Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

World Hypnotism Day / Παγκόσμια Ημέρα Υπνωτισμού

Ο υπνωτισμός είναι ένα περίπλοκο θέμα, το οποίο έχει τη διάκριση ότι συνδέεται κυρίως με δύο πολύ διακριτά δημογραφικά στοιχεία: τους μάγους της σκηνής και τους ψυχολόγους. Ναι, είναι πολύ ξεχωριστές ομάδες που χρησιμοποιούν τον υπνωτισμό με πολύ διαφορετικούς τρόπους. Ο ίδιος ο υπνωτισμός είναι μια τεχνική μέσω της οποίας μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στο υποσυνείδητο. Αυτό οδήγησε σε μια δημοφιλή, φοβισμένη αντίληψη για την ύπνωση και το πώς ο υπνωτιστής μπορεί να έχει κάποια εξουσία πάνω στο άτομο.
Στην πραγματικότητα δεν λειτουργεί έτσι ο υπνωτισμός. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να λύσουν προβλήματα στη ζωή τους, να επιτύχουν στόχους και να ξεπεράσουν τους φόβους. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στον τερματισμό των εθισμών. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι μπορείτε να κόψετε επιτυχώς το κάπνισμα μέσω της ύπνωσης, αν και αυτό αφορά λιγότερο τον τερματισμό του εθισμού στη νικοτίνη παρά την αντιμετώπιση όλων των υποσυνείδητων ζητημάτων και προβλημάτων που μπορεί να έχει κάποιος με τη διακοπή του καπνίσματος.
Μπορεί να σκεφτείτε την ύπνωση ως το υλικό της μαγείας, με όποιον βρίσκεται υπό ύπνωση να βρίσκεται υπό την εξουσία του υπνωτιστή, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Επιπλέον, η Παγκόσμια Ημέρα Υπνωτισμού υπάρχει για να μάθουν οι άνθρωποι περισσότερα για τον υπνωτισμό και όλα τα θετικά πράγματα που μπορεί να επιτύχει.
Ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας Υπνωτισμού
Ο Δρ Τζακ Γκίμπσον ήταν ένας Ιρλανδός υπνοθεραπευτής που πέθανε το 2005 και πέρασε μεγάλο μέρος της καριέρας του στη θεραπεία ψυχοσωματικών διαταραχών χρησιμοποιώντας υπνοθεραπεία. Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Υπνωτισμού έγινε το 2006 και ήταν αφιερωμένη προς τιμήν του και καθιερώθηκε με σκοπό να διαλύσει τους πολυάριθμους ολέθριους μύθους που έχουν δημιουργηθεί γύρω από τον υπνωτισμό χάρη στο Χόλιγουντ και τη λαϊκή λογοτεχνία. Ο υπνωτισμός δεν έχει να κάνει με τον «έλεγχο του μυαλού» και δεν υπάρχει τρόπος να αναγκάσετε κάποιον να κάνει κάτι που κανονικά δεν θα έκανε, και αυτές είναι μόνο μερικές παρανοήσεις που η Παγκόσμια Ημέρα Υπνωτισμού προσπαθεί να ανατρέψει.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια