Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η πιο παράξενη...διαθήκη!

Προικίζει τις νύφες του χωριού εδώ και 47 χρόνια!
Δημιούργησε μια κολοσσιαία περιουσία.
Δεν παντρεύτηκε ποτέ ούτε έκανε παιδιά.
Κι έτσι στην πρωτότυπη διαθήκη του, σκέφτηκε τους συγχωριανούς του και κυρίως όσους δεν είχαν στον ήλιο μοίρα, αφήνοντας το κληροδότημα του για να
προικίζει τις νύφες που δεν κατάφερναν να πάρουν ένα πτυχίο και να ζήσουν το δικό τους όνειρο!
Ο άνθρωπος της ιστορίας μας, γέννημα- θρέμμα από το χωριό της Μεσσαράς Απεσωκάρι πέθανε το 1975 και με τη διαθήκη του άφησε άφωνους τους συγχωριανούς του: τα ακίνητα και τα εμπορικά καταστήματα, κυρίως στην πόλη του Ηρακλείου, άφηναν ένα μεγάλο ποσό από μισθώματα.
Μοναδικός όρος στη διαθήκη του ήταν να κρατούνται σε ένα λογαριασμό και στο τέλος κάθε χρονιάς να κατανέμονται ισόποσα σε όλες εκείνες της κοπέλες από το Απεσωκάρι, που παντρεύονταν στη διάρκεια του έτους.
Απαραίτητη προϋπόθεση, η νύφη να μην διαθέτει κάποιο πτυχίο!
Τα χρήματα αρχικά τα διαχειρίζονταν η κοινότητα του χωριού και στη συνέχεια μετά την κατάργηση των κοινοτικών συμβουλίων η Ενορία της εκκλησίας.
Πολλές οι ευεργετημένες όλα αυτά τα χρόνια από το κληροδότημα, καθώς τα χρήματα ήταν σημαντικά για να ανοίξουν το δικό τους νοικοκυριό.
Το χωριό τηρεί με ευλάβεια τη διαθήκη και οι πληροφορίες λένε πως οι δύο(μέχρι στιγμής) νύφες για φέτος θα πάρουν το αξιοσέβαστο ποσό των περίπου 40.000 ευρώ, η καθεμία! 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια