Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Cupcakes τριπλή σοκολάτας

.
Υλικά για 8 τμχ των 60 g έκαστο
Chocolate Cupcake:    80 γρ Ηλιέλαιο
                                     60 γρ Αλεύρι ζαχαροπλαστικής
                                     60 γρ Αυγά
                                     40 γρ Μέλι θυμαρίσιο
                                     30 γρ Καστανή ζάχαρη
                                     20 γρ Σταγόνες κουβερτούρας μίνι 3011 ΙΟΝ
                                     15 γρ Κακάο ΙΟΝ
                                       2 γρ Μπέικιν Πάουντερ
                                       1 λοβό φυσικής βανίλιας Μαδαγασκάρης ή 5 σταγόνες άρωμα βανίλιας
Ganache Σοκολάτας:   50 γρ Κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ
                                     40 γρ Κρέμα γάλακτος 35%
                                     15 γρ Κουβερτούρα ΙΟΝ 7000 (72%)
Σοκολατένιο Topping: 120 γρ Άχνη ζάχαρη (κοσκινισμένη) ή γλάσο βανίλιας
                                   100 γρ Βούτυρο αγελαδινό
                                     20 γρ Κακάο ΙΟΝ
Διακόσμηση:               100 γρ Σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ μίνι ή 
                                   100 γρ Τρούφα σοκολάτα ΙΟΝ
Έξτρα:                                     Σακούλα ζαχαροπλαστικής
Σημείωση: Συστήνεται να χρησιμοποιήσουμε γλάσο βανίλιας καθώς είναι κατά πολύ πιο λεπτόκοκκο σε σχέση με την άχνη ζάχαρη, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα πιο λείο topping, όπως επίσης και θα είναι και πιο ισορροπημένο σε γλυκύτητα καθώς επίσης, είναι πιο άγλυκο σε σχέση με την άχνη ζάχαρη.

Εκτέλεση: 
Για το cupcake, χτυπήστε για τουλάχιστον 6 λεπτά στο μίξερ με το σύρμα σε γρήγορη ταχύτητα τη μαύρη ζάχαρη, το μέλι, τα αβγά και τη βανίλια. 
Χαμηλώστε ταχύτητα και προσθέστε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα.
Τέλος προσθέστε το ηλιέλαιο και ανακατέψτε  
Σερβίρετε στα ειδικά φορμάκια, μοιράζοντας και τοποθετώντας από λίγες από τις σταγόνες κουβερτούρας  και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 8 λεπτά.
Για τη ganache σοκολάτας βράστε την κρέμα γάλακτος, περιχύστε την στις σοκολάτες. Αφήστε ένα λεπτό να λιώσουν οι σοκολάτες και ανακατέψτε. 
Αφήστε το μίγμα να κρυώσει για 10 λεπτά στο ψυγείο.
Με μια σύριγγα τοποθετήστε τη ganache σοκολάτας μέσα στο cupcake. 
Για το σοκολατένιο topping χτυπήστε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το κακάο ΙΟΝ.
Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ τοποθετήστε το topping στα cupcakes. Γαρνίρετε με σταγόνες κουβερτούρας ή με τρούφα σοκολάτας.
kountaxis

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια