Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Poison Garden κήπος του θανάτου που μόνο οι τολμηροί επισκέπτονται

Εμπνευσμένη από τους μηχανικούς βοτανικούς κήπους στην Πάντοβα, μια Αγγλίδα δούκισσα δημιούργησε έναν κήπο εξ ολοκλήρου από δηλητηριώδη φυτά στο Κάστρο Alnwick.
To «Poison Garden» άνοιξε το 2005 για το κοινό και είναι ακόμα ημιτελής μιας και το κόστος για τη ανάπτυξη και συντήρηση του ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια λίρες. Το Κάστρο Alnwick είναι το γνωστό σε εμάς Hogwarts, καθώς εκεί έγιναν τα γυρίσματα των δύο πρώτων ταινιών του Harry Potter. 
Πίσω από τις μαύρες πόρτες, αυτός ο προσεκτικά επιμελημένος κήπος περιέχει περίπου 100 θρυλικά φυτά δολοφόνους.
Το περπάτημα μέσα σε έναν κήπο γεμάτο με φυτά που μπορούν να σε σκοτώσουν δεν είναι ακριβώς μια ήρεμη εμπειρία, αλλά τα προειδοποιητικά σημάδια που βλέπεις από την είσοδο κιόλας απέτυχαν να κρατήσουν τους ανθρώπους μακριά - το αντίθετο, εξιτάρονται και πλησιάζουν πιο κοντά. 
Οι ξεναγοί εξηγούν τις θανατηφόρες ιδιότητές τους, κρατώντας παράλληλα τους νέους και τα περίεργα παιδιά μακριά από τα φυτά, προειδοποιώντας τους: «Μην αγγίζετε κανένα από τα φυτά, μην τα μυρίζετε καν. Υπάρχουν φυτά εδώ που μπορούν να σας σκοτώσουν”. Από τότε που άνοιξε το 2005, επισκέπτες από όλο τον κόσμο έχουν επισκεφθεί το Poison Garden για να μάθουν περισσότερα για τη φύση, την ιστορία και τη θνητότητά τους.
Πάντως κάποιοι δεν τηρούν τους κανόνες - δεν είναι σπάνιο κάποιοι να κλέβουν φύλλα από τα φυτά για να τα πάρουν μαζί τους - και υπήρξαν μάλιστα και περιπτώσεις επισκεπτών που αποκοιμήθηκαν στο τιμόνι κατά την επιστροφή, έχοντας υποκύψει στις τοξικές αναθυμιάσεις από τα φύλλα!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια