Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

National Popcorn Day / Ημέρα Ποπ Κορν

Το καλαμπόκι έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διατροφή πολλών πολιτισμών και έχει εξαπλωθεί σε παγκόσμιο φαινόμενο από τότε που εισήχθη από τον νέο κόσμο. Έτσι, την Εθνική Ημέρα Ποπ Κορν, φροντίστε να έχετε στον εαυτό σας ένα υπέροχο μεγάλο μπολ από αυτή τη νόστιμη απόλαυση!
Το αρχικό καλαμπόκι προερχόταν από ένα μικρό γρασίδι με πυρήνες όχι πολύ διαφορετικούς από εκείνους του σιταριού. Η προσεκτική επιλογή και οι γενεές αναπαραγωγής οδήγησαν σε αυτό που θεωρούμε σήμερα ως το φυτό καλαμποκιού. Όταν οι άποικοι ήρθαν στον Νέο Κόσμο από την Παλιά Χώρα, ανακάλυψαν αυτή την καταπληκτική καλλιέργεια και ότι ήταν σε χρήση για αρκετό καιρό.
Κάποια στιγμή κατά μήκος της γραμμής (πιθανώς ακόμη και πριν από χιλιάδες χρόνια!), έγινε αντιληπτό ότι ορισμένοι κόκκοι καλαμποκιού, όταν υποβληθούν σε θερμότητα, θα σκάσουν και θα αποκαλύψουν το απαλό χνουδωτό ενδοσπέρμιό τους σε ένα σύννεφο γύρω από το κέλυφός τους. Σύντομα ανακαλύφθηκε ότι ήταν μια ελαφριά και νόστιμη απόλαυση και η καλλιέργεια οδήγησε στο ποπ κορν που έχουμε σήμερα.

Υπάρχουν στην πραγματικότητα δύο είδη ποπ κορν, αλλά το γνωστό κίτρινο ποπ κορν που βλέπουμε όλοι στις κινηματογραφικές αίθουσες είναι μακράν το πιο δημοφιλές. Το ποπ κορν έχει χρησιμοποιηθεί για τα πάντα, από τέχνες και χειροτεχνίες μέχρι τη βάση μερικών από τις πιο δημοφιλείς λιχουδιές. Μπορείτε να το βρείτε σχεδόν οπουδήποτε κι αν πάτε. Το National Popcorn Board αποφάσισε ότι αυτή η αφράτη απόλαυση χρειαζόταν μια μέρα γιορτής και αναγνώρισης, και έτσι γεννήθηκε η ημέρα του Popcorn!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια