Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ιταλός σχεδιαστής μόδας Nino Cerruti 1930-2022

25 Σεπτεμβρίου 1930 - 15 Ιανουαρίου 2022 
Ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Νίνο Τσερούτι πέθανε σε ηλικία 91 ετών, σε νοσοκομείο της πόλης Βερτσέλι, στην περιφέρεια Πεδεμόντιο, στη βορειοδυτική Ιταλία, όπου βρισκόταν για μια επέμβαση στο ισχίο, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Corriere della Sera.
Ο Τσερούτι εισήγαγε το "casual chic" στην ανδρική μόδα πολυτελείας. Τη δεκαετία του 1970 θεωρείτο μετρ της casual κομψότητας, αλλά ο ίδιος ένιωθε ότι ο όρος "κομψότητα" είχε "μια τρομερή γεύση του παλιού", προτιμώντας την έννοια του "στυλ".
«Το να έχεις στυλ σημαίνει να συνδυάζεις πολιτισμό και τέχνη», σύμφωνα με τον Τσερούτι.
Γεννημένος στις 25 Σεπτεμβρίου 1930 στη Μπιέλα, ο Τσερούτι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις σπουδές του στη φιλοσοφία σε ηλικία 20 ετών, μετά τον θάνατο του πατέρα του Σίλβιο, για να αναλάβει το οικογενειακό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας και έτσι να αφήσει το όνειρό του να γίνει δημοσιογράφος.
Με την εμπειρία του στην παραγωγή εξαιρετικών υφασμάτων, ο Τσερούτι ξεκίνησε την επιχείρηση ένδυσης στα τέλη της δεκαετίας του 1950.
Άνοιξε την πρώτη του μπουτίκ στο Παρίσι το 1967.
Τη δεκαετία του 1960, γνώρισε τον άγνωστο τότε Τζόρτζιο Αρμάνι, τέσσερα χρόνια νεότερό του, και τον προσέλαβε ως σχεδιαστή για την ανδρική μόδα.
Το δίδυμο, που επηρέασε σημαντικά τον κόσμο της μόδας, χώρισε μια δεκαετία αργότερα, μετά την απόφαση του Αρμάνι να ιδρύσει τον δικό του οίκο μόδας το 1975.
Όταν ζήτησε από άντρες και γυναίκες μοντέλα να περπατήσουν στην πασαρέλα με τα ίδια ρούχα, έφερε επανάσταση στη μόδα, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Μεταξύ των πολλών δραστηριοτήτων του, ο Νίνο Τσερούτι, που τιμήθηκε με τη διάκριση του "Ιππότη της Εργασίας", ήταν επίσης ο επίσημος σχεδιαστής της ομάδας Ferrari στη Formula 1.
«Ένας γίγαντας μεταξύ των Ιταλών επιχειρηματιών έφυγε», αντέδρασε ο υφυπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Γκιλμπέρτο Πιτσέτο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια