Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κώστας ΚΛΕΦΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ηθοποιός 1947-2022

Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από τη ζωή, ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Κλεφτογιάννης.
Την θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο σκόρπισε η είδηση πως ο γνωστός ηθοποιός, Κώστας Κλεφτογιάννης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών μετά από μάχη με τον κορονοϊό.
Ο αγαπημένος καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή μετά από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στην υγεία του και τις οποίες προκάλεσε ο κορονοϊός.
Πρόκειται για έναν σπουδαίο ηθοποιό καθώς ο Κώστας Κλεφτογιάννης υπήρξε πρωταγωνιστής σε περίφημες παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο ενώ συνεργάστηκε με καταξιωμένους Έλληνες σκηνοθέτες.
Ο 75χρονος ηθοποιός ήταν γεννημένος στην Καλαμάτα ενώ αργότερα σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη αλλά και παρακολούθησε σεμινάρια θεάτρου στη Νέα Υόρκη (Jim FrankelWorkshop, 1969-1971).
Στην σκηνή εμφανίστηκε το 1970 με το έργο του Ν.Περγιάλη «Το Νυφιάτικο Τραγούδι» ενώ έκτοτε είχε χτίσει ένα βαρύ βιογραφικό με συμμετοχή στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή (Θέατρο Μπουρνέλλη), στον «Μανδραγόρα» του Μακιαβέλι και τον Έγκλειστο στους «Παγιδευμένους» του Λ.Κουρετζή.
Ακόμη είχε πρωταγωνιστήσει μεταξύ άλλων με τον θίασο της Έλσας Βεργή (1973-1979), στις «Μορφές αρχαίου δράματος», τη «Μήδεια» (Κρέων), τη «Θεοφανώ» του Τερζάκη, την «Ιφιγένεια εν Ταύροις» (Πυλάδης) και την «Ανδρομάχη» (Ορέστης).
Πλούσια ήταν όμως η καριέρα του και στον Κινηματογράφο συμμετέχοντας στα «Πέτρινα Χρόνια», στη «Φανέλα με το 9 «(Γαλάντης), και στην «Ψυχή Βαθιά» (Ταξίαρχος του Εθνικού Στρατού, Τσαγκλής/Τσακαλώτος), αλλά και στη «Μικρά Αγγλία».
Αξέχαστη έμεινε και η συμμετοχή του στον «Γύρο του θανάτου» του Ερρίκου Θαλασσινού που αποτέλεσε μια από τις πιο σημαντικές δουλείες του όπως φυσικά και η αμερικανική ταινία του Τζόε Κάμπ «For the love ofBenzi».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια