Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Έξυπνες αλλαγές που αξίζει να κάνεις για να αγαπήσεις το σπίτι σου

Αν δεν ήσουν μπροστά όταν δημιουργόταν το αρχιτεκτονικό σχέδιο και χτιζόταν το σπίτι που μένεις, είναι πολύ πιθανόν να μην τρελαίνεσαι κιόλας για τον χώρο. Ειδικά μάλιστα, αν μιλάμε για μια παλιά οικοδομή ή αν φορτώθηκες έπιπλα που δεν ταιριάζουν με την αισθητική σου.
Φαντάζομαι ότι κάποιες ενέργειες για να νιώσεις πιο άνετα μέσα στον χώρο σου
έχουν ήδη γίνει, όπως η προσθήκη επίπλων που σου αρέσουν ή το βάψιμο των
τοίχων.
Σε αυτό το άρθρο θα βρεις μερικές απλές αλλά έξυπνες ιδέες, που ίσως να μην είχες σκεφτεί, για να νιώσεις το διαμέρισμα όπου μένεις πραγματικά σαν το σπίτι σου.

Ιδέα 1: Ρεύμα
Ένα από τα σπουδαιότερα στοιχεία ενός σπιτιού είναι η ζεστασιά του. Το να μπορείς να φωτίσεις ένα δωμάτιο, για να κάτσεις αναπαυτικά εσύ ή και οι φίλοι σου, να μαγειρέψεις ένα ζεστό φαΐ και να τηλεφωνείς με τις ώρες στην οικογένειά σου είναι όλα πολυτέλειες που όταν δεν είσαι εσύ που πληρώνεις τον λογαριασμό του ρεύματος δεν τις σκέφτεσαι. Για να μπορείς, λοιπόν, να κινείσαι με την άνεσή σου μέσα στο σπίτι και να μην αγχώνεσαι για λογαριασμούς και χρεώσεις, ενημερώσου για τα διάφορα προγράμματα ρεύματος και φυσικού αερίου για ιδιώτες από την Volton, για να διαπιστώσεις αν είσαι στον πάροχο που σε συμφέρει ή όχι.

Ιδέα 2: Μπαλκόνι
Πολλά από τα σπίτια στην χώρα μας έχουν ένα μικρό μπαλκόνι που οι περισσότεροι ένοικοι χρησιμοποιούν μόνο για να απλώνουν τα ρούχα μόλις βγουν από το πλυντήριο. Πώς θα σου φαινόταν αν ξυπνούσες κάθε πρωί και έβγαινες στο μπαλκόνι σου να πιεις το καφεδάκι σου, να μασουλήσεις τα μπισκοτάκια σου και να διαβάσεις το βιβλίο σου; Όλα αυτά μπορούν να γίνουν η καθημερινότητά σου αν βγάλεις μια καρέκλα και ένα μικρό τραπέζι στο μπαλκόνι. Επίσης, θα χρειαστείς οπωσδήποτε και μια καλή τέντα από τη Nyfan, για να σε προστατεύει από την βροχή τον χειμώνα και από τον ήλιο το καλοκαίρι.

Ιδέα 3: Επισκευές
Κάτι τελευταίο που θα πρέπει σίγουρα να έχεις στο μυαλό σου είναι η σπουδαιότητα του να μην αφήνεις ζημιές να μαζεύονται. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν προσωρινούς τρόπους για να επιδιορθώσουν μια βλάβη και αμελούν να φωνάξουν έναν τεχνικό.
Πολλοί είναι εκείνοι που αντί να φωνάξουν έναν υδραυλικό σηκώνουν το καπάκι της τουαλέτας για να τραβήξουν το καζανάκι ή αντί να καλέσουν έναν ηλεκτρολόγο λένε στους φίλους τους να τους πάρουν τηλέφωνο όταν φτάσουν στο σπίτι τους, γιατί δεν λειτουργεί το κουδούνι τους. Μπορείς να γίνεις η εξαίρεση όλων αυτών των παραδειγμάτων και όποτε βλέπεις ότι κάτι χάλασε να τηλεφωνείς στους έμπειρους τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων στο episkeuazo.gr. Όταν όλα λειτουργούν στην εντέλεια μέσα σε έναν χώρο είναι δύσκολο να μην νιώθεις σιγουριά και ασφάλεια όταν βρίσκεσαι σε αυτόν. Αυτά ακριβώς είναι τα αισθήματα που θα πρέπει να αισθάνεσαι και εσύ όταν εισέρχεσαι στο σπίτι σου.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια