιστευτείτε το δερματολόγο σας σχετικά με την καθημερινή σας περιποίηση. Ένας ειδικός είναι κατάλληλος ώστε να σας ενημερώσει, σε περίπτωση που επιθυμείτε να κάνετε αισθητικές επεμβάσεις. Επιπλέον, μην ξεχάσετε να κάνετε 
Ανακαλύψτε στο Vita4you.gr μεγάλη ποικιλία προϊόντων, για να φροντίσετε την επιδερμίδα σας στη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

1.Σύνθεση Κολλαγόνου: Τι είναι η σύνθεση κολλαγόνου και πώς μπορείτε να την αυξήσετε [vid]
2.5 Ways to Boost Collagen

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια