Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Tesla: απίστευτοι κανόνες για να μην απολυθείς

Τυφλή υπακοή σε 10 αυστηρούς κανόνες απαιτεί από της εργαζομένους της Tesla ο Elon Musk, ο οποίος απεχθάνεται χρονοτριβές και δικαιολογίες.
Στιγμές δόξας βιώνει η Tesla, η οποία καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, και τα μοντέλα της να πωλούνται… σαν ζεστό ψωμί. Αιχμή του δόρατος του αμερικανικού κολοσσού και ηγέτιδας δύναμης στον τομέα της ηλεκτροκίνησης είναι το Model 3 που το 2021, αναρριχήθηκε για πρώτη φορά στο top 5 των παγκόσμιων πωλήσεων.
Πρόκειται για μια ταχέως αναπτυσσόμενη αυτοκρατορία, στον θρόνο της οποίας δεν είναι άλλος από τον Elon Musk. Και, όπως, κάθε αυτοκρατορία, έτσι και αυτή του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο έχει τους δικούς της κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται με θρησκευτική ευλάβεια. Ειδάλλως, επιβάλλονται τιμωρίες, με ύστατη εξ αυτών την απόλυση. Ακολουθεί ο “Δεκάλογος” του Elon Musk, που αιωρείται πάνω από τα κεφάλια των υπαλλήλων του...
1. Η άρτια επικοινωνία αποτελεί εκ των ουκ άνευ στον μικρόκοσμο της Tesla. Και οτιδήποτε δύναται να την περιπλέξει προκαλεί πονοκεφάλους στον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. Τοπικές διάλεκτοι, περίπλοκες προτάσεις, ακρωνύμια, και αμφίσημες εκφράσεις δεν έχουν θέση εντός του εργασιακού χώρου.

2. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα “όπλα” των εργαζομένων για την προάσπιση των συμφερόντων τους. Ο Elon Musk, ωστόσο, φαίνεται πως τα σιχαίνεται και δεν σταματά να παρεμποδίζει την ίδρυσή τους. Όσοι επιχείρησαν να “σηκώσουν” κεφάλι, απομακρύνθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, σύμφωνα με πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

3. Τι και αν είθισται να πωλούνται με κάποια έκπτωση τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μιας εταιρείας στους εργαζομένους της; Ο Elon Musk δεν κάνει εξαιρέσεις και αξιώνει το ίδιο πόσο απ’ όλους.

4. Ένας αστικός μύθος αναφέρει ότι ο Elon Musk σιχαίνεται το κίτρινο χρώμα, όπως ο διάολος το λιβάνι. Σε βαθμό που έχει απαιτήσει τη ρητή απαγόρευση της χρήσης του σε κάθε γωνιά των εργοστασίων. Κάτι τέτοιο διαψεύδεται από τις διευθύνσεις της Tesla, αλλά υπάρχει πλήθος μαρτυριών εργαζομένων που το επιβεβαιώνουν.

5. O Musk απεχθάνεται τα πολυπληθή meetings, τα οποία χαρακτηρίζει ως “τη μάστιγα των μεγάλων εταιρειών” μιας και, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις του, αποσυντονίζουν τους εργαζομένους από τον ένα και μοναδικό ρόλο τους: την αδιάλειπτη εργασία. Οι συναθροίσεις για τη συζήτηση εργασιακών ζητημάτων επιτρέπονται μόνο εφόσον προκύψει κάτι έκτακτο.
6. Πληθαίνουν οι μαρτυρίες σχετικά με την αύξηση του αριθμού των εργατικών ατυχημάτων, εξαιτίας της ρητής απαίτησης του Elon Musk να μη διακόπτεται η παραγωγική διαδικασία. Πολλά συστήματα, λοιπόν, συμπεριλαμβανομένου των ιμάντων μεταφοράς χρήζουν συντήρησης.

7. Με εκθετικούς ρυθμούς αυξάνονται και οι αναφορές περί της ύπαρξης πληθώρας κινδύνων στις γραμμές συναρμολόγησης. Τα παράπονα ωστόσο δεν έχουν βρει ευήκοα ώτα, μιας και το αφεντικό της Tesla τα αγνοεί με απροκάλυπτο τρόπο.

8. Μολονότι παρέχονται υπηρεσίες ιατρικής βοήθειας, το εργατικό δυναμικό απαγορεύεται να κάνει χρήση της. Σε περίπτωση ατυχήματος, πρώτα πρέπει να ενημερωθεί η διεύθυνση, η οποία δύσκολα δίνει τη συγκατάθεση για περίθαλψη όσων φέρουν μικρά τραύματα. Όσοι έχουν υποστεί σοβαρό τραυματισμό διακομίζονται στο νοσοκομείο με ταξί.

9. Στην Tesla είναι εύκολο να χάσεις τη δουλειά σου, αν βρίσκεσαι για μεγάλο διάστημα σε αναρρωτική άδεια. Η καθυστερημένη άφιξη στον εργασιακό χώρο συνοδεύεται από αυστηρές κυρώσεις, ακόμα και αν ο εργαζόμενος επικαλεστεί σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

10. Ο Elon Musk, τέλος, ζητά από τους υπαλλήλους να μην ακολουθούν τυφλά τους κανόνες, αλλά να έχουν ως πυξίδα τους την κοινή λογική. Σε ένα τόσο, όμως, παρανοϊκό περιβάλλον, τι είναι σωστό και τι λάθος; Και πώς μπορεί να επικρατήσει η κοινή λογική;

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια