Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Spaghetti Day / Ημέρας Σπαγγέτι

Ένα από τα αγαπημένα πιάτα του κόσμου, τα μακαρόνια
Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι η πρώτη ιστορική αναφορά στα βραστά νουντλς υποδηλώνει ότι οι Άραβες ανακάλυψαν το πιάτο πριν από χιλιάδες χρόνια, πολύ πριν γίνει βασικό στοιχείο της ιταλικής κουζίνας.
Αυτό που είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο σε αυτό είναι ότι τα ιστορικά αρχεία αναφέρονται στην πραγματικότητα σε αποξηραμένα νουντλς που αγοράζονται από πλανόδιο πωλητή, πράγμα που σημαίνει ότι τα ζυμαρικά πωλούνται στα καταστήματα τουλάχιστον από τον 5ο αιώνα μ.Χ.! Φυσικά, σήμερα συνδέουμε τα ζυμαρικά με τους Ιταλούς, οι οποίοι έφεραν την επανάσταση στο πιάτο και επινόησαν μια μεγάλη ποικιλία σχημάτων ζυμαρικών.
Τα πρώτα δυτικά ζυμαρικά ήταν πιθανώς μακριές, λεπτές μορφές που παρασκευάζονταν στη Σικελία γύρω στον 12ο αιώνα. Μέχρι σήμερα, τα μακαρόνια είναι ο πιο κοινός τύπος ζυμαρικών με στρογγυλή ράβδο και στα ιταλικά, «σπαγγέτι» σημαίνει «μικρές γραμμές». Ωστόσο, η δημοτικότητα των ζυμαρικών εξαπλώθηκε σε ολόκληρη τη χώρα της Ιταλίας μόνο μετά την ίδρυση των εργοστασίων ζυμαρικών τον 19ο αιώνα, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο που απαιτείται για την παρασκευή πιάτων όπως τα μακαρόνια και επιτρέποντας τη μαζική παραγωγή ζυμαρικών για την ιταλική αγορά.
Η σταθερή ροή Ιταλών μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες έφερε μαζί της παραδοσιακά ιταλικά πιάτα και τα μακαρόνια προσφέρονταν στα εστιατόρια ήδη από τον 19ο αιώνα. Στη συνέχεια, τα μακαρόνια κέρδισαν δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο, με τη Βενεζουέλα, την Τυνησία και την Ελλάδα μερικούς από τους μεγαλύτερους καταναλωτές ζυμαρικών, μαζί με την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ΗΠΑ, για παράδειγμα, θα καταναλώσουν πάνω από δυόμισι εκατομμύρια μετρικούς τόνους ζυμαρικών κατά τη διάρκεια ενός έτους, ένα σημαντικό ποσοστό των οποίων θα είναι μακαρόνια!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια